Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Garch 

všechny recenze uživatele

Začátek nic moc. Pak střídavě, včetně úporné snahy o střídání vážna a hlášek. Proč? ...PS pěkné záběry z Olomouce. ()

Rada 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že zajímavé téma tvůrci nedokázali profesionálně zpracovat, výsledkem je, že místo kvalitní kriminálky divák vidí slátaninu s mizernými hereckými výkony. Klára Melíšková podala ubohý výkon, její stejná mimika, ať mluví o počasí nebo o vraždě, tón hlasu, kdy je schopná pouze zvýšit nepatrně hlas bez jakéhokoliv zabarvení, vypovídá o neschopnosti této herečky a následně o neschopnosti jinak dobrého režiséra. Za mě, totální ztráta času. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední případ Marie Výrové a její party s námětem vražd přátel, kteří před deseti lety způsobili smrtelnou nehodu , něco ve smyslu Vím co jsi udělal minulé léto (1997) . Začne to ve velmi vysokých obrátkách - vraždy kuší a přejetí vlastním automobilem, vražda dítěte, pedofil, a pak se to až do třetího dílu zvolní a sladká tečka na konci pak vlastně degraduje veškerou odvyprávěnou realitu. Myslel jsem, že mne pobaví postava Pauhofové nebo Preise , ale nakonec bylo absolutně nejzábavnější duo doktor vs. prostitutka ( Isteník vs. Bielovičová ) a dialogy související s jejich postavami. Za to bych dal i pět hvězd. ()

ac3r 

všechny recenze uživatele

První dva díly docela pěkný a jistý 4 hvězdičky, ale pak to celý zmatlali a celé překvapení i napětí šlo do kytek. ()

crozet 

všechny recenze uživatele

Režie solidní, herci zdatní (utkvěla mi mj. manželská hádka ke konci). V žánru se však pohybují relativně lépe jiní autoři (či jejich dvojice). ()

stage.x 

všechny recenze uživatele

Borec trefí Viktora Preisse na x set metrů z posedu a pak v kostele čeká celou věčnost, než vystřelí na frajera, kterej je od něho pár metrů? Jako watafuck??? Následnou efektní policejní palbu z otočky (?) přímo do hlavy jsem si pouštěl asi 100krát a řezal se u toho jak debil. Zpackaná relativně dobře rozjetá detektivka. Běžte s podobně dokurvenejma koncema do řiti. Takhle posrat celou sérii prostě není fér. Jdu brečet do kouta... ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, natočeno je to hezky, první dva díly budují napětí, vztahovy propletenec, aby se pak v závěrečném díle všichni (hlavně policajti) chovali jak idioti a všechno šlo do háje. ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Vcelku kvalitně rozjetý seriál naprosto pohřbil příliš uspěchaný poslední díl, absence řádného vyvrcholení a uzavření všech příběhových linií. A scéna s doktorem na padáku tomu dala korunu. Z příběhů nejsvětější trojice jsem zatím viděl pouze Vodníka a tento zázrak a začínám podezřívat autora předlohy M. Sýkoru, že má snad něco proti dětem. ()

MartinX. 

všechny recenze uživatele

Chápu to tak, že tvůrci už měli série plné zuby, a tak z toho nakonec udělali crazy komedii. Nejslabší součást celé série. Nejlepší byly Modré stíny a Vodník. ()

HappyDeath 

všechny recenze uživatele

Razantně nelogické chování policajtů jim vyneslo hvězdu... A první 2 díly druhou a to ještě popřemýšlím. Ten poslední díl tomu všemu dal teda pěkně na prdel. Škoda, jinak to byla vcelku hezká trilogie, když nad tím člověk moc nepřemýšlel a bral to jako naservirovane jidlo u babičky... ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Tohle mě moc nebavilo. Pár let stará nehoda s alkoholem a zraněnými dětmi ze školky na přechodu, pomsta a střílení z kuše, ale nějak jsem tomu všemu nevěřila. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Poslední ze série je i posledním, co se týká kvality. Hlavně scénář se dvojici Hřebejk - Jarchovský vůbec nepovedl a herecké výkony tak nic moc. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

První dva díly na českou kriminálku dost dobré. Třetí byl trochu slabší i rozpačitý, ale nekritizoval bych komediální chování policie. Určitě to bylo natočeno vážně jako současná realita. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Z celé série Detektivů od nejsvětější trojice asi nejslabší. Celkově moc přímočaré, způsob vyprávění, kdy v půlce najednou znáte vraha mi přišel jako by mě autoři o něco okradli. A ve srovnání s předchozími případy mi i ta atmosféra přišla jako dost tuctová. Ta jinakost, pro kterou jsem případy olomouckých detektivů obdivoval, se nějak vytratila. Navíc úplný závěr trochu nelogický a nedotažený ... Škoda, měl jsem tuhle sérii rád a čekal jsem ve finiši něco lepšího. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že po Vodníkovi se série zakončuje alespoň průměrně. Chybí tu artová stránka věci, která mi překážela v předchozích minisériích, za to plusové body. Samotný příběh není příliš zajímavý, nabízí víceméně dějovou linku, která by možná vystačila na 80 minut, ale 3,5 hodiny je moc. Největší slabinou mi, jako vždy a u všech Hřebejkovejch filmů, přijde Petr Jarchovský, který se vypsal v devadesátých letech na Pelíšcích a Šakalích letech, ale od té doby je to hodně podprůměrné. Vlastně si myslím, že dokáže pokazit i dobré náměty, které by schopný scénárista dotáhl na hluboké filmy, které nezapomenete - viz. Nevinnost. S tím souvisí i charaktery postav - v každé sérii se Výrová a další chovají vždy jinak a nepomůže tomu, že je hrají schopní herci. ()

Lupes 

všechny recenze uživatele

U této série může člověk ulevit své frustraci ze vší té zbohatlické pakáže. A právě v tematizované frustraci nad řádem současného světa je série skvělá. Není v ní kladných hrdinů, jen nezletilých obětí a rodičovské bolesti. Zcela pochopitelně tak spěje děj do finále v rytmu Deseti malých černoušků, čemuž je podřízeno vše a vyšetřovatelé jsou pouhou stafáží. Slovní výměny jsou sice brilantně černé, jen by to chtělo zpomalit (takhle pohotově prostořeký není ani Kraus). Produkční tým se navíc zbláznil a policajty usadil do open spacového akvária na kraji polí. Sterilně a nevěrohodně působí i ostatní lokace, pramálo humoru se vytěžilo z neschopnosti české policie kohokoli uhlídat. Krobot je kořením celé série, zde je však bohužel zbytečným přídavkem. A chorvatské finále i přiznání v nemocničním pokoji na závěr jsou spíchnuté tak neuměle, až to vzbuzuje rozpaky, případně otázky. Došly peníze? Došla nálada? Nebyl čas? Nebo se realizační tým opil, a pak vjel do dětí na procházce? ()

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak, když se neumíte rozhodnout, jak pojmete celý seriál. Notně dlouho vypadal vážně a pak v závěru se do toho přidá komedie a rázem je s nějakým napětím amen. Byl bych ochoten na to přistoupit, kdyby se to od začátku prezentovalo jako cynická komedie, ale ono to tak nepůsobilo. Podobně jako první Exorcista a ve srovnání s Živými terči vychází jako vítěz. 40% P.S. Vyjmout první a poslední sérii byla by to více něž nadprůměrná podívaná, na kterou by se velice krásně vzpomínalo. Hřebejkovy dvě minisérie (třetí Mrtvý psi jsou OK) to poměrně citelně kalí. ()

Reklama

Reklama