Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze (116)

Tosim 

všechny recenze uživatele

ZÁVIST NENÍ ZLÁ. ZLÁ JE NEPŘEJÍCNOST. Fakt věčná škoda toho posledního půl dílu, kdy šla logika jinou cestou než vyprávění a nadsázky bylo až příliš. A jakési "povinné" obsazení Voříškové a Krobota působilo dost nuceně. Do té doby to bylo svěží, moderní a aktuální krimidrama, v němž jsem ocenil normální poldy, kteří dělají i chyby. PS taky bych si Sýkorovu předlohu rád přečetl (bude jistě ve všem hutnější), ale netvrdilo se stále, že Živé terče jsou první a poslední díl, který vznikne přímo podle Sýkorova scénáře a ne předlohy?? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Start byl skvělý, hodně mě to zaujalo a čekal jsem jakým směrem se případ vyvíjet, ovšem postupně ztrácel na zajímavosti a závěr považuji za scénaristický teroristický útok na diváka. Legrační je, že pokud jde o pane Hřebejka je prakticky jedno jak to dopadně na ČT má zřejmě doživotní smlouvu, co by jiní dali alespoň za jednu šanci. Tohle mě prostě nepřestane srát. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Dát dokupy takhle komplikovanou pomstu, je docela slušný oser. Zvlášť, když si k tomu vyberete neortodoxní nástroje a vymyslíte si ještě složitější schéma. Naštěstí u olomoucké kriminálky pracují retardi, takže toho stihnete vykosit víc, než jste možná sami doufali. První dva díly jsou průměrná žánrová standardka, které moc nejde práce s napětím, a postavy jsou spíše takové roztomilé karikatury (kde svoje zadání pochopil akorát výtečný Michal Isteník) kteří se ve vyhrocené situaci spíše trapně plácají, než aby opravdu něco řešili. Hřebejk ze sebe sype rutinu, která za každou cenu potřebuje zabít tři nedělní večery, přičemž jej sráží Jarchovského scénář, který závěrečnou epizodu zvrtne do čistého pekla tvůrčí lenosti, kdy se banality mísí s nonsensy. Závěr už vše jenom korunuje. To není prostor pro diváckou fantazii, to je břídilství. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Na co se jí budeme ptát? Nezabila jste náhodou lidi, který zabili Vaše dítě?" Přesně na komoru. Takhle se musí detektiv ptát. Třeba se někdo přizná. Mě to vyšetřování zkrátka moc nebavilo, přestože mix pomsty, zlatý mládeže a lukostřelby nevypadal špatně. Co mě však bavilo, tak to byly hlášky MUDr. Kuželíka, protože ten perlil snad každou větou. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Solidní náběh s odhodlaným mstiTellem, špičkováním Mráze s nadřízenou a možností poukázat na dlouhodobý přátelský vztah peněz a spravedlnosti se v posledním díle přetvořil do fraškovité beztvaré hmoty, z které kapalo dramaturgické lajdáctví a já na tu nekonzistenci čuměl jak otec vyšetřovatelky Marie. Při scéně s parasailingem už jen scházela Magneho ústřední melodie z Fantomase.. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Upřímně, kdyby tohle nebyla poslední série, spadající pod Detektivy od Nejsvětější trojice, ale první, tak bych se na další asi nedíval. Naštěstí tu ale (pro mě) funguje nostalgie a především znalost postav, jinak jsem byl spíš zklamán, jelikož snad jedinou pozitivní věcí byl doktor Michala Isteníka a hudební linka při flashbacích, jinak vládne naprosté zklamání ohledně samotného vyšetřování, kdy jsou policisté degradování na polodementní statisty, kteří buďto hrají statické, humorné figurky (vedlejší postavy), nebo rovnou ignorují potenciálně kruciálního svědka, což je jasné divákovi během cca půl hodiny prvního dílu, jen aby ho mohli navštívit v poslední episodě a vyřešit případ. A když jsme u toho finále, tam jsem se regulerně rozesmál naprosté nepatřičnosti, která by blbě vypadala i u špionského filmu, natož u přízemní detektivky. 3 hvězdičky jen z nostalgie po minulých sériích. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

První dvě epizody jsou výborné, čemuž napomáhá nejen zajímavý kriminální příběh, ale také atmosféra olomouckého prostředí a vztahy mezi hlavními postavami. Celkové zakončení tohoto cyklu však bylo přinejmenším nedotažené. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Nejhorší nakonec. Zvláštní případ minisérie, u které je každý další díl slabší než ten předcházející. Až by mě skoro zajímalo, jestli je stejně blbá i knižní předloha, nebo se ji jen pan scenárista marně snažil roztáhnout na tři díly. Každopádně poslední díl už byl vyloženě nechtěně směšný a detektivní nekonec už byl jen takovou třešinkou na závěr. Z týmu kriminalistů zbyli vlastně jen Melíšková a Majer, zbytek neměl žádný prostor. A autoři z nich dělali blbce, až se na to skoro nedalo koukat. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Nejvíc jsem se zasmál, když učitel Bárta (Tadeáš Tobiska) ukazoval kpt. Mrázovi (Stanislav Majer), že aféra se stážistkou Magdou Trávníčkovou (Kateřina Klausová) stojí za to :))) Hrozný je výkon policejního prezidenta Jiřího Štrébla, něco tak toporného jsem dlouho neviděl. Odhalování pachatelů dostalo na prdel, když nám je na konci druhé řady ukázali, zvláště když podle komentářů (vždy na ČSFD) lze usuzovat, že všichni kromě mě dávno dopředu vědí, kdo je pachatel.. Seděla mi hudba, vyloženě bavil dr. Aleš Kuželík v podání skvělého Michala Isteníka. Rutina, ale pořád mi to za tři večery stojí. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Vodník se mi líbil víc. Ale i přesto se na Živé terče dívalo dobře. Klára Melíšková je v roli Marie Výrové moc fajn. V poslední epizodě mi trošku vadil závěr, připadal mi podivně useknutý ve srovnání s obsahem všech tří dílů. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Nepovedená finální série se slušným startem a oproti němu neskutečně špatným dojezdem. Případ je zajímavý v prvních dílech, kdy se odhalují jednotlivé dílky všech lží, ovšem jakmile dojde na "kdo a proč," opět to značně pokulhává a vykládá karty na stůl až moc brzo. Herecky tu nevyčnívá nikdo a Pauhofovou by radši měli nechat mluvit slovensky. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po Vodníkovi jsem čekal alespoň nějaký nárůst kvality, tvůrcům se ale daleko víc líbila možnost návratu ke kořenům a mé hodnocení tomu odpovídá. Pokud šlo o herecké výkony, vypadalo to jako cyklistický závod: v obrovském úniku všem ujížděl Viktor Preiss, marně se ho snažila stíhat osamocená Klára Melíšková, a na tu se zase marně snažil dotáhnout peloton ostatních herců. Příběh byl zoufale neoriginální, tvůrci se navíc rozhodli vrátit k nevalné kvalitě z počátku cyklu a rozhodně mě nepotěšili. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Pěkně vymyšlené a dobře natočené se spoustou výborně padnoucích hlášek. Zcela výjimečně mě nesrala Táňa Pauhofová. Ale všechno to válcuje Klára Melíšková, do který jsem se zamiloval už v Protektorovi a pořád mi dokazuje, že jsem si vybral dobře. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd, vtipnej a napínavej prostředek a totálně nezvládnutej a nekonzistentní dojezd, kterej z toho udělal frašku. A ja si říkám, Hřebejku vole proč takhle domrvit jinak docela uvěřitelnou krimi sérii? Protože všechno ostatní funguje podobně jako předtím. Klára Melíšková v roli asertivní policajtky je věrohodná a a její špičkování s kolegy zábavné. Vedení výslechů v tomhle díle skočilo na úplně nový level. Jsou reálné? Těžko. Jsou dynamicky a vtipně napsané? Mega. Celé to však balancuje na hraně sebeparodie a ve finále se to posledním dílem do té parodie nadobro zbortí - jednak divně napsanými twisty a jednak totálně zkratkovitým rozuzlením, které je splácané jakoby narychlo na poslední chvíli. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

Bezesporu jedna z nejlepších sérií z celého cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice . Nejlepší je asi Vodník (4. série), druhá nejlepší Případ pro exorcistu (1. série), potom tato Živé terče (5.), pak Modré stíny (2.) a nejhorší Pět mrtvých psů (3.). ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Děsně mě štvalo, jak Stanislav Majer mluvil klidně a tiše. Nevím, jestli mu to tak předepisovala role nebo tak mluví normálně. Celá minisérie mi přišla zbytečně natahovaná. Klidně by se vešlo do hoďky a půl. Bylo by to alespoň svižnější. Od Hřebejka jsem očekávala něco víc. Asi si přečtu Sýkorovu předlohu, abych mohla porovnávat. ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Tak to se teda nepovedlo. Přitom první díl byl rozjetý skvěle, druhý byl dobrý a ten třetí (na který jsem se fakt těšila) ovšem zazdil vše, co bylo divákovi naservírováno v těch prvních třech. To měla být parodie? V podstatě nedotažený, neukončený, nelogický. Takže kdybych věděla, co mě čeká za zázrak (myslím scenáristicky) v tom třetím díle, tak s touto sérií neztrácím čas. Nevím, jestli byla takhle špatně napsaná už předloha nebo scénář. Každopádně pro mě nejslabší série. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Olomoucká zlatá mládež platí za svou nepěknou minulost. 1) Nevím, jestli občasný výskyt příjemného černého humoru připsat autorovi knížní předlohy anebo scenáristovi. Za to, že konec neodpovídal věcnému a serióznímu duchu, který seriál předtím předstíral, však jednoznačně může scenárista._____ 2) Civilní pojetí postav je velmi milé. Jarkovský i Hřebejk jsou nesporně profíci. Ovšem jako celek mi Terče připadají dost vlažné. Navíc neschopní policisté mi lezli dost na nervy (o pomalém tempu příběhu nemluvě)._____ 3) Pěknému mužnému 41letému Stanislavu Majerovi (kapitán Mráz) to bez vousů rozhodně sluší více než s nimi. 35letý Igor Ozorovič (náměstek primátora Jakub Rovenský) taky není k zahození, jakož i 32letý Matěj Anděl (bývalý trestanec, dnes rentiér Milan Šlak)._____ 4) Výstižný koment: Isherwood**. ()

Reklama

Reklama