Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odhalení vzorce, podle kterého postupují systematičtí vykonavatelé pomsty, vytváří velký psychický tlak na zbývající potenciální oběti. Každá z nich se pokusí zachránit si život a také postavení. Někdo na vlastní pěst a vlastní nebezpečí, jiný se uchýlí pod ochranu policie, která se snaží včas odhalit a zadržet pachatele. Pod tlakem událostí se však ocitají i mstitelé, a tak se dopouštějí nejrůznějších chyb. Z detektivního vyšetřování se tak stává závod s časem, do kterého se tak či onak zapojují i bývalí kolegové našich detektivů, kteří již nejsou ve služebním poměru. Detektivní žánr se mění v thriller s prvky černého humoru s překvapivým vyústěním, kterým se pět sérií cyklu Detektivů od Nejsvětější trojice uzavírá… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepřipojím se k všeobecné skepsi, mě se živé terče líbily. Nejde u mě o bezvýhradné nadšení, to ne, ale zase mi to nepřipadá jako taková katastofa, ale slyším a čtu kolem sebe. Nevadil mi ani nabouraný scénář podle kterého se musí vrah odhalit v posledních minutách filmu. Viktor Preiss je ve výborné kondici, 72 let bych mu rozhodně nehádala. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšena, že vím, kdo je partner těhotné Kristýny. Chápu, že kvůli této velmi podstatné informaci nezbyl čas na dořešení toho, co se stalo s doktorem. K tomu se řecká melodie v Chorvatsku hodí. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Aneb jak obdivuhodně dementní poslední epizodou úplně pohřbít do té doby celkem ucházející kriminálku. Fascinující zvraty (naprosto zbytečná a nesmyslná smrt jedné postavy mě div nerozesmála), neuvěřitelné "osudové" (ne)uzavření linie s doktorem (Michal Isteník je tu sice jen krátce, ale stejně opět skoro všechny s přehledem přehrává), vrah-mstitel, který je geniální i neschopný zároveň, neomylně střílející pochůzkář (!), mistrné cameo penzionovaného Krobota (takhle pitomé, nechtěně legrační a přitom vlastně taky úplně zbytečné deus ex machina jsem dlouho neviděl)… Zkrátka scénáristické i režijní lajdáctví a bizár. Ale tak aspoň jsme se dozvěděli, kdo zbouchnul Voříškovou a že někteří policajti mají rádi vodu se šťávou. Informace k nezaplacení. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Respekt! Režisér Hřebejk dokázal závěrečným dílem vytvořit z celého cyklu Urobora a vrátil tak "kvalitu" přesně do bodu, ve kterém se začal řešit Případ pro exorcistu. Pitomé dialogy, řešení vyskakující jen tak z temných koutů, návrat ke zjevně přesluhujícím, a tedy zbytečným postavám, no, komu není rady, tomu ucho upadne. Ale alespoň si Jan Hřebejk splnil životní sen, protože si při točení závěrečné chorvatské scény musel připadat jako režisér bondovky, chyběl už jen huňatý bílý kocour. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No to byla komedie. Udělalat z policajtů takhle úplně neschopný blbce se nepodařilo ani majoru Majsnerovi, ale tvůrcům této minisérie ano. A závěr tak nějak ani pořádně nebyl dořešen, jen překombinovaně naznačen. Ano, byla to fraška, že ani ty tři hvězdy nedám. (PS: Jo, a můj tip na pachatele, který jsem si po prvním díle myslel, mi býval málem vyšel - kdyby jednu zásadní indicii neřekli až v tomto díle...) ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl velmi slabého seriálu i přes nízká očekávání triumfuje tím, že se mění v komedii úmyslnou i neúmyslnou. Postesknout si nad tím, že se všichni policisté chovají kromě Melíškové jako dementi (s touhle partou fakt může mít vrah talent jako Fantomas), dozvídají se informace zjistitelné přes policejní databázi jako poslední, že deus ex machina tady úplně eskaluje - to už by bylo po předchozích dílech trapné. Že se sem nacpe postava chudáka Krobota, který si asi odskočil od rybaření k hlídačovi parkoviště odtahové služby, aby neomylným čichem našel mrtvolu a hned věděl, komu to napsat, to se i zasmějete. Ale mistrovský stěr přijde nakonec - Hřebejk se rozhodne seriál ukončit nedostatečně uspokojivě, nechá pár věcí otevřených (bez jakéhokoliv hlubšího významu, samozřejmě) a můžete akorát znechuceně zírat do titulků do blbé popové písničky. Hlavně, že si štáb zacestoval do Chorvatska na pár zbytečných záběrů a pustil do nich sofistikovaně jako zvukovou kulisu hudbu z trochu jiné země, že.:D ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl začal skoro jako fraška, jako fraška i skončil. Tedy možná, protože konec se nekonal. Tlačení na city přes dětičky bylo působivé, ovšem jinak děj zaváněl odpadem více než mrtvola v kufru. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl nářez. Ukázala se pravda, že policie je banda debilu, kterým pod ochranou lidi buď utíkají nebo jim je zabíjejí. Ale.stejně mě nejvíc pobavila muška policisty v obřadní síni :D to bylo dobré. Ale vážně ten konec a všechna zjištění a jak vyplouvaly na povrch důkazy, to bylo fakt trapný... ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aj v tejto poslednej, nenávidenej časti som našiel pozitíva, ktorými ma film celkom zaujal. Odhalenie prišlo náhle a nečakane, takže ma až dovtedy držal v napätí. No a komu nie je jasné, ako skončil doktor, (post spoiler) musel sa predsa utopiť niekde ďaleko v mori aj so svojou celkom nevinnou partnerkou ako collateral damage. ()

Meijin 

všechny recenze uživatele

Třetí díl mohl být jen honbou za dvojicí vražedníků naservírovaných divákovi v předchozí epizodě, ale přinesl  důležité rozkrývání 10 let starého případu a novou až humorně laděnou vraždu dalšího ze zbylé trojice přátel. Chvílemi jsem se bavil u (scénářem dané) neschopnosti policie, ale zejména se mi nabídlo srovnání se severskými kriminálkami, kde policie a sériový vrah se střídají v imaginární šachové partii. Zločiny z pomsty do sebe perfektně zapadaly, do hry vstoupilo velké množství osob, z nichž některé byly pro vyšetřování bezvýznamné a jiné naopak klíčové. Policii se podařilo zjistit motiv a vztah vrahů ke svým obětem. Vše se propojilo a pomalu gradovalo v poslední nevyhnutelnou (neukázanou ale opět humornou) vraždu. 82% ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vida ji, zdravotní sestru... Pro zdravotnictví jí byla škoda, schopnosti měla jak Fantomas. V chorvatském cestovním ruchu byla okamžitě jak ryba ve vodě. Zato z rafinovaného ostrostřelce byl najednou chlápek, kterej strčí hlavu na špalek a netrefil by se na vzdálenost pár metrů. Nějak se to všechno pokazilo. S ohledem na kvalitu prvních dvou dílů je to celkem škoda. ()

Stružák 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty vole, zaplať pánbů, že jsem se nakonec přecejenom dozvěděl informaci, kvůli který bych asi nespal další tři tejdny. Na závěr celý pofidérní komedie jsem se dozvěděl, s kým to Voříšková čeká. Dobrá práce! 🙃 Závěr samozřejmě pitomej prakticky skrz naskrz. Si asi půjdu zahrát starýho Poldu, tam je řešení případu na podobný úrovni. Jenom tam si jsem docela jistej, že to autor fakt myslel jako komedii. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvních dvou dílech úpadek do průměru, nicméně posledních pět minut z toho udělalo x-té pokračování Růžového pantera - hlavně scéna na motorovém člunu v Chorvatsku s padouchem jak z počátečních Bondovek. To zabolelo Hřebejku. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

Žádná velká kriminálka ani neočekávaný závěr série, sem tam to dost skřípalo a některé scény by tam ani dávat nemusely a člověk by stejně věděl co se dělo. Mně tedy nebyli moc sympatičtí herci vedlejších rolí. Jinak krásné záběry z letního Olomouce. :) ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, druhá epizoda se mi líbila. Tato závěrečná vypadala místy jako groteska. Neschopní policisté, Melíšková  jako by neměla co na práci, zachránil to aspoň trochu jen Michal Isteník. Dalo se na něj dívat i v tomhle "veledíle". Pan Krobot tam byl úplně zbytečný. A ještě závěr s Voříškovou. Ten jsem fakt potřebovala! ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co se to stalo s duem Hřebejk-Jarchovský?Ti dva už by neměli točit ani reklamy na vaginální mykózu.Ono to bylo celkově slaboučké,ale ten konec,,,to byla nějaký parodie?? ()

swiss 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chlapík, který trefil pohybujícího se Preisse na vzdálenost půl kilometru, mine z třiceti metrů stojící terč. Labilní sestra vystopuje a ovládne motorový člun (jasný odkaz na Fantomase). Patrně za jízdy, protože jinak by ji doktor musel poznat. Nic netušící policisté z ničeho nic vědí, kdo zabil pohřešovanou a vraha krutě mučí v nemocnici ťukáním do jeho bolavé ruky. Náčelník nikoho nevyhodí, protože má problémy s prostatou. A ještě si třikrát vychutnáme samotnou nehodu (jasný odkaz na Renčovi klipy pro BESIP). Konečně se i odhalí, kdo oplodnil Voříškovou (odkaz na legendární seriál Tisíc a jedna noc). Náhodný Krobot u auta s mrtvolou vadí nakonec nejmíň. Vypadá to, že měl režisér při natáčení posledního dílu průjem, nebo problémy s milenkou... ()

Reklama

Reklama