Reklama

Reklama

Jak si nepodělat život

(seriál)
  • angličtina How Not to Screw Up Your Life (festivalový název)
Drama / Komedie / Psychologický
Česko, 2019, 5 h 20 min (Minutáž: 74–84 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Eva Hacurová, Tereza Brodská, Miroslav Krobot, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Vít Gajdoš, Jan Jankovský, Petr Motloch, Radek Bruna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Učitelka základní školy s mindrákem ze své nadváhy, bankovní úřednice, které se najednou objeví podivný ekzém kolem očí, stárnoucí majitel nonstop lahůdek v nešťastném manželství, osamělý muž žijící v lesích a cizích chatách… můžou přežívat dál se svým problémem, skrývat ho a neřešit. Anebo se s ním porvou a za cenu šrámů a ran si svůj život opraví k lepšímu. Autorka cyklu Tereza Kopáčová představí příběhy, se kterými se můžou diváci jednoduše ztotožnit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Olík k tomuto seriálu (5)

Jak si nepodělat život (2019) 

Jako televizní produkce těžký nadstandard. Čtyři příběhy, čtyři pohledy na svět, čtyři solitéři. Co kus to originál – co kus to kvalitně strávený čas. Genderově vyvážené, rozmanité, žádná plochá krajina. Sice jsem každému jednotlivému dobrodružství dal za tři, ale cyklus jako celek si zaslouží o hvězdu navíc….už jen pro to, že se pořád bavíme o veřejnoprávním televizním večeru. ()

Až budou krávy lítat (2019) (E01) 

Určitě zdařilý start televizního návodu k tomu jak si nepodělat život. Ženskou rukou vedené znázornění citlivého, ale ne neobvyklého, tématu….trošku pohádka, trošku přitažené za vlasy, trošku moc televizní, ale určitě ne špatné. Trefa, co se týče hlavní představitelky (civilní projev). Trefa, co se týče prostředí (učitelka/burleska). Trefa, co se týče poslání (přijmutí osobního mindráku). Uvidíme, s čím přijdou zbylé příběhy cyklu, ale zatím nezbývá než dodat: „proč ne?“ ()

Nonstop lahůdky (2019) (E02) 

U druhého dílu čtyřdílného televizního cyklu je hned na první pohled jasné, že pod každým z příběhů je podepsán jiný tvůrčí tým. Po ženském ztvárnění citlivého tématu na nás Jan Hřebejk vyrukoval s živelným mixem Zelenkovské absurdity, osobitosti Dejvického divadla a americké crazy komedie stylu, co všechno se může stát jedné noci. Klasický Krobot (rád bych ho už viděl v jiné poloze), chemie, která mezi ním a Eliškou Křenkovou funguje a jejich rozdílné pohledy na řešení problémů. Dále mi dejte lahev rumu, deset deka lahůdkového salátu, několik specifickým postaviček a máme menu, které jen tak v každé večerce neseženete. ()

Můj bezvadnej život (2019) (E03) 

Další neděle, další příběh, další úhel pohledu, další styl vyprávění. Aby si feministky nemuseli demonstrativně splést podpažní ochlupení do culíků, po bezesné noci páně Krobotově, opět okem ženy. A to ženy s velkým Ž. Ne, že bych byl kdovíjakým fanouškem Terezy Brodské, ale tady jede bomby….stejně tak, jako další z grácií Tereza Kopáčová a Alice Nellis. Ženy ženám….ale i muž pocítí, že mu téma není úplně cizí. Ne vždy máme všechno pevně ve svých rukou, i když si to myslíme a ne vždy je ten náš pohled ten správný. Tahle minisérie si drží lajnu a nezbývá, než doufat, že laťku ve vzduchu udrží i zimní tulák Ondřej Vetchý. ()

Beze stopy (2019) (E04) 

Klub českých turistů vyrazil po stopě Kriminálky Anděl, aby se sešli u krmelce plného tísně, chladu, ale i těžko uvěřitelných situací…..především škoda toho extrémně patetického konce. Jinak naturalisticky pesimistické potvrzení faktu, že Jak si nepodělat život byl zatraceně vydařený počin. ()

Reklama

Reklama