Reklama

Reklama

Mlha

(seriál)
  • USA The Mist
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(10)

Obyvatelé vesnice v Maine jsou uvězněni záhadnou mlhou. Zjistí, že ukrývá děsivá stvoření. (Netflix)

Recenze (36)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nič moc. Vlastne poriadny prepadák. Dopozeral som to len z toho dôvodu, lebo to nebolo príšerné, ale „iba“ totálne priemerné. Nápad natiahnuť Kingovu poviedku (novelu?) na televízny seriál nebol najhorší, ale nakoniec to dopadlo ako podobne unylé Pod kupolou. Nezaujímavé postavy hrané hercami, pre ktorých ide o vrchol kariéry (a schopností), tupé, nekonečné dialógy o ničom a strašne nudné, telenovelové vzťahy. Občas sa objaví niečo, čo vás vytrhne z letargie (drsnejší zvrat alebo gore) a spočiatku je prítomná sľubná hmlistá-hustá ponurá atmosféra. Avšak s pribúdajúcimi minútami je to slabšie a slabšie. O hmlu bohvieako nejde, skôr o to, čo sú ľudia schopní urobiť jeden druhému. Jasné, o to šlo aj v poviedke (novele?), ale išlo v nej zároveň a bez debaty aj o nebezpečenstvo v hmle. V seriáli je hmla len nedôležitý štatista a ukrývajú sa v nej veci, ktoré sa v poviedke (ani v Darabontovom filme) rozhodne neobjavovali. Koniec je zakončený cliffhangerom, ale myslím, že budem hovoriť za všetkých, ak vyhlásim, že sa nič hrozné nestane, ak druhá sezóna nevznikne. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V pokojnom americkom mestečku Bridgeville sa situácia mení vo chvíli, keď sa nad mestom začne dvíhať tajomná hmla. Tá najprv nevyzerá byť problémom, ale vo chvíli, keď obyvatelia zistia, že zabije takmer každého, kto s ňou príde do kontaktu, začína boj o prežitie. Niekto tvrdí, že ide o súdny deň a Boh chce vykonať posledný súd, iní si zase myslia, že ide len o zvláštny prírodný úkaz, ale pravda je omnoho desivejšia. - Do poslednej chvíle som veril, že to nebude také zlé, ako to podla hodnotenia na všetkých internetových databázach vyzeralo, ale pravdou je, že tento seriál sa velmi nepodaril. Už v prvej epizóde príde divák do kontaktu s nešikovným hereckým obsadením, ktoré vyzerá, ako keby tvorcovia namiesto castingu vyrazili do nejakého odlahlého vidieckeho mestečka v štáte Mississippi a požiadali miestnych rednecks, či by za zásoby Bud Lightu na celý rok neodohrali zopár epizód v televízii. Tí samozrejme súhlasili a namiesto povalovania sa pred TV, sledovania amerického futbalu a kŕmenia ošípaných vyrazili na pár dní do Kanady, kde sa to celé natáčalo. Už dlho som nevidel v niektorom z hororových seriálov tak nezaujímavé postavy, o ktorých sa divák vôbec nič nedozvie a všetko je tu velmi uponáhlané. Nie som žiadny scenárista, ale aj amatér vidí, že tie postavy sú napísané úplne nelogicky a to ich správanie je hrozné. Gore je málo, je odporne digitálne, atmosféra je aj napriek tomu, že divák netuší, čo sa v tej hustej hmle môže skrývať, úplne nulová a ani to mystérium okolo hmly teda nefunguje správne. Tie zápletky s vierou a prírodou sa nepodarilo spracovať zaujímavo a občas bolo konanie postáv napriek tomu, že sa nachádzali pod velkým tlakom, až úsmevné. Aby som ale len nekritizoval, musím napísať, že sa dá viacero vecí aj pochváliť. Tými sú dosť vydarené zvraty, ktoré bývajú u seriálov problémom a často spôsobujú nezáujem divákov. Tu však dokázali udržať napätie a viacero z nich bolo málo predvídatelných, takže sa mi páčili. Zaujímavé boli aj niektoré vraždy a myslím si, že keby bol tento projekt pod záštitou nejakého väčšieho štúdia, tak by sa podla mňa vydaril omnoho lepšie, pretože ten nízky rozpočet bol až príliš viditelný, či už sa to týka efektov, lokácií alebo interiérov. O pochvalách pána Kinga tomuto seriálu radšej nebudem písať, pretože mám pocit, že v poslednej dobe pochváli každý projekt, za ktorý mu do vrecka pribudne pár drobných. Toto nepíšem velmi často, ale tento seriál ani neodporúčam pozerať. Radšej si pozrite seriály ako The Living and the Dead, The Whispers alebo BrainDead, ktoré sú velmi kvalitné a zostali neprávom zabudnuté. A najlepšie bude, keď si pozriete celovečernú verziu The Mist s jedným z najlepších hororových koncov všetkých čias. + herec z 1408 + herec z House at the End of the Street + herečka z Don't Look Up + herec z The Silence of the Lambs + herec z The Returned + herečka z Regression + herec z Saw II + herečka z Damien ()

Ratemus odpad!

všechny recenze uživatele

Další z velkých a epických výtěrů řitního otvoru Kingovou předlohou a je to ještě radikálnější vytření prdele než u Pod kupolí. Jak já se na to těšil, dokonce jsem si i tu Mlhu přečetl, ale to byla chyba. Seriál si bere prapůvodní a prazákladní myšlenku předlohy a zbytek si jede ve svým v tom největším klišoidním a tuctovém měřítku a do toho ten homo emouš. Postavy sympatické asi jako reklama na tamtpóny, chovají absolutně nelogicky a člověku přilnou k srdci podobně jako rakovina a záleží jim na nich asi jako na každé tchýni. No hrozné, tupé, nudné, tuctové a velmi slabé. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak King fakt jede, zde sice trochu lacině, ale za mně dobrý, nemusím mít miliardový rozpočet abych se bavil a že sem se bavil. Gore docela i slušný, byť místy je příšerná tma a neni skoro nic vidět, naštěstí se, mi to stalo jenom dvakrát, takže to neni nic hrozného.Tahle mlha na rozdíl od Darabontovy, víc hraje na psychologii a méně na to, co v té mlze je. V té mlze, nejsou sice monstra z jiné dimenze, ale taky to neni vyloženě špatný. Herecká sestava je sice neni oscarová, ale herci se snaží. Je to na tři, ale poslední tři epizody, byli docela dost klíčové a tvůrci se v nich vytáhli, takže čtvrtá se sem hodí. Škoda toho otevřeného konce, který docela namlsal na pořádnou konspirační teorii. PS: A jedna konspirační teorie, tady je, byť dneska by se to dalo označit za "fake news" jo to s těmi letadly. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to teda zrekapitulujeme začátek celkem super a seriál celkem navnadí další a další díl ještě drží a dá se očekávat co bude ale na konec to bohužel klesne a jde to do sraček což je celkem škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Velká natěšenost a velké zklamání. Tvůrcům se nepodařilo to, co Darabontovi a totiž zachytit dusnou atmosféru, která panuje mezi poschovávanými lidmi a hrotit jí až na hranici extrému. Na tom to totiž mělo pravděpodobně celé stát, protože příchozí z mlhy nebyli prakticky vidět (skončil jsem po pátém díle, takže nevím, jestli náhodou něco nevylezlo), o nějakém napětí nemůže být řeč a trocha té krve to také zachránit nemohla. Další věcí je casting, který se vůbec, ale vůbec nepovedl. Tolik nesympatických a mizerně hrajících ksichtů na jednom místě jsem neviděl ani nepamatuju, což mělo za následek i to, že mi postavy byly prakticky ukradené. Čestná výjimka pro Danicu Curcic. Suma sumárum, další zpackaná kingovina. 20% ()

PKD odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní nic,umocněno na desátou dílů,je pořád nic. A ještě ke všemu,je to regulérní sračka,vedle které je Pod Kupolí na úrovni Stranger Things. Napřed přišel Darablb s tím svým shit koncem,a teď tohle,kde prakticky nic není podle předlohy. Eh? WTF??? Skvělá novela,která zřejmě už nikdy nebude zadaptována tak! , jak má být,včetně jejího geniálního ´´konce´´. Asi půjdu Kupoli zvýšit hodnocení. P.s.ani nedokážu dost poděkovat panu režisérovi za TO pt.I,protože jinak,by poslední Kingův rok,stál za h....,Věž,tv Mlha,co přijde dál? Máme se bát??? Já bych se tedy bál. Ale ne tak,jak by jistě chtěl King. Ještě,že TO pt.II,to jistí. Doufám. P.s.a takovou bandu hnusných držkoidů,jsem snad pohromadě v jednom seriálu/sérii,ještě neviděl! Opravdu,velmi odstrašující příklad,jak se to ROZHODNÉ nemá dělat. Ještě že to zrušili,protože dost pochybuji,že o 2.s.někdo stojí.Jediné,co tak za něco stojí,je poster,který je ostatně i zde k vidění. To je ovšem sakra! málo. ()

erased odpad!

všechny recenze uživatele

Horší než poslední série Under the Dome. A vzhledem k tomu, že to není možné, Mlha kvalitami bourá všechny meze a je svým způsobem geniální. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký seriál „The Mist“ se snažil natáhnout něco, co ve filmu fungovalo dobře. Fungovalo to i v Kingově podání, ale najednou se ukázalo, že pokud to do ruky vezmou neschopní tvůrci, stane se z toho jenom cosi, co má možná velké ambice, ale nefunguje to ani jako horor, ani jako výpravné sociální drama. Problém je i v tom, že tu snad není ani jedna postava, s kterou by se dalo nějakým způsobem propojit. ()

Falconica 

všechny recenze uživatele

Jak takhle stereotypní příšerná pravičácká "Bible Belt Grade" propaganda dokázala přesvědčit půlku lidí na IMDB, že je vlastně levičácká propaganda, to mi zůstane navždy záhadou. Asi už dneska fakt lidem stačí existence LGBTQ postavy k tomu, aby projevili přecitlivělost. Všechno, co ve filmu z 2007 bylo dobře, je tady prostě otočený tak, aby to mířilo proti čemukoliv, co neni uznávaný tradicionalistama. Povídka má bláznivou křesťanku? Uděláme z toho bláznivou pohanku! Bratr bude plivat na bratra, že vá vaginu, protože neni dost drsňák, protože mít vaginu je v Bible Belt zoně znakem slabosti. Ten homofobní kluk je ve skutečnosti gay, takže gayové si vlastně dělaj peklo sami sobě. Mlaďoši, co hrajou počítačový hry, jsou uplně největší kkti, protože hrajou hry a my musíme znovu zopakovat, že hry jsou špatný a udělaj z vás šílence...Bůh všechny zachrání a tak dále a tak dále. Jeeeez. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Jedna z největších kravin z dob, kdy byl Netflix ještě v plenkách a v našich končinách téměř neznámý. Snažil jsem se kdysi bedlivě sledovat a najít v seriálu něco víc než jen patos a šeď, nebýt pár herců, které jsem znal odjinud, jsem snahu o další reboot Kingovy Mlhy totálně zatratil. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Přemrštěné očekávání a nadšení, které končí jak jinak než bouřlivým zklamáním. Stephen King nemá prostě štěstí. Znám jenom jednu jedinou jeho adaptaci, která si získala mé srdce a byla vysoce kvalitní a to Kubrickovo Osvícení (v rámci hororu), které ale zase nenáviděl autor předlohy. No a co teď s tím. Temná věž taky nenadchla masy lidí jako tomu zřejmě mělo být. Mlha dostala dobrý i nadprůměrný film, který s knihou je údajně ruku v ruce a nyní v duchu mainstreamu a seriálu zde máme toto. Je nutno říct, že ono to zase není zpracování až tak špatně. Problém je klasicky scénář a tupost tvůrců. Postavy se chovají jako debilové a diletanti postrádající základy logického myšlení. S tím, že to jde ruku v ruce s tím, že se příběh musí natáhnout na několik dějových linek a být v naprostém nesouladu s původním dílem. Asi nemusím říkat, že by seriál byl trilionkrát lepší kdyby se to natáhlo na těch deset nebo osm dílů a celý by se to odehrávalo v onom minimarketu a mělo by to jasných pár hlavních postav. To je na tom to smutné. Ani nemluvím o to, že seriál nemá konec. A pokud je to velice nelákavé a stupidní lákadlo na druhou sérii. Tak asi máte smůlu. Jestli tohle dostane druhou sérii tak asi něco podpálím, jelikož Vinyl ji nedostal. A přitom šlo o jeden z nejlepších seriálů posledních let. ()

dr.jacoby 

všechny recenze uživatele

Tak neviem, či mi viac liezla na nervy tá plesnivá babka, tá vychrtlá zubatá škebla, alebo ten zmalovaný bukvičák, ozaj riadna TOP 3. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Sľubný aj dramatický a aj celkom drsný rozjazd zabila okecávacia plejáda pár častí, ktorá mala za následok určite aj predčasný skon tohoto seriálu. Namlsali totiž dosť, aj posledné časti aj všeobecne zmienky o projekte Arrowhead (možno malý náznak ála Darabontova verzia len namiesto inej dimenzie a klasických príšer by to mohla byť dimenzia zla), ale keďže to zrušili a my sme sa nič nedozvedeli ani o ďalšom osude hlavných postáv, ani o tom, či je to na celom svete, alebo len v Bridgeville, ani o tom, akú úlohu v tom hrá armáda a najmä Jonah, no škoda toho jednoducho. Ostávam namlsaný ale vo výsledku nespokojný ako pri filme, ktorému by som si prial aj prequel aj sequel. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ absolútne neporovnateľné s filmom s pred 10tich rokov, čo sa deja týka... Aj podstata Hmly sa mi zdá úplne inde než vo filme a priznám sa, že toto vysvetlenie je lepšie. Skúmanie ľudských vzťahov im celkom ide, hoci uvídime ďalej. Videné 5 episód... Už som seriál dopozeral a musím povedať, že nesmierne trpel slabučkým obsadením málo sympatických hercov. Scenáe však bol veľmi slušný a malo to potenciál na super druhú sériu... Bohužial už len malo. Hodnotenie 80% ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Čistý průměr. Nejvíce zamrzí skutečnost, že mlha a veškeré mystérium okolo ní má v seriálu spíše podružnou roli a tvoří jen jakési pozadí k řešení osobních dramat postav. To je obrovská škoda a nevyužití potenciálu námětu. Nicméně odpustit by se to částečně dalo, kdyby šlo o zajímavá a strhující dramata dobře zahraných a dobře napsaných postav, což ovšem ani v nejmenším není pravda. To zamlžené městečko jakoby tu mlhu ani nepotřebovalo, protože většina lidí v něm jsou labilní a nesympatičtí magoři sami o sobě a je velký problém si mezi nimi najít osobního favorita, kterému byste fandili, ať to celé přežije (nakonec to vyhrál asi Jay, jehož charakter je vkusnou antitezí high school jocka, kterého ve skutečnosti má představovat)...spíš celou dobu fandíte mlze. Navíc je to hned od prvního dílu strašně ukecané a bez tempa, nic se tam pořádně neděje a nějaká gradace tempa s důrazem na rozpad psychiky, spojený s rozpadem civilizace, přichází na řadu až v posledních třech dílech, což je strašně pozdě. Do té doby je seriál zajímavý pouze v jednotlivých gory a creepy momentech, a výrazně méně jako souvislý celek. Tak dvě a půl hvězdy, zaokrouhluji nahoru za silné poslední tři díly. ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Proč si sakra tvůrci mysleli, že je třeba Kingovo dílo jakkoliv upravit...?! Že se lidi ve stresových situacích (obzvlášť v americe) mění na zběsilá zvířata jsme asi věděli... Že budou vzývat náboženské a jiné apokalypsy (obzvlášť v americe) bylo celkem jasné taky... Nízký rozpočet kritizovat nebudu, to je problém mnoha seriálů a je to prostě tak, ale tady mi vadil hlavně nekvalitní scénář, který nedokázal tu potřebnou tíživou atmosféru dostatečně vybudovat a následně alespoň udržet... Jednoduše ze všech postav udělali labilní psychopaty a vrhli je do zamlženého prostředí a čekali jak to dopadne... Lidí kteří by si zachovali zdravý rozum tady bylo fakt moc málo... Další problém je casting... Tolik nesympatických až ošklivých ksichtů pohromadě se hned tak nevidí a celou dobu to prostě vadí... Nejprotivnější tři postavy jsou matka Alyssa Sutherland (tohle že je modelka? šerednější modelku jsem asi neviděl)... Ten Homo-Emo-Satanista Russell Posner mi tam taky lezl pěkně na nervy a v psychiatrickém oddělení jsem fandil tomu magorovi, který ho chtěl zlikvidovat... A ze všech nejvíc nechutných postav, byla ta kostelní stařena Frances Conroy, která se tam pasovala do nějaké polohy mesiáše přírody, nebo jak to nazvat a na nic jiného jsem nečekal, než, kdy ji někdo konečně rozmarasí hlavu minimálně kolejnicí!! Její konec mi přišel nedostatečně bolestivý... Naopak závěr seriálu mi přišel celkem solidní a až na Jayovu zbytečnou smrt to bylo vcelku logický závěr, ale mam pocit, že tvůrci chtějí pokračovat... Pokud ano, tak je celkem jisté, že to dopadne podobně jako Under the Dome, kde byla výborní pouze první sezóna a zbytek byl odpad s tím rozdílem, že tady není ani ta první série dostatečně dobrá... Filmové (nízkorozpočtové) zpracování z roku 2007 je v mnoha směrech propracovanější, s lepšími herci i režisérem a celkově lepší... Seriál hodnotím na 35% za Kingovo dílo a za to, že jsem se vydržel dívat až do konce... ()

Mr.Ward 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je konec. Největší zklamání posledních let mám za sebou a nemám slov. Tak strašně stupidní a nelogický děj jsem dlouho neviděl. Horší než nejhorší série Under The Dome. Jedna hvězda za první dva díly a poslední díl, zbytek je hrůza! ()

Hedy odpad!

všechny recenze uživatele

Režisér řekl: "Budiž nádor". Tak se tedy stalo. Steven King doma zvrací. Proč? Protože jeho dílo plné monster za které by se nestydělo ani nejzvrácenější hentai se proměnilo v mdlou párty kde se rozbil přístroj na tvorbu mlhy. Neděje se tam absolutně nic. Čas od času tam někdo umře v mlze a lidi se tam chovají jako hovada to je vše. Řeší se zde píčoviny toho největšího kalibru. Vždy v jiné lokaci. Jednou v obchodním domě kde všichni nenávidí matku a její dceru která hraje stejným způsobem jako prkno. Jednou zase všichni nesnášejí babku v kostele protože babka má ráda pavouka (babka hraje také jako prkno). A pak se tam občas mihne otec který cestuje do obchodního domu s feťačkou, negrem a buzíkem. Mezitím se tvůrci v každé lokaci snaží o rádoby drama které vypadá ještě hůř než romantická potyčka v turecké telenovele. Postavy v seriálu jsou tak nechutně apatické a hnusně nesympatické, až se zdá že jde jen o nějaké rozhýbané figuríny s mimikou sexuálních panen. Složení hlavních postav z prkenné blondýnky, zženštilého řiťopicha, sklerotického negra, obyčejnou feťačkou z ulice, tlustého negra co se stará o to aby měl dost jídla pro sebe a své břicho a dalších postav jakoby vystřižených z největší spodiny společnosti nutilo můj žaludek dělat kotrmelce stojky a další gymnastické triky. Zkrátka plejáda těch nejubožejších kokotů které rejža sehnal. Můj limit je u čísla šest. Má odvaha a zdravý nesahají tak daleko abych mohl snést další čtyři díly. Seriálový super odpad. ()

Reklama

Reklama