Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

S Exorcistou zatím určitě nejlepší minisérie. První díl a půl scénáristicky super, pak to trochu začalo ztrácet drive a třetí díl už slabý průměr. Šlape zde ale skvě herecké osazenstvo, příjde mi že se konečně zase nepřehrává, všichni hrají svůj dobrý standard. Suma sumárum v porovnání s přechozími díly krásné 3*. Mimochodem hudebni podtext super, což je příjemná změna oproti předchozím minisériím. ()

Plastík 

všechny recenze uživatele

Ty bláho. Veliký potlesk. To je povedená kriminálka. Neskutečná spokojenost. A hlavně - Melíšková Klára. To je madam herečka. Třeba ty výslechy - "... přiveďte psy!" "Co prosim?" " ... taky žertuju." Vodníka jsem vypnul po 20 minutách a ani jsem to nehodnotim, ale tohle je neskutečně luxusní. ()

strakoliber 

všechny recenze uživatele

Pěkná detektivka, akorát škoda posledního dílu, který je lehce nedotažený. U detektivek mám radši, když se děj na konci uzavře než abych si ho domyslela (např. co se stalo s doktorem, zda někoho odsoudí za zločin z minulosti atd.). ()

regentor 

všechny recenze uživatele

Další pokus mimo terč. Schématická forma příběhu o dnešní době kde vládnou peníze a klientelistický systém.Detektivové od Nejsvětější Trojice tentokrát řeší případy vražd které mají pozadí v minulosti. Silně kostrbatá konstrukce celého příběhu ve kterém chybí gradace děje a je pouze shlukem událostí.Snaha o vysvětlení divákovi kde vzal "lučíštník" velice obsáhlé a jistě pečlivě střežené informace o manipulaci vyšetřování z let minulých, která je klíčová pro další sled událostí, je naprosto nevysvětlená. To je velká škoda, poněvadž toto by dalo na mrazivý thriller .Místo toho máme sérii bez napětí která popisuje obecně známá fakta dnešní reality. Jako drama ploché, jako krimi nudné.Hřebejk by se měl skutečně více soustředit na to, co mu jde velice dobře.Nevěra ,podrazy a nejrůznější lehkoživky ,tady je pan režisér na svém písečku.Krimi určitě není můza která by ho políbila... ()

tatopulos 

všechny recenze uživatele

Pouze průměr, chyběla tomu skvělá režie a kamera plná světla Viktora Tauše z Modrých stínů. Modré stíny měly lepší scénář.  A odstrčili Miroslava Krobota a Ramba ! ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Český tv seriál, ktorý sa nestratí, ale zároveň ani neprekvapí tak, že by sa dostal do povedomia diváka nejakým zásadným spôsobom. Slabší priemer. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Při porovnání ostatních sérií je nutné podotknout, že Živé terče jsou asi nejpovedenější částí celé pentalogie. Dialogy dávají smysl, celý případ je od počátku zajímavý. Marie Výrová jako by snad ani z typologicky podobných případů nevyšla. Znovu řeší pochybení předchůdců, zametání pod koberec, vyšší vlivy, úplatky apod. Všechny série jsou na tomhle vlastně alespoň zčásti postaveny. Možná to chtělo něco originálnějšího. Na druhé straně vidíme, kam vede v podstatě nepotrestaný zločin a arogance moci. Kdo je viník a kdo oběť? Živé terče oplývají i výbornou kamerou, scénářem, ale hlavně hudbou. Ta je opravdu výborná. Závěr patří mistrům a po některých částech, které byly skutečně příšerné je toto více než důstojné zakončení. Kdyby se takto výborně natočily i předchozí skoro by mi ukápla slza, že se nepokračuje. ()

subic 

všechny recenze uživatele

A je to tu, po Vodníkovi je tu kriminální partička z Olmiku tentokrát už naposledy. Za všemi vraždami, a nebylo jich málo, je nakonec jen touha po pomstě. Ty první byly promyšlené, pak už to byla spíš improvizace. Krobot a Tereza Ramba už se tu jen mihnou a ta je navíc na konci těhul s Dalstíkem. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Opět děs a běs, který jsem vzdal na začátku druhého dílu po deseti minutách. Krásná Olomouc to prostě nezachrání, když je jalový scénář (předlohu neznám) a když se na "place" motá sestava neuvěřitelně nesympatických herců na čele s vždy odpuzující Melíškovou, která mi vadí ve všem, co jsem kdy viděl, ale tady (třeba na rozdíl od Dabing streetu nebyl nikdo, kdo by jí eliminoval, zatímco právě tam jí přehráli snad všichni ostatní. Jan Hřebejk může dělat, co chce matroš Petra Jarchovského se taky dvakrát nevydařil (asi blbá předloha), ale jednoznačně - prostě ne, nikdy více. ()

sorrow 

všechny recenze uživatele

V poslední době cítím u českých kriminálek největší slabinu v posledním dílu, kdy skoro vždy dochází k velice zvláštnímu a nepravděpodobnému rozuzlení, viz všechny díly Labyrintu, Vodník, Živé terče apod. Zrovna u této série, ale i u Vodníka byly první dva díly velice dobré, ale ten třetí snad natočil někdo, kdo je úplně mimo. Vrah z posedu trefí Rovenského st. do nohy na 500 metrů, ale pak není schopen v kostele trefit Rovenského ml. na 50 metrů, navíc i pokud by trefil, bylo by jisté, že bude zatčen. Česká televize má v poslední době nějak spadeno na policii, protože z nich dělají naprosté hlupáky ( k dokonalosti to bylo dovedeno v Raplovi 2), jen v tomto díle, jeden policista čeká před domem Kuželíka celou noc a očekává, že je doma, ten už se však dávno koupe u moře, další dva hlídají Rovenskou, opět čekající a hlídající někde za plotem a nezabrání její vraždě a dokonce odvozu její mrtvoly. A ten Mráz přišel na to, že jí zavraždil Rovenský jako jak? Kdyby byla policie ve skutečnosti tak neschopná, nebyla by u nás objasněnost vražd někde kolem 92%. A musí se samozřejmě udělat herecký štěk i pro Krobota a tak se auto s mrtvolou odveze zrovna na parkoviště, kde dělá hlídače bývalý velitel kriminálky. Příběh i zápletka OK, konec to celé totálně zabil. Pozitivní jen herecké výkony Isteníka a Orozoviče. ()

elpin 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho uspěchaného a lehce nelogického konce, kdy se najednou bez vysvětlení uzavře několik dějových linek a divák si musí domýšlet, byla by to naprosto úžasná detektivka. Takhle 3,5* ()

cerdax2 

všechny recenze uživatele

Hledate vraha, respektive dvojici vrahu, ale chovate se tak, ze i Pat a Mat jsou proti vam zrucni geniove a vase sefova jako prebarvena blondyna po lobotomii, zaporaci si ujizdeji na genialnim planu, ktery by nerozklicoval ani docent Chocholousek :P. 25% za realie ()

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Zatím docela bavilo. Tip na vraha/SPOILER: Obsluha ve střeleckém klubu měla i v tom polosvětle poměrně dobře rozpoznatelný nosík (momentálně nejhezčí v ČR a okolí). A páč je Stach uveden v obsazení, tipuju, že to bude tatík některého z těch přejetých dítek. Uvidíme. Aktualizováno: Třetí díl naprostá tragédie. Najely závěrečné titulky a já byla silně vytočená. Ne - nasraná jsem byla. Důvody přesně vystihl ve svém komentáři tba4u. Původně po 1. části 3*, ale jako celek si to nezaslouží ani jednu. Ale dobře, jednu dám, Orozovičovi. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak poslední díl to úplně zabil, tam skoro nic nedávalo smysl... dost hloupé střihy/zvraty, chvílema to vážně připomínalo spíš parodii (doktor jako nepozná na dovolený svojí sestru z nemocnice, co ho vozí po moři na padáku... jak policajti zničehožnic zjistili, že za zmizením ženy má prsty manžel, když v tu chvíli ani nevěděli, že je mrtvá a neměl jim to ani kdo říct nebo aspoň popřít zavinění na jejím zmizení?!?... muška elitního střelce v kostele na pár metrů taky "parádní", a naopak megapřesný výstřel plicajta hned na to :_) prostě těch wtf momentů tam bylo moc). Musím říct, že teda zlatej Vodník. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Na další část z této krimi série České televize jsem se moc těšil. Vždy jsem se velmi bavil, protože dosud to opravdu stálo za to. Zejména po minulém Vodníkovi jsem byl zvědavý na další případ. Tentokrát však nedosahuje tak výjimečných kvalit. Rozjezd je hodně pozvolný, teprve ve druhé části se dostáváme k jádru příběhu, ale to již divák poznává pachatele, i když si zatím musí domýšlet jeho motiv. V závěru mi opět něco uniklo, nebo snad chybělo. Další silně nadprůměrné dílo. ()

Franki69 

všechny recenze uživatele

Pokud nejste vyloženě fandové seriálových detektivů z Olomóca (tedy od Svaté Trojice), zejména dvojce Melíšková/Majer, pak si sakra rozmyslete, jestli seriálu obětujete 3 hodiny svého života. Celý tvůrčí tým, v čele s režisérem Janem Hřebejkem(!), totiž tuhle napínavou a hutnou detektivku od poloviny třetího dílu naprosto pohřbívá. Zkrátka seriál nemá konec a já se jen snažím vzpomenout, jestli vůbec někdy jakýkoliv detektivní seriál někdy skončil, aniž by vše bylo objasněno a zloduši potrestáni. Závěrečná dvacetiminutovka Živých terčů“ ale kromě toho, že dokázala v jednom díle (závěrečném) sklouznout ze špičkové detektivky na úroveň primáckých Černých Vdov, nabrala ve finále zřejmě rekord předváděných WTF momentů. Jen namátkou – a jsou to spojlery, tak bacha – velitel olomoucké policie při akci v kostele zcela ignoruje týpka s divným batohem na zádech (takovým akorát na kuši, kterou se na oběti střílí od prvního dílu), i když se bezmála potkají a je zřejmé, že ho VIDĚL. Druhá hlavní vražedkyně si kromě toho, že je sestra v olomoucké nemocnici, umí v Chorvatsku jen tak vypůjčit vlečný člun s kaitovým padákem. A na ten padák dostat jednu ze svých budoucí obětí – doktora, který je v česku její přímý nadřízený a znají se roky. Další podezřelý, olomoucký radní, se policii jen tak přizná, že zabil svoji ženu (Pauhofovou), aniž policie v tu chvíli ví, že je mrtvá. Táňu Pauhofovou je možné zabít tak, že do ní strčíte a ona upadne naznak. No a to vážně ještě není z posledních 20 minut seriálu všechno…Tak tohle byl paskvil a 30% dávám jen z milosti. Vlastně hlavně za výkon pro mě do té doby neznámého Igora Orozoviče a ještě za Isteníka. P.S. Ty haluzorní konce českejch detektivních seriálu se nějak rozmáhaj...není to tak dlouho, co Pachl dost obdobně pohřbil sérii Rapl. ()

Reklama

Reklama