Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Necrotongue k tomuto seriálu (4)

Živé terče (2019) 

Po Vodníkovi jsem čekal alespoň nějaký nárůst kvality, tvůrcům se ale daleko víc líbila možnost návratu ke kořenům a mé hodnocení tomu odpovídá. Pokud šlo o herecké výkony, vypadalo to jako cyklistický závod: v obrovském úniku všem ujížděl Viktor Preiss, marně se ho snažila stíhat osamocená Klára Melíšková, a na tu se zase marně snažil dotáhnout peloton ostatních herců. Příběh byl zoufale neoriginální, tvůrci se navíc rozhodli vrátit k nevalné kvalitě z počátku cyklu a rozhodně mě nepotěšili. ()

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Hned první epizoda mě donutila zapřemýšlet, jestli nepovedené díly z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice nespojuje nějaký společný jmenovatel. Obávám se, že jsem ho našel v režisérské židličce, spolupráce Jana Hřebejka a Petra Jarchovského už nějaký čas není zárukou kvality. Nebudu tady zbytečně rozepisovat negativa, protože už to přede mnou udělal BoredSeal a já bych ho jen kopíroval. ()

Epizoda 2 (2019) (E02) 

Ani druhá epizoda mě nedokázala naplnit bezbřehým nadšením. Kdybych sloužil u Policie České republiky, musel bych asi přestat vycházet mezi lidi,abych se nedočkal všeobecného posměchu. Olomoučtí policisté tu fungují v podobném stylu jako legendární Keystone Cops, jo, jo, Olomouc holt není Praha... ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Respekt! Režisér Hřebejk dokázal závěrečným dílem vytvořit z celého cyklu Urobora a vrátil tak "kvalitu" přesně do bodu, ve kterém se začal řešit Případ pro exorcistu. Pitomé dialogy, řešení vyskakující jen tak z temných koutů, návrat ke zjevně přesluhujícím, a tedy zbytečným postavám, no, komu není rady, tomu ucho upadne. Ale alespoň si Jan Hřebejk splnil životní sen, protože si při točení závěrečné chorvatské scény musel připadat jako režisér bondovky, chyběl už jen huňatý bílý kocour. ()

Reklama

Reklama