Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kriminalistka Marie Výrová se seznámí s novým majitelem domu, kde kdysi došlo k hrůzné vraždě pětiměsíčního dítěte, z jehož usmrcení byla obviněna jeho psychicky labilní matka. Intuice a především další podezřelé okolnosti, které se jí během pátraní naskytnou, Marii přivedou k rozhodnutí konfrontovat zbylé členy rodiny Třebovických poznamenané dávnou tragédií. Rozvrácené mezilidské vztahy během jedné velké přímé konfrontace vedou nejen k obnažení lidských charakterů, ale i závěru vyšetřovatelky, že dítě zabil někdo jiný, koho již nelze vyslechnout a pohnat před soud. Ve chvíli, kdy pro sebe Marie případ uzavírá, však dojde k nečekanému zvratu a objeví se šance, že Marie přece jen pohlédne do tváře vraha. (Česká televize)

(více)

Recenze (34)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V anotaci je zmíněna konfrontace. Ta proběhla ve stylu Poirota skoro přes celý (!) díl s flashbacky, aby jste tu bandu debilů nesnášeli ještě víc, a aby byl vrah odhalen naprostou náhodou. Sice vše bylo krásně atmosférické, ale to za mě není dostatečně uspokojivé vyústění detektivky. To funguje u psychologického filmu (románu), ale takhle ne. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl měl výbornou atmosféru, třetí za ním trošku pokulhává, ale pointa je velmi dobrá. Jenom bych potřebovala vědět, co to na policejním ředitelství vlastně slavili. ()

kingik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podezřelý "zelený mužík" z pod vrby na dvorku dostává obrysy reálné postavy. Dopadení pachatele dávného zločinu je na spadnutí. Druhá a i závěrečná třetí epizoda až příliš často střídá scenáristickou nevyrovnanost a režijní nedodělky. Klára Melíšková coby major Výrová se konečně dobere pravdy a "vodníka" nenajde pod vodou. Ten už stačil mezitím zmutovat a docela dobře se pohybuje na souši. Režie Viktora Tauše je místy poněkud mimo. Když po třiceti letech dojde k rodinné sešlosti na místě činu, má tohle setkání všech podezřelých dobrou atmosféru. Následně se vyšetřovatelka odebere na policejní stanici, kde se cosi slaví. A mezi živou interpretací staré Matuškovy písně, nafukovacími balonky a policisty v dobrém rozmaru na dvojkolkách se na konci Melíšková setká a obejme se s Terezou Ramba. Nikdo z diváků netuší, co to mělo znamenat, co se vlastně slavilo, proč to tam bylo. Tušíte správně - nic se ani nevysvětlilo. Dokonale to ovšem narušilo soudržnost této epizody, ačkoliv celá sekvence trvala jen nepatrný zlomek stopáže. V závěru následoval další nedodělek. A ještě mnohem větší. Pachatel vraždy je usvědčen a frustrovaně kráčí podél jezera kamsi do pryč, v závěsu má kriminalistku. Ta nijak nechvátá, má jen nepatrně zrychlenou chůzi. A následují titulky. To už byl slušný vrchol impotentního nedořečení závěru. Nechápu, proč a k čemu je mně dobré si domýšlet, co bylo s vrahem dál. A slavné to nebylo ani s retrospektivou (zlo)činu, tedy objasněním, jak se tehdy zločin skutečně udál. Očekával jsem, jak mě závěrečný návrat do dusného léta uzemní. A ono nic. Skoro až odbytě to bylo zrežírované. Třetí epizoda dokáže stále udržet diváckou pozornost. A na odhalení vraha jsem se těšil. V pohodě ale klidně stačily jen dvě epizody, ta kompaktnost první epizody ve druhé epizodě okamžitě opadla. Třetí epizoda mohla být vrcholněji podaná. A nejlepší tak pro mě zůstává dějství první - nedostižně atmosférické a dusné. 6/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po celkem slušné druhé epizodě mě závěrečný díl dost zklamal a málem z toho byly jen dvě hvězdičky, ale slitoval jsem se. Vyšetřování šlo prakticky do kopru, kormidla se ujalo duo intuice/ náhoda a hlavním poznatkem, který jsem si z toho odnesl, je fakt, že bych chtěl jako policista sloužit na krajském ředitelství v Olomouci, protože jsem měl vždycky rád grilovačky. Trochu mě zklamalo, že pan Koláček nenabízel přítomným dobrou brazilskou kávu. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

........vyriešené - asi najlepšie vyriešenie z celej série:Detektivy od najsvätejšej trojice......ale úplny záver chýbal ako by sa to úplne doriešilo ...ale stále v tempe a so zvratmi v deji.... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pachatel zločinu byl možná až příliš dobře utajený, přitom jeho odhalení bylo primitivní. Rodinné drama dnes dominovalo a skvěle táhlo děj, ale ke konci jsem byl trochu zklamaný. Napětí ovšem bylo vybudováno výborně. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No v posledním díle se to rozbalilo naplno. Mimořádně dobře natočené. Podle mě je celý tento seriál velmi nedoceněný a stojí si opravdu počkat na tento poslední díl. 84%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Záverečné stretnutie všetkých zúčastnených na mieste činu je už čistá Poirotovka, a to v tom nalepšom zmysle slova. Bohužiaľ, to neskončí odhalením, a opitá kamera nás naďalej sprevádza až k vodníkovi, ktorý sa do deja vynorí akoby nič. Pri tom policajnom riaditeľstve, kde prebieha nepretržitá párty, sa nejaké rozumné odhalenie ani nedalo čakať. Ale po väčšinu času fakt úžasná atmosféra a ponorenie diváka do deja. –––– Vy budete litovat dne, kdy jste začala strkat nos do věcí naší rodiny! ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mně jako diváka, který si nad detektivkami vždy velmi rád zapřemýšlí a kombinuje si možné pachatele,to byl opravdu neobvyklý konec. Jsem trošku zklamaný, měl jsem úplně jiné představy, navíc spousta okolností nakonec pozornému diváku nesedí. Nevím jak ostatní, mně to trošku zklamalo. Jinak to má ovšem celé skvělou atmosféru. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dlouho se buduje vykreslování vztahů a charakterů, tak dlouho jede napětí atmosféra na jedničku až se to vyřeší náhodou samo..... co na to číct? slovy Neužila " voe,,,!!!" ()

Chudobka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Třetí epizoda byla slabší, případ vyřešila náhoda. Podivné policejní budově jsem nepřišla na chuť. Jak se Melíšková trefila v lese na to správné místo, to mi není jasné. Pár dalších nelogičností by se ještě našlo. Nejlepší byla působivá závěrečná píseň Mirka Kemela Za naší stodolou. ()

Lukin413 

všechny recenze uživatele

Wtf? Po nastolení dost nesmlouvavého propletence vztahů mezi asi desítkou potenciálně podezřelých postav se vrahem stává postava, která se v předchozích dílech jen mihla? Navíc k jejímu rozpoznání pomohla náhodná fotografie? Ne, to je prostě laciné. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle fakt nešlo málem dokoukat.Roztřesená kamera, ochotnické představení Melíškové, ta by se měla vrátit na DAMU na hodiny rétoriky, protože mluví fakt otřesně, ta sci-fi policejní stanice, kde se nic nedělá, jen se vyšetřuje dávno promlčený případ, přesto, že náčelník to výslovně zakázal, nikdo si z něj nic nedělá a nakonec tam je jakási party....No a ten konec...buď dělejte umění, nebo krimi, dohromady to nefunguje. ()

baddass01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jsem nakonec toho vraha odhalil již po prvním dílu. Jak jsem již konečně napsal před těmi 2 týdny u prvního dílu. Bylo to od tvůrců hodně okaté a průhledné. Stačilo mj. hledat podezřelého, který zjevem připomínal vodníka. :) ()

Reklama

Reklama