Reklama

Reklama

Snímek Siberia sleduje amerického překupníka diamantů Lucase (Keanu Reeves), který vyráží do Petrohradu prodat vzácné modré diamanty pochybného původu. Když se mu obchod záhy zkomplikuje, vydá se na Sibiř hledat svého partnera, který zmizel i s jejich diamanty. Tam se zamiluje do Katji (Ana Ularuová), majitelky sibiřské kavárničky. Čím dál více se zaplétá nejen do jejich vášnivého vztahu, ale také do zrádného podsvětí obchodu s diamanty, z něhož se nedokáže sám vymanit. Lucas zoufale hledá únikovou cestu ze světa, odkud již není návratu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (126)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nedotažené. Linka s obchodem s diamanty, která dostane hlavního hrdinu do průseru, nebyla dostatečně vysvětlená, takže jsem místy docela dost tápal. Romantika sice šla proti většině klišé, ale zároveň působila silně neohrabaně a spoléhala se výhradně na chemii mezi Reevesem a Anou Ularu, která sice fungovala, ale také to nebyla žádná hitparáda. Jediné, co se opravdu povedlo, byla studená ruská atmosféra, ale to je málo. Závěrečná přestřelka celý ten zmar korunovala. 30% ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Pomalu ale jistě přestávám chápat výběr rolí Keanu Reevese. Siberia se totiž okamžitě řadí na jeho dlouhé portfolio hereckých podivností, jelikož se jedná o snímek, který ani v první řadě neví čím chce ve vlastně být. Snímek začíná jako krimi o pašerácích diamantů, z čehož se najednou "přehoupneme" do pitomé romantické linie, která je všechno možné jen ne zajímavá. Ve finále tedy dostaneme zmatenou, nudnou a téměř dvě hodiny trvající podívanou, u níž je jediným "highlightem" scéna, ve které Keanu Reeves jezdí v Žigulíku. A to je na nějaký hlubší či alespoň průměrný filmový zážitek vážně hodně málo. Škoda. PS: Zdálo se mi, že ve finální přestřelce tvůrcům prostě došly finanční prostředky, takže museli improvizovat. Z nějakého důvodu jim to ale vůbec nešlo. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Keanu bludi v nejakom prdelakove na Sibiri, sem tam si s niekym pokeca pretoze riesi nejaky problem s diamantami. Obcas si to rozda s jednou hnusnou Rumunkou a cele to dorazi kratka prestrelka v ktorej uz nemali dost penazi na zvuk. Vysledok je jedna velka nezazivna nuda a absolutne zbytocny film. 1/10. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Nie je to zlý film, len je to hrozná nuda a akoby ten dej nikam neviedol, čo podporil aj zvláštny koniec. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves na Sibiři? To nemůže být přeci až tak špatné, říkal jsem si. A v první hodině je sice film takový divný - divná romance, divné prostředí, divnej děj, ale atmosférou ruského venkova, zvláštní nepříliš hezkou femme fatale a neurčitým charakterem Keanu Reevese mi to přišlo vlastně docela zajímavé Postupně jsem ale nějak přestával pobírat, kam to celé směřuje a začaly se tam dít poměrně absurdní věci (pokrevní bratři), takže chápu, že to mainstreamového diváka spíš otráví. Dosud bych snad i řekl, že solidní 3* záležitost. Jenže pak přišlo dlouho očekávané, bohužel blbě ozvučené a celkově nenápadité akční finále, které výsledný dojem srazilo hodně dolů. ()

harfuska 

všechny recenze uživatele

Keanu sa upísal veru riadnemu výblitku. Podla mňa sú len 2 možné príčiny, prečo tak urobil. Buď si chcel konečne poriadne zašukať s nejakou radodajnou Káťušou alebo bol k tomu prinútený partiou Rusákov. Pravdepodobnejšia je prvá možnosť, ovšem podľa jeho zúfale apatického výrazu usudzujem, že skor nemal inú možnosť. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Tak nejak som si zWickla, že Keanu po rane päsťou neostane ležať na ruskom chodníku, kým si ho domov neodnesie ruská kráska, ktorú hrá škaredá Rumunka. Tú príšerne neohrabanú, neromantickú romantickú časť by som odtiaľ povystrihovala a nechala len dvadsaťminútový kraťas, ktorý by spĺňal minimálne požiadavky potrebné na tri sibírske звезды a jedného panáka vodky. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Keana mám moc rád a v podstatě kusance s ním beru za jednoznačnou záruku kvality, proto nekoukám na hodnocení a hned pořizuju filmek a pouštím... No tady jsem se spálil, jako asi 600 lidí přede mnou na tomhle našem oblíbeným portálku... Skrz toho chlapíka z Libanonu bych možná tu známku dal vyšší, jenže jak to skvěle popsal kolega Bourec " To, že do filmu práskneš K.R., pár mrdaček a konec bez happy endu, ti dobrej film udělat nepomůže!!!"! A tak se nese i můj názor! No zas na druhou stranu, zabil jsem u jinejch pičovin daleko víc svýho života, než u téhle hodiny a třičtvrtě... 45% ()

bourec 

všechny recenze uživatele

To,že do filmu práskneš K.R.,pár mrdaček,a konec bez happpy endu,ti dobrej film udělat nepomůže,debile.Ross asi spadnul na hlavu,a scénárista taky,protože je to řádná ptákovina.30%. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Je mi vážně záhadou, co Keanu Reevese vedlo k účinkování v tomhle Ruskem nasáklém braku, kde namísto hlubokých myšlenek melou všichni hovna. Kdyby na něj aspoň byl pěkný pohled, ale ani to jaksi nefunguje, když se každou chvíli kvůli něčemu příšerně potí. (40%) ()

griph odpad!

všechny recenze uživatele

ᴰⁱˢ ˢʰⁱᵗ ᵐᵉʲ ᵏᵒⁿᵗᵉʲⁿ ˢᵃᵐ ᵒᶠ ᵈⁱ ⁱⁿᶠᵒʳᵐᵃᵗⁱᵒⁿ ʲᵘ ʷᵒⁿ'ᵗ ᵗᵘ ⁿᵒᵘ ᴶᵘ ʰᵉᵛ ᵇⁱⁿ ʷᵒʳⁿᵈ  Diamanty? Rusáci? Hmm.. celej skript je postavenej na "takhle to chodí v Rusku, takhle v Americe" a časem to začne kurevsky srát, pak občas nějakej ten šuk, ruský kecy, kecy a zase kecy, to je zhruba celej film. Jedna scéna mě, ale celkem rozesmála, svou debilitou, Katja se vkrade Lucasovi do kšeftů a pak pláče, že musí sakovat péro místrovi. A koho vůbec zajímaj ty zkurvený malý mrdky, co si můžeš strčit do prdele jako anální kolík? Už je to dlouho, co jsem viděl trajler, ale nemám kurva tucha, co jsem to musel být za píču, aby mě tohle jen trochu lákalo. A ten konec? Dobrý vidět Kýnovo oko. :) ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, prečo to chalanisko zobral. Film bez ladu a skladu, v otrasnom prostredí, s otrasnými hercami a otrasným príbehom, ktorý ma nebavil od začiatku. Pocitovo nekonečné a nezáživné. A ani ten koniec to nezachraňuje. 1 z 5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Pochybný obchodník s diamanty přijíždí do zapadákova na Sibiři hledat svého společníka, no a nachází vstřícnou barmanku (maximálně sympatická Ana Ularu) plus její ožralé zákazníky a ochranářské bratry. Kolorit svérázného místa se daří navodit tak napůl, nicméně romantický vztah nepostrádá v kontextu zoufalosti situace s riskantním prodejem jiskru. Jenže pak to začne být hodně WTF divné a konec všechno neurvale, bez řečí utne, až jsem potutelně koukal. 5/10 ()

Reklama

Reklama