Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děsně mě štvalo, jak Stanislav Majer mluvil klidně a tiše. Nevím, jestli mu to tak předepisovala role nebo tak mluví normálně. Celá minisérie mi přišla zbytečně natahovaná. Klidně by se vešlo do hoďky a půl. Bylo by to alespoň svižnější. Od Hřebejka jsem očekávala něco víc. Asi si přečtu Sýkorovu předlohu, abych mohla porovnávat. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

U této série může člověk ulevit své frustraci ze vší té zbohatlické pakáže. A právě v tematizované frustraci nad řádem současného světa je série skvělá. Není v ní kladných hrdinů, jen nezletilých obětí a rodičovské bolesti. Zcela pochopitelně tak spěje děj do finále v rytmu Deseti malých černoušků, čemuž je podřízeno vše a vyšetřovatelé jsou pouhou stafáží. Slovní výměny jsou sice brilantně černé, jen by to chtělo zpomalit (takhle pohotově prostořeký není ani Kraus). Produkční tým se navíc zbláznil a policajty usadil do open spacového akvária na kraji polí. Sterilně a nevěrohodně působí i ostatní lokace, pramálo humoru se vytěžilo z neschopnosti české policie kohokoli uhlídat. Krobot je kořením celé série, zde je však bohužel zbytečným přídavkem. A chorvatské finále i přiznání v nemocničním pokoji na závěr jsou spíchnuté tak neuměle, až to vzbuzuje rozpaky, případně otázky. Došly peníze? Došla nálada? Nebyl čas? Nebo se realizační tým opil, a pak vjel do dětí na procházce? ()

Reklama

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Opět děs a běs, který jsem vzdal na začátku druhého dílu po deseti minutách. Krásná Olomouc to prostě nezachrání, když je jalový scénář (předlohu neznám) a když se na "place" motá sestava neuvěřitelně nesympatických herců na čele s vždy odpuzující Melíškovou, která mi vadí ve všem, co jsem kdy viděl, ale tady (třeba na rozdíl od Dabing streetu nebyl nikdo, kdo by jí eliminoval, zatímco právě tam jí přehráli snad všichni ostatní. Jan Hřebejk může dělat, co chce matroš Petra Jarchovského se taky dvakrát nevydařil (asi blbá předloha), ale jednoznačně - prostě ne, nikdy více. ()

Rada 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že zajímavé téma tvůrci nedokázali profesionálně zpracovat, výsledkem je, že místo kvalitní kriminálky divák vidí slátaninu s mizernými hereckými výkony. Klára Melíšková podala ubohý výkon, její stejná mimika, ať mluví o počasí nebo o vraždě, tón hlasu, kdy je schopná pouze zvýšit nepatrně hlas bez jakéhokoliv zabarvení, vypovídá o neschopnosti této herečky a následně o neschopnosti jinak dobrého režiséra. Za mě, totální ztráta času. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

V poslední době cítím u českých kriminálek největší slabinu v posledním dílu, kdy skoro vždy dochází k velice zvláštnímu a nepravděpodobnému rozuzlení, viz všechny díly Labyrintu, Vodník, Živé terče apod. Zrovna u této série, ale i u Vodníka byly první dva díly velice dobré, ale ten třetí snad natočil někdo, kdo je úplně mimo. Vrah z posedu trefí Rovenského st. do nohy na 500 metrů, ale pak není schopen v kostele trefit Rovenského ml. na 50 metrů, navíc i pokud by trefil, bylo by jisté, že bude zatčen. Česká televize má v poslední době nějak spadeno na policii, protože z nich dělají naprosté hlupáky ( k dokonalosti to bylo dovedeno v Raplovi 2), jen v tomto díle, jeden policista čeká před domem Kuželíka celou noc a očekává, že je doma, ten už se však dávno koupe u moře, další dva hlídají Rovenskou, opět čekající a hlídající někde za plotem a nezabrání její vraždě a dokonce odvozu její mrtvoly. A ten Mráz přišel na to, že jí zavraždil Rovenský jako jak? Kdyby byla policie ve skutečnosti tak neschopná, nebyla by u nás objasněnost vražd někde kolem 92%. A musí se samozřejmě udělat herecký štěk i pro Krobota a tak se auto s mrtvolou odveze zrovna na parkoviště, kde dělá hlídače bývalý velitel kriminálky. Příběh i zápletka OK, konec to celé totálně zabil. Pozitivní jen herecké výkony Isteníka a Orozoviče. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)
  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)

Reklama

Reklama