Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odhalení vzorce, podle kterého postupují systematičtí vykonavatelé pomsty, vytváří velký psychický tlak na zbývající potenciální oběti. Každá z nich se pokusí zachránit si život a také postavení. Někdo na vlastní pěst a vlastní nebezpečí, jiný se uchýlí pod ochranu policie, která se snaží včas odhalit a zadržet pachatele. Pod tlakem událostí se však ocitají i mstitelé, a tak se dopouštějí nejrůznějších chyb. Z detektivního vyšetřování se tak stává závod s časem, do kterého se tak či onak zapojují i bývalí kolegové našich detektivů, kteří již nejsou ve služebním poměru. Detektivní žánr se mění v thriller s prvky černého humoru s překvapivým vyústěním, kterým se pět sérií cyklu Detektivů od Nejsvětější trojice uzavírá… (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

troufalka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nepřipojím se k všeobecné skepsi, mě se živé terče líbily. Nejde u mě o bezvýhradné nadšení, to ne, ale zase mi to nepřipadá jako taková katastofa, ale slyším a čtu kolem sebe. Nevadil mi ani nabouraný scénář podle kterého se musí vrah odhalit v posledních minutách filmu. Viktor Preiss je ve výborné kondici, 72 let bych mu rozhodně nehádala. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Aneb jak obdivuhodně dementní poslední epizodou úplně pohřbít do té doby celkem ucházející kriminálku. Fascinující zvraty (naprosto zbytečná a nesmyslná smrt jedné postavy mě div nerozesmála), neuvěřitelné "osudové" (ne)uzavření linie s doktorem (Michal Isteník je tu sice jen krátce, ale stejně opět skoro všechny s přehledem přehrává), vrah-mstitel, který je geniální i neschopný zároveň, neomylně střílející pochůzkář (!), mistrné cameo penzionovaného Krobota (takhle pitomé, nechtěně legrační a přitom vlastně taky úplně zbytečné deus ex machina jsem dlouho neviděl)… Zkrátka scénáristické i režijní lajdáctví a bizár. Ale tak aspoň jsme se dozvěděli, kdo zbouchnul Voříškovou a že někteří policajti mají rádi vodu se šťávou. Informace k nezaplacení. ()

Reklama

BoredSeal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl velmi slabého seriálu i přes nízká očekávání triumfuje tím, že se mění v komedii úmyslnou i neúmyslnou. Postesknout si nad tím, že se všichni policisté chovají kromě Melíškové jako dementi (s touhle partou fakt může mít vrah talent jako Fantomas), dozvídají se informace zjistitelné přes policejní databázi jako poslední, že deus ex machina tady úplně eskaluje - to už by bylo po předchozích dílech trapné. Že se sem nacpe postava chudáka Krobota, který si asi odskočil od rybaření k hlídačovi parkoviště odtahové služby, aby neomylným čichem našel mrtvolu a hned věděl, komu to napsat, to se i zasmějete. Ale mistrovský stěr přijde nakonec - Hřebejk se rozhodne seriál ukončit nedostatečně uspokojivě, nechá pár věcí otevřených (bez jakéhokoliv hlubšího významu, samozřejmě) a můžete akorát znechuceně zírat do titulků do blbé popové písničky. Hlavně, že si štáb zacestoval do Chorvatska na pár zbytečných záběrů a pustil do nich sofistikovaně jako zvukovou kulisu hudbu z trochu jiné země, že.:D ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle byl nářez. Ukázala se pravda, že policie je banda debilu, kterým pod ochranou lidi buď utíkají nebo jim je zabíjejí. Ale.stejně mě nejvíc pobavila muška policisty v obřadní síni :D to bylo dobré. Ale vážně ten konec a všechna zjištění a jak vyplouvaly na povrch důkazy, to bylo fakt trapný... ()

GeusX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No to byla komedie. Udělalat z policajtů takhle úplně neschopný blbce se nepodařilo ani majoru Majsnerovi, ale tvůrcům této minisérie ano. A závěr tak nějak ani pořádně nebyl dořešen, jen překombinovaně naznačen. Ano, byla to fraška, že ani ty tři hvězdy nedám. (PS: Jo, a můj tip na pachatele, který jsem si po prvním díle myslel, mi býval málem vyšel - kdyby jednu zásadní indicii neřekli až v tomto díle...) ()

Galerie (55)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama