Reklama

Reklama

Mlha

(seriál)
  • USA The Mist
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(10)

Obyvatelé vesnice v Maine jsou uvězněni záhadnou mlhou. Zjistí, že ukrývá děsivá stvoření. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (36)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Velká natěšenost a velké zklamání. Tvůrcům se nepodařilo to, co Darabontovi a totiž zachytit dusnou atmosféru, která panuje mezi poschovávanými lidmi a hrotit jí až na hranici extrému. Na tom to totiž mělo pravděpodobně celé stát, protože příchozí z mlhy nebyli prakticky vidět (skončil jsem po pátém díle, takže nevím, jestli náhodou něco nevylezlo), o nějakém napětí nemůže být řeč a trocha té krve to také zachránit nemohla. Další věcí je casting, který se vůbec, ale vůbec nepovedl. Tolik nesympatických a mizerně hrajících ksichtů na jednom místě jsem neviděl ani nepamatuju, což mělo za následek i to, že mi postavy byly prakticky ukradené. Čestná výjimka pro Danicu Curcic. Suma sumárum, další zpackaná kingovina. 20% ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No, nič moc. Vlastne poriadny prepadák. Dopozeral som to len z toho dôvodu, lebo to nebolo príšerné, ale „iba“ totálne priemerné. Nápad natiahnuť Kingovu poviedku (novelu?) na televízny seriál nebol najhorší, ale nakoniec to dopadlo ako podobne unylé Pod kupolou. Nezaujímavé postavy hrané hercami, pre ktorých ide o vrchol kariéry (a schopností), tupé, nekonečné dialógy o ničom a strašne nudné, telenovelové vzťahy. Občas sa objaví niečo, čo vás vytrhne z letargie (drsnejší zvrat alebo gore) a spočiatku je prítomná sľubná hmlistá-hustá ponurá atmosféra. Avšak s pribúdajúcimi minútami je to slabšie a slabšie. O hmlu bohvieako nejde, skôr o to, čo sú ľudia schopní urobiť jeden druhému. Jasné, o to šlo aj v poviedke (novele?), ale išlo v nej zároveň a bez debaty aj o nebezpečenstvo v hmle. V seriáli je hmla len nedôležitý štatista a ukrývajú sa v nej veci, ktoré sa v poviedke (ani v Darabontovom filme) rozhodne neobjavovali. Koniec je zakončený cliffhangerom, ale myslím, že budem hovoriť za všetkých, ak vyhlásim, že sa nič hrozné nestane, ak druhá sezóna nevznikne. ()

Reklama

Cement73 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ absolútne neporovnateľné s filmom s pred 10tich rokov, čo sa deja týka... Aj podstata Hmly sa mi zdá úplne inde než vo filme a priznám sa, že toto vysvetlenie je lepšie. Skúmanie ľudských vzťahov im celkom ide, hoci uvídime ďalej. Videné 5 episód... Už som seriál dopozeral a musím povedať, že nesmierne trpel slabučkým obsadením málo sympatických hercov. Scenáe však bol veľmi slušný a malo to potenciál na super druhú sériu... Bohužial už len malo. Hodnotenie 80% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Přemrštěné očekávání a nadšení, které končí jak jinak než bouřlivým zklamáním. Stephen King nemá prostě štěstí. Znám jenom jednu jedinou jeho adaptaci, která si získala mé srdce a byla vysoce kvalitní a to Kubrickovo Osvícení (v rámci hororu), které ale zase nenáviděl autor předlohy. No a co teď s tím. Temná věž taky nenadchla masy lidí jako tomu zřejmě mělo být. Mlha dostala dobrý i nadprůměrný film, který s knihou je údajně ruku v ruce a nyní v duchu mainstreamu a seriálu zde máme toto. Je nutno říct, že ono to zase není zpracování až tak špatně. Problém je klasicky scénář a tupost tvůrců. Postavy se chovají jako debilové a diletanti postrádající základy logického myšlení. S tím, že to jde ruku v ruce s tím, že se příběh musí natáhnout na několik dějových linek a být v naprostém nesouladu s původním dílem. Asi nemusím říkat, že by seriál byl trilionkrát lepší kdyby se to natáhlo na těch deset nebo osm dílů a celý by se to odehrávalo v onom minimarketu a mělo by to jasných pár hlavních postav. To je na tom to smutné. Ani nemluvím o to, že seriál nemá konec. A pokud je to velice nelákavé a stupidní lákadlo na druhou sérii. Tak asi máte smůlu. Jestli tohle dostane druhou sérii tak asi něco podpálím, jelikož Vinyl ji nedostal. A přitom šlo o jeden z nejlepších seriálů posledních let. ()

PKD odpad!

všechny recenze uživatele

Absolutní nic,umocněno na desátou dílů,je pořád nic. A ještě ke všemu,je to regulérní sračka,vedle které je Pod Kupolí na úrovni Stranger Things. Napřed přišel Darablb s tím svým shit koncem,a teď tohle,kde prakticky nic není podle předlohy. Eh? WTF??? Skvělá novela,která zřejmě už nikdy nebude zadaptována tak! , jak má být,včetně jejího geniálního ´´konce´´. Asi půjdu Kupoli zvýšit hodnocení. P.s.ani nedokážu dost poděkovat panu režisérovi za TO pt.I,protože jinak,by poslední Kingův rok,stál za h....,Věž,tv Mlha,co přijde dál? Máme se bát??? Já bych se tedy bál. Ale ne tak,jak by jistě chtěl King. Ještě,že TO pt.II,to jistí. Doufám. P.s.a takovou bandu hnusných držkoidů,jsem snad pohromadě v jednom seriálu/sérii,ještě neviděl! Opravdu,velmi odstrašující příklad,jak se to ROZHODNÉ nemá dělat. Ještě že to zrušili,protože dost pochybuji,že o 2.s.někdo stojí.Jediné,co tak za něco stojí,je poster,který je ostatně i zde k vidění. To je ovšem sakra! málo. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama