Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá učitelka základní školy v Berouně s pečlivě pěstovaným mindrákem ze své nadváhy dostane na pražském kurzu burlesky příslib stát se atraktivní. Vezme to jako terapii pro sebe a potažmo i pro problematického žáka, se kterým se dostala do konfliktu. Bětka dojde k názoru, že problém se nevyřeší, když ho budou skrývat, ale když se odhalí. I kdyby to mělo být doslova. Okolí ale není na nahotu „tlusté holky“ připravené a Bětka tvrdě narazí… Podaří se jí dokázat sobě i ostatním, že tlustá neznamená postižená nebo snad dokonce nesvobodná? A že terapie odhalením může fungovat? (Česká televize)

(více)

Recenze (94)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Má vzteklinu, očkovat nebo utratit...to je tvoje sdělení rodičům, jo?“ - „No co, jsem jim dala na výběr.“ Jsem stejného názoru, vždyť jim vůbec nemusela dávat možnost volby…Až budou krávy lítat je vlastně moderním příběhem o ošklivém káčátku. Tedy, oživený prostředím a tematikou burlesek. Pár postav sice připomíná karikatury (čest výjimkám…a nádherně nesnesitelné ředitelce Sabiny Remundové), ale povídce nejde upřít, že je docela chytlavá, a hlavní hrdince fandíte (ani ne tak v případě tělocvikáře, jako spíš ohledně zvyšování jejího nízkého sebevědomí). Akorát je škoda, že zatímco vše kolem burlesek (od vlastního tématu přes hudbu, choreografii až pro střih a kameru) funguje bez toho, abych měl co vytknout (jen jsem měl za to, že u burlesek naopak není normální, když vypadají anorekticky…viz Burešová), pasáže ze školy už tak povedené nejsou (a naivita hlavní hrdiny do nebe volající). „Vstup“ s Honzou mě každopádně příjemně překvapil (a dokonce působil vcelku přirozeně). I přes pár ne zrovna uvěřitelných věcí slušné 4*. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně nepravděpodobná historka, která ale má své pevné místo v moderních příbězích dneška. Poměry na maloměstské základce budou vždycky výživné, těch malých velkých pánů, pokryteckých učitelek, zakřiknutých ředitelek a nevybouřených děcek máme všichni kolem sebe dost a dost. Osvěžením je příběh z prostředí burlesque a to je vykresleno dostatečně atraktivně na to, aby se případný zájemce nechal inspirovat a vydal se v jejích stopách. Některé postavy šustí papírem, jiné jsou jako vystřižené ze života. Chytře je zakomponovaná show Jana Krause. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je toho vážně moc. Furt mi někdo podsouvá, že mám předsudky. Vůči černejm, žlutejm, modrejm, zelenejm, vůči gejům, lesbám, bipolárům, přeoperovanejm, vůči chlapům rodící děti, ženskejm na vedoucích pozicích anebo vůči tlustejm lidem dělající striptýz. Dejte s tímhle prvoplánovým a trendům poplatným podkuřováním pokoj, každýmu normálnímu člověku je tohle všechno úplně buřt. Oceňuju na týhle epizodě jenom závěr, kdy to aspoň nesklouzlo k absolutní kolektivní katarzi všech postav. Blb prostě blbem zůstane. Eva Hacurová boží, vlastně mi to celý podělala jen ta nepokrytá snaha udělat něco strašně hlubokýho, i když držím v ruce jenom plastovou lopatičku. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na ČT vpravdě nečekané téma, ostatně kolik lidí tady vlastně ví, co je to burleska? Rozhodně vyšla sázka na Evu Hacurovou, která má pro tu roli všechno potřebné: nadváhu, pohybový talent i cit pro komediální načasování. Bohužel to bylo trochu scenáristicky nedotažené a díky tomu i nevyrovnané. Ukázka, že i boubelky mohou být sexy, byla pěkná, ale mohlo to být ještě lepší. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak si zvednout sebevědomí a přestat žít podle předem narýsovaných souřadnic... Eva Hacurová je bezesporu jednou z nejtalentovanějších tváří nejmladší herecké generace, jak o tom přesvědčuje nejen touto dechberoucí kreací, ale zejména na prknech pražského Divadla v Dlouhé, kde ztvárňuje nejrozličnější charaktery ženských hrdinek od antiky až po současnost. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě dosud neznámá Eva Hacurová si mě získala pravděpodobně navěky. Sympatická osoba, výborně hrající s parádním hlasem (netuším, zda dabuje, ale takový hlas by se mi v dabingu líbil), neokoukaná tvář, kterou snad budeme vídat častěji, protože je skvělá! Za ni a za Sabinu bych dala plný počet, však jedná se o televizní počin, u kterého jsem nějaké mušky vnímala, každopádně poselství chválím, realita chování žáků i rodičů a "přátel" školy k pedagogům bývá i horší, což je smutná vizitka dnešní doby a o trendy kultu těla a vlivu sociálních děsně happy sítích na citlivější duše škoda mluvit. Až budou krávy lítat je fajn hořká komedie, nejen pro holky. Ze sympatií zvedám na 4. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S hlavní hrdinkou jsem neměl problém, prostorově náročnější ženy mi, na rozdíl od křemíkem, botoxem a kolagenem opakovaně vylepšovaných obludek, nikdy nevadily, potěšilo mě, že se tvůrcům podařilo naředit dramatický děj dobrým humorem, a málem z toho byly i čtyři kousky. V některých dialozích to ale falešně skřípalo, některé postavy byly zaškatulkované takovým způsobem, až mi to bylo směšné, takže jsem nakonec zůstal u lepší trojky. 3*+ ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že zrovna Burlesque není odvětví pro anorektičky. Je pravda, že plnoštíhlá holka je v dnešní době takový problém a je pravda, že větší část druhé poloviny je až moc "podělaná" (nucený odchod z práce, hádka s matkou, zjištění, že ten malej zmrdeček je ještě větší zmrdeček, zjištění, že tvůj potenciální přítel už má přítelkyni) - prostě toho bylo trošku moc. ALE! Eva Hacurová je krásná, sexy a talentovaná, první půlka byla vtipná a příjemně netypická a konec měl... no, konec. Tenhle film měl nějakou katarzi, kdy se napřílad ukázalo, že ten malej zmrdeček možná není úplně ztracenej a že ten život nakonec nebude tak podělanej. Katarzi aby v českém filmu člověk pohledal. A tady byla. Což potěší. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne české pomery veľmi vtipná komédia v ktorej perfektne funguje zápletka a aj obohraté klišé je podané vynaliezavo. Dialógy mi netrhali uši, herecké výkony sú bezchybné (vládne sexy boubelka Eva Hacurová) a ani technická stránka nepôsobí amatérsky. Proste príbeh s pekným ponaučením, že treba žiť život naplno bez ohľadu, čo si o vás myslia druhý. Jediným sklamaním pre mňa bolo, že v ďalších dieloch sa táto séria venuje už iným príbehom. Kľudne by z tohto námetu mohli urobiť seriál. 8/10. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Nic nového, a hloupost hlavní hrdinky by se dala vážit na tuny. I když musím uznat, že mi Běta byla sympatická i tak...asi proto ty dvě hvězdy. *Je nějak moc těch motivačních sraček kolem, nemyslíte? ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Eva Hacurová je vynikající, k tomu zároveň i živým důkazem, že boubelka může tančit a být při tom nesmírně sexy.. Asi umím pochopit, že zraněné sebevědomí (výchovou, posměšky atd.) se hojí dlouho a špatně a vyrovnat se s nějakým tím handicapem stojí spoustu sil a úsilí.. Mně osobně byla Bětka velice sympatická a držela jsem jí palce pro štěstí.. ()

Lukrecie 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Má vzteklinu, očkovat nebo utratit!" nejlepší poznámka ever :D dost dobrý hlášky ;) "A máma o tom ví? Ne, řeknu jí to, praskne jí cévka a bude tahat nohu." velmi dobrý scénář, zatím to vypadá na fajn počin ;) velmi dobře ukazuje mezilidské vztahy a současný stav společnosti ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na komplexu méněcennosti je nejhorší, že jím netrpí ti, kdož by měli. 1) 25leté Evě Hacurové (učitelka - burleska) do optimální váhy chybí, řekl bych, podstatně víc, než zhubnout jen dvacet kilo, ale v dané souvislosti to nevadí. Ostatně herečka už před filmováním ve své snaze zhubnout shodila 9 kg. Tato navzdory své váze půvabná herečka "krev a mlíko" je jasnou ilustrací duchaplného citátu francouzského spisovatele Jeana Dutourda: Na komplexu méněcennosti je nejhorší, že jím netrpí ti, kdož by měli._____ Ovšem, musím připomenout, že si učitelku v roli burlesky opravdu představit neumím._____ 2) Ve filmu nechybí pěkní kluci: 39letý přitažlivý gay Daniel Bambas (trenér hurlesek), 30letý Jacob Erftemeijer (tělocvikář) i Filip Král (zakomplexovaný žák Štěpán Svoboda)._____ 3) Výstižný koment, který pěkně shrnuje i mé výhrady k dílu: Mallinali**. ()

MajklCZsk 

všechny recenze uživatele

Přemotivovaná plytká břečka. Nemohu si pomoct. Pár dobrých nápadů je sraženo hrůzným scénářem. Kdybych viděl tuto epizodu z cyklu opravdu jako první, řekl bych si wtf a už nepokračoval ve sledování. Ovšem následující Beze stopy a především Hřebejkovy Nonstop lahůdky mě nadchly. Ale nepochopil jsem, že tato režisérka dostala za úkol natočit i další epizodu, na kterou se mi opravdu nechce dívat. Takže jaké je vyznění? Nebojte se svého těla? Sorry, klišé jak kráva. To už radši na sebe vylít ten jogurt. Tohle veledílo spíš utratit. ()

Reklama

Reklama