Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalistka Marie Výrová s osobním nasazením a mimo rámec služebních povinností pokračuje v rekonstrukci třicet let staré vraždy malého dítěte, která se odehrála na venkově poblíž Olomouce na konci léta roku 1987. Postupně se setkává se členy rodiny Třebovických. Jejich vztahy poznamenal dávný nepochopitelný zločin. Seznamuje je s některými fakty a sama je konfrontována s celou škálou reakcí všech zúčastněných. Dále musí překonávat jejich různě motivovanou neochotu vracet se k rodinnému traumatu. Marie poznává i starší bratry otce zavražděného dítěte Otu a Kryštofa Třebovické a také dnes o třicet let starší bezprostřední svědky události, jejich dcery Magdalenu a Lenku. Z jejich reakcí a svědectví a za pomoci spřátelené psycholožky spřádá Marie niť nové hypotézy. Co se tehdy ve venkovském domku poblíž řeky ve skutečnosti odehrálo a kdo mohl mít motiv manipulovat s výsledky tehdejšího vyšetřování? A kdo hrůzný zločin opravdu spáchal? (Česká televize)

(více)

Recenze (33)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kamera a střih, obojí se mi nelíbí. Předlouhé záběry na rozostřený obličej kohokoli, zatímco ostré je absolutně nijaké pole s frekventovanou cestou, kdesi za oknem, vzadu... Tomuto záměru nerozumím. Dokola se opakující otravné kompozice až na několik zajímavých, kterých je ale málo. Práce s hloubkou ostrosti mi v tomto případě nesedí. V jednom záběru žvýká Beretová housku, v následujícím se cpe Marika dortem, pak zase houska, pak zase plná pusa dortu a tak pořád dokola. Do toho otravný zvukový podmaz pod celým příběhem. Nicméně dějová a herecká pozitiva jsou natolik kvalitní, že seriál řadím k tomu velmi dobrému, co nám ČT nabízí. Nebýt výše zmíněných, podle mě, negativ, chválou nešetřím. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U sledování druhé epizody jsem se cítil mnohem lépe než u předchozího dílu, přestože i tady nechyběla obrovská snaha o velké umění, kterou upřímně nechápu, stále si myslím, že by plebs (mě nevyjímaje) spíše ocenil prostou kriminálku, v níž by se místo artových fines zapracovalo na uvěřitelnější formě vyšetřování. Podle mého názoru to bubun shrnula stručně a výstižně. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Existují tři druhy obcházení pravdy: nevědomý klam, úmyslná lež a statistika!" Výborný a typický, jak předpojatí muži, obviňují z předpojatosti ženy..... Krásně ukázáno, jak funguje zneužití moci. "Nejčastějším motivem pro vraždu jsou sex, peníze a moc." (Já osobně bych tam ještě dodala motiv pomsty.) Velmi šikovný, příjemný a autentický p. Koláček - Vlastimil Čaněk. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasná atmosféra, skoro jsem často ani nedýchal. Vybroušené dialogy s přísnou Výrovou jsem si opravdu užíval. Konfrontace minulého režimu se současností byla vskutku zajímavá, jen lidé se nemění. Opravdu se těším na rozuzlení. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro jako kdyby scénáři až tady došlo, že to je na tři díly, a on má látku jenom na dva. Ale na druhou stranu je tam díky tomu spousta mojich oblíbených dlouhých záběrů. Ó. Závěr čekám pořádný. Když ne, naštvu se! ()

Mylouch

všechny recenze uživatele

Na udržení smyslu vyprávěného (navíc příliš nedějového) příběhu trochu moc vizuálního high-key a především kompozičního umění v nadšenecko-regionálním formátu. Čert aby se z toho potom vystříhal. ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Plusy: celkem slušná dramatická výstavba. Mínusy: časté "umělecké" záběry - fakt hodně velká hrůza, dialogy občas vyznívají příliš strojeně. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naozaj dobrá atmosféra, priebeh vyšetrovania, ktoré nepovie príliš veľa, aby si niečo nechali aj do ďalšej epizódy, a dokonca aj kamera sa ukľudnila. Ak sa bude seriál takto zlepšovať, tak ďalšia epizóda to môže dotiahnuť aj na plný počet. –––– To ti namluvila ta pizda, co jí děláš chlapa? ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dokola opakovaných originálních záběrů se stává manýra (mladá Třebovická snímaná přes armatury- například). V ději jsme se moc nepohnuli, indície vedoucí k pachateli, pokud tedy vůbec jsou, bohužel neregistruji. Vrahem pro mě může být naprosto kdokoliv, Melíškovou a Krobota z toho nevyjímaje. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně kvalitní druhý díl naprosto skvělé první části, která měla opravdu velmi specifickou a zajímavou atmosféru. Vyšetřování má řád a je velmi dynamické, minulost v konfrontací s režimem tehdejší doby, letní utopická atmosféra a krvavý případ jsou opravdu skvělá kombinace této miniserie. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více jsem si zvykl na způsob vyprávění i na kameru ( ikdyž by maličko mohli ještě ubrat protisvětlo ) , v druhém díle ubylo hysterie a přehrávání a dostalo se mi něco, co je mezi současnou produkcí hodně zajímavé. Parádní dialogy a v tomto díle kralovala Klára Melíšková a jako druhá hvězda večera mi přišla mladší kolegyně talentovaná Kasijana Džakič. ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud tady někdo hodnotí herce z Dejvického divadla jako šmíru, já rozhodně tento názor nesdílím. Klára Melíšková je v roli vyšetřovatelky zcela uvěřitelná, z pana Krobota jsem nadšená vždy, ať hraje cokoliv. O Václavu Neužilovi není třeba diskutovat - je skvělý. S prací kamery mám trochu problém. Při rozhovoru Melíškové s kolegou bych ráda aktéry sledovala zblízka, opakující se záběry některých míst mi připadají zbytečné. Tradičně dobrý byl i Miroslav Hanuš, zaujal  mě i Vlastimil Čaněk. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Ten rádoby artový vizuál je opravdu tristní a vůbec se k tomu nehodí. Opradu, to se krutě nepovedlo!!! Kombinace kamery, barvení a divných lokací a interiérů je opravdu nešťastná. Jinak atmosféra dobrá, herecky perfektní, jen dějově nám to trochu stagnuje. Třetí díl to snad vylepší. Každopádně na českou televizní produkci nadstandardní. ()

Reklama

Reklama