Reklama

Reklama

Jak si nepodělat život

(seriál)
  • angličtina How Not to Screw Up Your Life (festivalový název)
Drama / Komedie / Psychologický
Česko, 2019, 5 h 20 min (Minutáž: 74–84 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Eva Hacurová, Tereza Brodská, Miroslav Krobot, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Vít Gajdoš, Jan Jankovský, Petr Motloch, Radek Bruna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Učitelka základní školy s mindrákem ze své nadváhy, bankovní úřednice, které se najednou objeví podivný ekzém kolem očí, stárnoucí majitel nonstop lahůdek v nešťastném manželství, osamělý muž žijící v lesích a cizích chatách… můžou přežívat dál se svým problémem, skrývat ho a neřešit. Anebo se s ním porvou a za cenu šrámů a ran si svůj život opraví k lepšímu. Autorka cyklu Tereza Kopáčová představí příběhy, se kterými se můžou diváci jednoduše ztotožnit. (Česká televize)

(více)

Recenze (41)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V prvním příběhu o tlusté učitelce (sorry, tlustý lidi vypadají jinak; téhle by stačilo dva tři měsíce jíst saláty a žádný problém by nebyl) se neuvěřitelně vyumělkovaně tlačilo na pilu, což mě štvalo a nudilo zároveň. Hlavně se to celé tvářilo, že se jedná o něco fatálního a snad ze života, přitom nic vzdálenějšího nějaké běžné realitě jsem už dlouho neviděla. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl bych řadil na první místo, poslední na druhé a zbytek podle toho, jak byly uvedeny za sebou. Nejslabší byl třetí, uplakaný díl, jinak se mi ale celá série líbila. Každý díl byl úplně jiný. Viděli jsme trochu psychologie, trochu dramatu, ale i humoru. S výbornými herci a příběhy, nad kterými se divák mohl zamyslet i s ohledem na svůj život, mě příběhy bavily a nenudil jsem se. A obě důležité poslání série naplnila. ()

Reklama

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Jednotka trošku menej uveriteľná, hlavne čo sa týka detských postáv, ale zábavná. Dvojka vynikajúca, niečím mi to evokovalo škandinávske a iné nezávislé filmy na ktoré som jeden a pol dekády dozadu chodil do filmových klubov. Veľké plus je typicky české prostredie "bufet na stojáka" a sympaticky navrčaný Krobot. Trojka trochu nuda, ale malo to svoje momenty. Štvorka skvelá, po troch viac-menej komediálnych častiach jedna mrazivo thrillerová, odmeraný Vetchý stretáva v lese pochybné existencie a komplikuje si život. Veľmi dobré, vôbec by mi nevadila prípadná druhá séria. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejlepší herečkou celé minisérie je Eva Hacurová. Škoda, že Nonstop lahůdky nenatočila Kopáčová nebo Karas, scenáristicky nejlepší a se skvělou ústřední hereckou dvojicí. Hřebejk by už toho opravdu měl nechat, je vidět, jak ho natáčení otravuje, nebaví, dokonce snad i nudí. U lopaty by dříve talent rozvíjejícímu režisérovi mohlo být lépe, tedy nám divákům by určitě bylo lépe, kdyby šel Hřebejk zase o dům dál. U všech dílů je solidní kamera i hudba, u tří i velmi dobrá režie. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Název seriálu bohužel nedává moc smysl, protože většina hlavních postav si svůj život podělala dost vydatně a jako návod pro diváky to také moc nefunguje. Naštěstí se před i za kamerou sešlo mnoho prověřených jmen, takže projekt rozhodně stojí za pozornost a každý si tam určitě najde alespoň jeden příběh, který mu bude v něčem blízký. Krávy: 50% Lahůdky: 60% Život: 50% Stopy: 80% ()

Galerie (143)

Zajímavosti (14)

  • Při objednávce v bufetu „Deset deka pochoutkáče“ obsluha (Karel nebo jeho manželka) nikdy požadované množství salátu neváží (přestože před ním na pultě stojí digitální váha) – vždy nabírá lžící přímo na talíř nebo do kelímku a bez zvážení podává zákazníkovi. (dogma97)
  • Železniční zastávka Skalsko na Mladoboleslavsku, kde všichni čekají na vlak, je už mnoho let zrušena. Jednalo se o jednokolejnou neelektrifikovanou regionální trať. Jen příležitostně sem zajíždějí historické drezíny či vozidla. (sator)

Reklama

Reklama