Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Tým detektivů pod vedením Marie Výrové má nový případ – vraždu muže, kterého nejdříve někdo postřelil kuší a ihned poté několikrát přejel jeho vlastním vozem. Vyšetřování detektivy zavede do prostředí exkluzivního lukostřeleckého klubu, jehož členy jsou dnes bývalí vysokoškolští spolužáci – ambiciózní náměstek primátora, který řeší rozvodovou situaci, uznávaný chirurg, který udržuje vztah s prostitutkou, existenčně zajištěný rentiér, a kontroverzní podnikatel. Situace nabere dramatický obrat, když vyšetřovatelé i potenciální oběti pochopí, že kdosi systematicky usiluje o jejich životy… Východiskem závěrečné detektivní minisérie z cyklu Detektivové od Nejsvětější trojice se opět stala předloha Michala Sýkory, kterou pro televizní obrazovku adaptoval scenárista Petr Jarchovský. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele BoredSeal k tomuto seriálu (2)

Epizoda 1 (2019) (E01) 

Příšerná ukázka znuděné režie a scénáristiky, obzvlášť bolestivá po vynikajícím Vodníkovi od Tauše. Nesympatické postavy s hroznými klišovitými dialogy (moudra typu "Chceš si koupit lásku? Kup si psa" nebo moralizaci o sexu za prachy od zlatokopky bez jakékoliv tvůrčí ironie už fakt nechci v tomto století slyšet). Naprostá demence policajtů - dva si vytipují poblíž místa zmizení dítěte někdejšího pedofila "který kdysi vyvázl, protože na něj byli fízlové zlí" v Armádě spásy, vyrazí k němu na drsnější výslech a výhrůžky typu "strčím ti dalekohled do prdele" (asi chtějí zopakovat chybu svého předchůdce). Následuje akce rozhořčeného tatínka, který jen tak s náhodně sebraným sousedem vyráží na lynč na člověka, kterého nezná (díky info od indiskrétního policajta), mučí ho ve veřejné budově a jako pikantnost mu chtějí strčit opět plastový meč do prdele (Jarchovský s Hřebejkem už asi vyčerpali všechny svoje anální trumfy). Prdel je však zachráněna, protože se vrací policajti, ale spíš zachraňují dva statečné občany - následek žádný, prostě styl gestapo a lynč je to podle Hřebejka asi v dnešní zemi v pohodě. Další dement jde vyslýchat, kdy propustili oběť, doktor mu musí nejenom napovědět, že se s obětí dobře znal, ale že někde v ČR včera vlastně taky rozjezdili dalšího člověka na kaši, naprosto neempatický, drsně žvejkající fízl je překvapen. A takhle bychom mohli pokračovat, tenhle díl musel urazit každého policajta, milovníka krimi nebo prostě racionálně přemýšlejícího diváka. Fakt strašně odfláklá záležitost. ()

Epizoda 3 (2019) (E03) 

Poslední díl velmi slabého seriálu i přes nízká očekávání triumfuje tím, že se mění v komedii úmyslnou i neúmyslnou. Postesknout si nad tím, že se všichni policisté chovají kromě Melíškové jako dementi (s touhle partou fakt může mít vrah talent jako Fantomas), dozvídají se informace zjistitelné přes policejní databázi jako poslední, že deus ex machina tady úplně eskaluje - to už by bylo po předchozích dílech trapné. Že se sem nacpe postava chudáka Krobota, který si asi odskočil od rybaření k hlídačovi parkoviště odtahové služby, aby neomylným čichem našel mrtvolu a hned věděl, komu to napsat, to se i zasmějete. Ale mistrovský stěr přijde nakonec - Hřebejk se rozhodne seriál ukončit nedostatečně uspokojivě, nechá pár věcí otevřených (bez jakéhokoliv hlubšího významu, samozřejmě) a můžete akorát znechuceně zírat do titulků do blbé popové písničky. Hlavně, že si štáb zacestoval do Chorvatska na pár zbytečných záběrů a pustil do nich sofistikovaně jako zvukovou kulisu hudbu z trochu jiné země, že.:D ()

Reklama

Reklama