Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (126)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jako thriller nudné. Vlastně je to thrillerem maximálně ve čtvrtině stopáže, a i v ní se udějou pouze základní žánrové klišé. Zbytek je milostným příběhem, ve které americký manžel Keanu na opačné straně zeměkoule (Sibiř) souloží s osamělou ruskou servírkou. A zajde si na polovačku do lesa na medvědy s jejími bratry. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

No to byla šaškárna, Keanu tam domluví se svou manželkou po ntb a jde prcat s ruskou, ta mu pak káže o tom jak se chovat ke své ženě, aby mu následně řekla ať jí ošuká a celý to bylo plný takových velkých myšlenek alá Miloš Jakeš. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $618,339▐ Od pásu ustrelené, dejovo také odnikiaľ nikam. Taktiež kryštalizácia vzťahov už aj troška na silu. Nemá to nejaké pevné zázemie. Na konci troška akcie a záver do prázdna. Toto moc teda nevyšlo. /40%/ ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Lépe natočený než napsaný krimi thriller...nebo možná taky nejhloupější romantický film, co jsem kdy viděl...ten film neví, čím chce být... ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Siberia je v podstatě zklamání. Narazil jsem na to náhodně na Netflixu a doufal jsem v něco aspoň vzdáleně podobného Johnu Wickovi. Na druhou stranu je ten film zajímavý v tom, jak se tam téměř všechno odvíjí jinak, než by běžný divák jako já čekal. Dokázalo si to udržet mou zvědavost a pozornost po celou dobu, takže bych tento divný film úplně nezatracoval. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

V první řadě se opravdu a zcela vážně chci všem omluvit za to, jak tento ehm...film...ohodnotím, jelikož Siberia je tuze špatná od začátku do konce a jedna hvězda by bylo maximum a to za Kýnu a nahou Anu Ularu. Jenže, znáte to určitě všichni, každý máme rádi nějaký ten film o kterém všichni kolem tvrdí, že je to strašná sračka a vy to víte taky, takže se toho filmu ani nemůžete zastat, jelikož není možné přijít s nějakým normálním argumentem, který by filmu pomohl. Jediný argument co máte je "Mně se to líbilo." Strašně ráda bych tady Siberiu bránila a dokázala vám, že jste jen nepochopili to poselství a bezednou hloubku, co ten film měl, jenže co si budeme povídat, ten film byl mělkej, že i hobit jako já by se tam cachtal po kotníky a poselstvím filmu bylo maximálně to, že žádný poselství nemá. A tak tu je náš Kýnu, co chce prodat modrý diamanty, slíbil jich tucet, splaší horko-těžko jeden, jelikož kolega je kokot a aby toho nebylo málo, tak zbylých jedenáct na prasáka hodí falešných s vědomím, že kupující mu věří, jelikož jsou z nich čurákoví bratři páč, dle ruské tradice, si nechali na ukázku bratrství přeblafnout čuráka od kurvy toho druhýho. Jako nic proti, taky bych se nechala radši od nějaký holky vylízat než se s ní řezat do zápěstí, ale...mno Rusko, no. Každopádně na průser je zaděláno, Kýnu do něj byl navíc dotlačen a všechno to podstoupí kvůli kundě slečny Ulary, kterou zná asi tejden. Abych se kvůli nějaký babě nechala dobrovolně sejmout, tak to by musela prcat ne první ligu, ale nejlíp z celýho vesmíru a i tak bych se nechala sejmout leda až by nade mnou můj tumor drtivě vyhrával. Možná proto se mi tahle debilita líbila. Prostě to, jak má Kýnu totálně v píči. Manželka? Jebat. Mafiáni? Jebat. Tajná služba? Jebat. Odjet ze země? Jebat. Proč? Protože chci jebat s Ularu a jebu vám na to, že mě sejmete. Tak za to klobouček, málokdo má, doslova, takhle na párku. Každopádně Siberia je film kterej nikomu nedoporučuju, vyhněte se mu obloukem krom výjimek jako a) jste masochista b) chcete někomu zkurvit filmovej večer a tak mu doporučíte tohle c) Milujete když někdo natočí kolosální sračku d) Nevěříte, že je to tak špatný, jak píšu a tuplem nechápete proč tomu ta žlutá kráva teda dala 4* a musíte to tedy vidět na vlastní oči. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Reeves by asi rád po letech kopal první ligu. Tentokrát vynechal akci, ve které se jinak vyžívá a zkusil zakomponovat vztahový žánr, jenž evidentně moc neumí, když pouze monotónně přiráží a dokonce svou holku půjčuje v petrohradském stylu. Závěr měl být drsný, ale skutečně to vypadalo, že došly prachy. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Siberia má jen dvě polohy. Reeves má šutr, Reeves ho má jako šutr. A jelikož nadržená sibiřská servírka zná těch poloh mnohem víc, mohou se měknoucí překupníkův mozek a srdce učit noty labutí písně.. Prachbídný scénář plný piglování, tupých dialogů a mouder o trpělivosti vede utrápeného Keanua za ručičku až k fatálnímu finále a celé je to svou atraktivitou srovnatelné s pozorováním odlupující se tapety. Takhle to dopadne, když se Baba Yaga vrátí na svou rodnou hroudu a místo headshotů upřednostňuje cumshot.. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Nečekejte Johna Wicka, ve filmu je jediná přestřelka. Spíše se sází na pomalé tempo. Keanu v trošku netradičním filmu plném ruských velkých duší. Společnost v Rusku mu dělá krásná Ana Ularu. Není to žádná pecka, ale čekal jsem to horší. 50% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Takové celé divné story z Ruska a Sibiře, kde obchodník s diamanty prodá mafiánům falešné modré diamanty kvůli schválnosti svého kolegy... ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Siberia nie je žiadnou cieľavedomou kriminálkou alebo napínavým thrillerom. Do žánru neprináša nič než podpriemernú snahu s výnimočným hercom, ktorý však pri podobne nezáživnom scenári nemôže urobiť žiadne veľké zázraky. Ak nepatríte medzi skalných fanúšikov Keanu Reevesa, filmu sa pokojne oblúkom vyhnite. A možno to urobte aj v prípade, že Reevesovi tak ako ja veľmi fandíte. Neprídete skutočne o nič. 3/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves našel svoji sibiřskou sirénu. Kupodivu to nebyla řvoucí Maria Sharapova, nýbrž sténající Ana Ularu. Celkem čtyřikrát s ní podnikl zimní olympiádu, curling byl z diváckého hlediska nejvzrušivější podívanou. Milostný poměr dostává v příběhu velký prostor, zápletka s diamanty ustoupila natolik do pozadí, respektive se postupem času stala natolik nepřehlednou, rozdrobenou a nevzrušivou, až si divák vymodlil, aby ta erotická linka se zubatou Rumunkou převážila v ději co nejdéle. Moc jiných atrakcí totiž film neskýtá. Akce se nedostává, výjimkou je jen akční závěr, v rámci thrilleru to nefunguje vůbec, napětí či jakékoliv emocionální zabarvení úplně absentuje. Vrcholem je bezkrevná režie Matthewa Rosse, která mdlý scénář Scotta B.Smithe, který před dvěma dekádami debutoval daleko vypjatější záležitostí jménem Jednoduchý plán, nijak neoživuje. Je tedy nutné hledat ve filmu i jiné atributy. Jedním z nich je zvládnutí jazykové bariéry, ve filmu není o ruštinu nouze. Hovoří jí vedlejší postavy, mnohem větší bizár je, když plynně rusky promlouvá hlavní hvězda filmu. Reevese dost dobře nechápu, je producentem tohoto nevýrazného počinu, do příběhu vůbec nic navíc nevnesl, není mně jasné, když si klestí cestu do vyšší ligy s Johnem Wickem, proč se zaobírá neatraktivním projektem, co je předem odsouzený k diváckému neúspěchu. Pokud Keanovi fandíte v jeho cestě za comebackem, tenhle jeho film určitě vynechejte. Pokud máte slabost pro sexuální radovánky v nehostinném kraji, tak do toho jděte. 5/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Aj keď je "Siberia" prázdnym filmom, tak mám pocit, že Keanu Reeves si nevybral úplne najhoršie. A už mal filmy, ktoré dopadli oveľa horšie. Tento film má len problém, že je predvídateľný, nemá správne smerovanie, chce to viac thrilleru a hlavne akcie. Reeves sa ukázal, že akčne filmy zvláda a tu je to neschopnosťou režiséra spracované často ako uspávanka. Osobne poviem, že časti s diamantami mi nevadili, ani jeho vzťah s mladou ruskou Katjou, no stále som mal pocit, že by sa z filmu dalo spraviť viac. Plus koniec filmu je podľa mňa mizerný. Nebudem dávať spoilery, ale je to mizerné zakončenie filmu a zaslúžil by si niečo oveľa lepšie. Tu sa mohol Reeves ukázať viac. Lenže reálne to v podstate len film usekne a nič nové nepridá. Takže je to v mojich očiach priemer. Chcel som vedieť kam to dospeje, je tu pár dobrých momentiek a mám pocit, že Reeves niečo zo seba aj ukáže, ale to je asi tak všetko. Nič extra sa tu človek nedočká. Hodnotenie: C ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Má to ten Reeves vůbec zapotřebí? Čte někdy ty scénáře, nebo se tak nudí, že vezme hned první mrdku, která mu přijde pod ruku? Vdyť má větší hovna než Cage. On má navíc a točí takovýhle nudný sračky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Reeves spadol od Matrixu až do rumunského lesa. Dokonca mu nielen vybrali film, kde sa polovicu času hovorí cigánštinou, ale on sám sa na toho cigána začína aj podobať a dobrovoľne zasúva treťotriedne prostitútky, pardón herečky. A pritom v bežnom živote je to taký sympaťák, čo chodí metrom a húli lacnú trávu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Slabomyslný scénář, klišé, nefunguje ani jako kriminálka ani romance. Bezvýrazný Reeves, chemie s Ularu nulová a vše pohřbil konec. Proč vlastně film vzniknul? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, že po Johnu Wickovi se Keanu už nikdy neupíše žádnému průseru, ale opak je pravdou a Siberia je dost možná jeho nejhorší film vůbec. Extrémně nudná a nevýrazná romance, která se snaží tvářit jako špionážní thriller, ale nefunguje absolutně v ničem od herců, přes scénář až po režii. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

To bylo tak vírdou, že na to i snad turecké hvězdné války chvilkami spokojeně pomrkávaly. Nemůže se tomu upřít určitá originálnost v chování postav, kdy například Keanu volá ženě, že je na pokoji a že jí miluje, aby za 10 minut ojel nějakou neznámou šlapku od baru. Úplné finále končící Keanuho... jsem vážně nečekal. Hlavně za toto překvápko bych tomu 55% dal. Jinak opravdu čpějící průměrem. ()

Reklama

Reklama