Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

doriana.g 

všechny recenze uživatele

Zatím docela bavilo. Tip na vraha/SPOILER: Obsluha ve střeleckém klubu měla i v tom polosvětle poměrně dobře rozpoznatelný nosík (momentálně nejhezčí v ČR a okolí). A páč je Stach uveden v obsazení, tipuju, že to bude tatík některého z těch přejetých dítek. Uvidíme. Aktualizováno: Třetí díl naprostá tragédie. Najely závěrečné titulky a já byla silně vytočená. Ne - nasraná jsem byla. Důvody přesně vystihl ve svém komentáři tba4u. Původně po 1. části 3*, ale jako celek si to nezaslouží ani jednu. Ale dobře, jednu dám, Orozovičovi. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední případ Marie Výrové a její party s námětem vražd přátel, kteří před deseti lety způsobili smrtelnou nehodu , něco ve smyslu Vím co jsi udělal minulé léto (1997) . Začne to ve velmi vysokých obrátkách - vraždy kuší a přejetí vlastním automobilem, vražda dítěte, pedofil, a pak se to až do třetího dílu zvolní a sladká tečka na konci pak vlastně degraduje veškerou odvyprávěnou realitu. Myslel jsem, že mne pobaví postava Pauhofové nebo Preise , ale nakonec bylo absolutně nejzábavnější duo doktor vs. prostitutka ( Isteník vs. Bielovičová ) a dialogy související s jejich postavami. Za to bych dal i pět hvězd. ()

Reklama

Rada 

všechny recenze uživatele

Je velká škoda, že zajímavé téma tvůrci nedokázali profesionálně zpracovat, výsledkem je, že místo kvalitní kriminálky divák vidí slátaninu s mizernými hereckými výkony. Klára Melíšková podala ubohý výkon, její stejná mimika, ať mluví o počasí nebo o vraždě, tón hlasu, kdy je schopná pouze zvýšit nepatrně hlas bez jakéhokoliv zabarvení, vypovídá o neschopnosti této herečky a následně o neschopnosti jinak dobrého režiséra. Za mě, totální ztráta času. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Olomoucká zlatá mládež platí za svou nepěknou minulost. 1) Nevím, jestli občasný výskyt příjemného černého humoru připsat autorovi knížní předlohy anebo scenáristovi. Za to, že konec neodpovídal věcnému a serióznímu duchu, který seriál předtím předstíral, však jednoznačně může scenárista._____ 2) Civilní pojetí postav je velmi milé. Jarkovský i Hřebejk jsou nesporně profíci. Ovšem jako celek mi Terče připadají dost vlažné. Navíc neschopní policisté mi lezli dost na nervy (o pomalém tempu příběhu nemluvě)._____ 3) Pěknému mužnému 41letému Stanislavu Majerovi (kapitán Mráz) to bez vousů rozhodně sluší více než s nimi. 35letý Igor Ozorovič (náměstek primátora Jakub Rovenský) taky není k zahození, jakož i 32letý Matěj Anděl (bývalý trestanec, dnes rentiér Milan Šlak)._____ 4) Výstižný koment: Isherwood**. ()

F.W.Colqhoun 

všechny recenze uživatele

DoNT5 Závist není zlá. Zlá je nepřejícnost. Série končí se ve znamení Hřebejkovské rutiny, což je možná koneckonců lepší, než kdyby se tak stalo prostřednictvím nějaké Taušovy exhibice; pěkně při zemi. Sýkora si po sociopatech, čerpačích dotací, zbohatlících a starých strukturách bere na paškál (zdánlivě) nedotknutelnou zlatou mládež, z níž se rekrutuje nová šlechta: lukostřelecký klub, děvky na paušál, kanceláře, zasedačky, dýchánky v luxusních restauracích. Znáte to. Anebo ne. Právě když hrozí, že finále celé série vyšumí do ztracena, jako by se jednalo jen o jakýsi apendix povedenějších a vzrušivějších instalací, přispěchá Hřebejk (a je pro mě nezodpovězenou otázkou, jak moc pro to existuje podklad v literární předloze) s exotickým finále jako z The Man With The Golden Gun, bizarní scénou, v níž schází už jen Nick Nack. Tím dokonale zabije případnou zvědavost na potenciální další díly. Jestli to byl záměr, pro mě zafungoval na sto procent. ()

Galerie (201)

Zajímavosti (3)

  • Když procházejí policisté kamerový záznam, na kterém byla zachycena vražda Karla Sedláka (Václav Hanzl), je na něm zřetelně vidět rok pořízení záznamu 2018. Děj se přitom odehrává v roce 2016. (akvidzerp)
  • Seriál se natáčel převážně v Olomouci, ale byt dr. Kuželíka (Michal Isteník) jsou ve skutečnosti budovy PřF UK v Praze na Albertově. (rakovnik)

Reklama

Reklama