Reklama

Reklama

Jak si nepodělat život

(seriál)
  • angličtina How Not to Screw Up Your Life (festivalový název)
Drama / Komedie / Psychologický
Česko, 2019, 5 h 20 min (Minutáž: 74–84 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Eva Hacurová, Tereza Brodská, Miroslav Krobot, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Vít Gajdoš, Jan Jankovský, Petr Motloch, Radek Bruna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Učitelka základní školy s mindrákem ze své nadváhy, bankovní úřednice, které se najednou objeví podivný ekzém kolem očí, stárnoucí majitel nonstop lahůdek v nešťastném manželství, osamělý muž žijící v lesích a cizích chatách… můžou přežívat dál se svým problémem, skrývat ho a neřešit. Anebo se s ním porvou a za cenu šrámů a ran si svůj život opraví k lepšímu. Autorka cyklu Tereza Kopáčová představí příběhy, se kterými se můžou diváci jednoduše ztotožnit. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Chválím tenhle cyklus. Vždycky jsem bedlivě čekala, co z toho v závěru vyleze za pointu.Vhodné k přemýšlení. Nejsem chatař, ale po shlédnutí posledního dílu, bych se raději na chatu jela podívat, člověk nikdy neví. To mi bohužel přišlo jako návod pro nenechavé pracky. Lidi jsou prostě schopní všeho. Překvapilo mě, že jsou to jen čtyři díly. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší herečkou celé minisérie je Eva Hacurová. Škoda, že Nonstop lahůdky nenatočila Kopáčová nebo Karas, scenáristicky nejlepší a se skvělou ústřední hereckou dvojicí. Hřebejk by už toho opravdu měl nechat, je vidět, jak ho natáčení otravuje, nebaví, dokonce snad i nudí. U lopaty by dříve talent rozvíjejícímu režisérovi mohlo být lépe, tedy nám divákům by určitě bylo lépe, kdyby šel Hřebejk zase o dům dál. U všech dílů je solidní kamera i hudba, u tří i velmi dobrá režie. ()

Reklama

pipapa 

všechny recenze uživatele

Tohle se nedá a ani to nemá cenu nějak moc komentovat - prostě dekadentní spotřební společnost produkuje dekadentní spotřební umění neboli zboží. Tady máme další produkt takové zbožní pásové výroby. Produkt pro generace dorostlé a narozené po r.1989, které se velmi rychle vzdalují své lidské přirozenosti a stávají se samy produktem konzumu a zároveń jeho lehce manipulovatelným otrokem...I zde se "společensky i politicky svobodní" tvůrci snaží svoji uměleckou nemohoucnost občas maskovat bezduchou stupiditou a lacinou vulgárností...Hudba, zvláště u třetí povídky, je zde odstrašujícím příkladem úpadku současné hudební scény...Jednotlivé povídky: první-1, druhá-odpad, třetí-1, čtvrtá-2. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Na český (televizní) počin mimořádně kvalitní. AŽ BUDOU KRÁVY LÍTAT drama nesebevědomé macaté učitelky, která se našla v tančení burlesky, kazí nepravděpodobný konflikt mezi ní a žákem. Pochybuji, že by se kterákoliv učitelka odvážila vylít žákovi na hlavu mlíko, či že by mu pustila svůj klip, jak tančí ve spodním prádle. To by bylo na titulku Blesku. Každopádně tím však dosvědčuje, že se na povolání učitelky absolutně nehodí. VELMI DŮLEŽITÉ MÓDNÍ OKÉNKO: Krásný, přímo vzorový příklad, jak může člověka změnit oblečení. Oplácaná, nesebejistá učitelka s nějakým tím kilem na víc (řekněme: full verze holky krev a mlíko), se snaží skrývat ve vytahaných hadrech pozvracené barvy. Špatně! Jen tím upozorňuje, jak uboze se cítí a vyzdvihuje tím leda vlastní neatraktivitu. Zatímco, když nahodí barevné oblečení se střihy, které její postavu kopírují, rázem je z té samé šedé myši šťabajzna, co má sexappeal. NONSTOP LAHŮDKY Podle mě nejlepší díl cyklu. Hrabalovsky laděné vyprávění o lidech tak trochu na okraji, či v krajních situacích. Jedna noc, pár dialogů, velmi dobře nastavená dynamika vztahů, nějaký ten chlebíček – a je zaděláno na slušné, byť všednodenní drama. Povídka pracuje s charaktery postav. MŮJ BEZVADNEJ ŽIVOT Zde se vyprávění soustředí na portrét ženy, která chce mít vše pod kontrolou, až se jí vše začne právě kvůli této snaze rozpadat. Brodská se svým místy hysterickým projevem se na roli hodí perfektně. Vyústění povídky je rozumné a vcelku vtipné. BEZE STOPY Vánoční pohádka s nikoliv nutně šťastným koncem. Trochu mi tady přišlo, že snaha diváky dojmout byla moc okatá, ale přesto je celkový dojem pozitivní. Podle mě tu čáru jen mírně přešlápli, nikoliv překročili. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodní povídka nabízí ne až tak tolik časté téma burlesek jakožto ozvláštnění příběhu „prostorově významné“ učitelky, která bojuje se svými komplexy a nízkým sebevědomím. Povídka baví, tancování je dobře zpracované, potěší i jedno překvapení…ale pasáže ze školy nepůsobí úplně uvěřitelně, stejně tak chování některých postav. Slušné 4*. Povídka číslo 2 je ze všech zdaleka nejzábavnější a tahá celý cyklus nahoru. Nabízí především sehrané duo Křenková-Krobot a řadu vtipných situací a dialogů („Vy přirovnáváte vztah k salátům?!“ - „No, plus minus.“). Slabších 5*. Třetí povídka se povedla nejméně. Přes solidní rozjed a výbornou Brodskou, která si „tak trošku“ nerozumí s rodinou, se vše postupně vzdaluje realitě a konec se pak už vyloženě nepovedl. Lepší 3*. Závěrečná povídka jakoby k ostatním ani nepatřila, má jinou atmosféru a je prakticky oproštěna od humoru. Může se zcela opřít o výborného Vetchého, což se bohužel nedá úplně říct o některých dalších postavách a protagonistech. Slušné 4*. Celkově hodnotím cyklus slušnými 4*. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (14)

  • Natáčení probíhalo v pražských Nuslích. (Duoscop)

Reklama

Reklama