Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalistku Marii Výrovou osloví žena, která je přesvědčena, že před třiceti lety, kdy trávila jako dvanáctiletá dívka prázdniny u kamarádčiny babičky na venkově, viděla vraha, který zavraždil pětiměsíční dítě. Z vraždy tehdy byla obviněna jeho matka trpící laktační psychózou a případ byl uzavřen jako vyřešený. Nová znepokojivá svědectví však Marii osobně motivují, aby se případem nepochopitelného zločinu ujala mimo rámec svých služebních povinností. Pátrání v dávné minulosti je velmi obtížné. Mnozí svědkové a aktéři případu již nežijí anebo se odmítají k trýznivé minulosti vracet. Marie postupně poznává a konfrontuje dnes o třicet let starší rodinné příslušníky tragédií zasažené rodiny Třebovických. Její podezření, že všechno bylo jinak, než uvádějí dobové policejní spisy, narůstá. Kdo měl zájem na manipulování s policejními protokoly a svědectvími? Marie se vydává na hororově ponurou a napínavou výpravu do minulosti, která se místy zvláštním způsobem překrývá se známou erbenovskou baladou... (Česká televize)

(více)

Recenze (42)

ForGump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Doubova kamera a Taušova režie s Fišárkovým střihovým mistrovstvím tvoří tak abnormálně funkční tvar, že ještě teď mám vykulené oči. Vodník je neuvěřitelně atmosferická podívaná s nesmírně silně vygradovanými scénami, nadprůměrnou prácí s flashbacky a reálem a výrazným obsazením, v němž dostávají všichni herci vynikající příležitost ukázat, co v nich je a Václav Neužil se v prvním díle vytáhl a předvedl jeden z nejlepších výkonů, co jsem od něj viděl a pozor ve dvou časových rovinách. Příběh o vraždě nemluvněte zasazený do parného léta, jehož teplo a špinavost prolézají skrz na skrz a zpoza něj se ozývají v podkresu hlasy a doprovází je smyčce skupiny Blue Shadows. Zatím jsem nadšený podobně jako u Modrých stínů, přesto bych ve scénáři, resp. dialozích našel velké množství drobností, u nichž jsem kvetl, protože mít to ještě důslednější dramaturgické ošetření, tak by to byla historická událost v českém seriálu. Ale chmury stranou, nemůžu se dočkat pokračování. 80% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kamera děsná. Lenka Krobotova, na můj vkus, přehnaně hysterická (přece jen 30 let...), atmosféra v celé epizodě skutečně odporná, nebylo mi všechno jedno. Ale to, co vystřihl Václav Neužil během návštěvy "v současnosti", to byla prostě pecka! Mrkala jsem na drát, přestože o jeho hereckých kvalitách dávno nepochybuji. Tato scéna byla senzačně napsaná a parádně zahraná. Jak mě to zpočátku nebavilo, tak mě to na konci zaujalo a těším se na další části. Čtyři špunty. ()

Reklama

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S touhle partou moje první setkání. A jsem nadšená. Příběh super (předlohu si přečtu, i ty ostatní, a kouknu na ostatní adaptace). Tempo není vražedné. Kam pospíchat, máme ještě dva díly. Neskutečně dobře natočené. A nápovědy na vraha? Přesně tak, jak to má být přesně v polovině knihy/adaptace. Za me feeling knihy Do vody. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Uvidíme, jak se bude série dále vyvíjet, ale první díl byl na české poměry hodně dobrý. Vcelku brutální a zároveň krásně nasnímaný (např. Hana a barevná sklíčka na balkoně), jen by neškodilo občas tu shaky cam uklidnit, z té věčné rozkývanosti se mi místy dělalo zle od žaludku a není nutné, aby byla každá scéna napěchována až po strop kamerovými efekty. :) K tomu dobré herecké výkony a profesionální major Výrová. Silné 3*. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vodník, nebo Polednice? Zatím namíchán mix obojího, včetně míchání času. Zpočátku jsem se lekl poetického ztvárnění letní oslňující ulepené nudy. Ale držel mě v napětí motiv. Vražda dítěte vždy zabírá, poté lze odpustit leccos. Postupně jsem byl ale vtáhnut do děje a opravdu jsem zvědav, jak se vyšetřování bestiální vraždy bude vyvíjet. A to i díky skvělým Melíškové, Neužilovi a ostatně i Krobotovi. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Epizoda se odehrává v malé vesnici poblíž Olomouce. Automobil LADA má ale SPZ OPD-83-87, přičemž zkratka OP označovala okres Opava. (vlcekmirek)

Reklama

Reklama