Reklama

Reklama

Jak si nepodělat život

(seriál)
  • angličtina How Not to Screw Up Your Life (festivalový název)
Drama / Komedie / Psychologický
Česko, 2019, 5 h 20 min (Minutáž: 74–84 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Eva Hacurová, Tereza Brodská, Miroslav Krobot, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Vít Gajdoš, Jan Jankovský, Petr Motloch, Radek Bruna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Učitelka základní školy s mindrákem ze své nadváhy, bankovní úřednice, které se najednou objeví podivný ekzém kolem očí, stárnoucí majitel nonstop lahůdek v nešťastném manželství, osamělý muž žijící v lesích a cizích chatách… můžou přežívat dál se svým problémem, skrývat ho a neřešit. Anebo se s ním porvou a za cenu šrámů a ran si svůj život opraví k lepšímu. Autorka cyklu Tereza Kopáčová představí příběhy, se kterými se můžou diváci jednoduše ztotožnit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (5)

Jak si nepodělat život (2019) 

4/4 Počínaje Obětmi (1999) se ČT pravidelně vrací k podobnému konceptu, který se aktuálně jmenuje Jak si nepodělat život. Někdy se dílo zadaří více, někdy méně. Ale je téměř nemožné se orientovat v té změti dílů a televizních filmů. Chtělo by to sjednotit, pokrátit stopáž a pak by to bylo jak víno. ()

Až budou krávy lítat (2019) (E01) 

Pravděpodobně nepravděpodobná historka, která ale má své pevné místo v moderních příbězích dneška. Poměry na maloměstské základce budou vždycky výživné, těch malých velkých pánů, pokryteckých učitelek, zakřiknutých ředitelek a nevybouřených děcek máme všichni kolem sebe dost a dost. Osvěžením je příběh z prostředí burlesque a to je vykresleno dostatečně atraktivně na to, aby se případný zájemce nechal inspirovat a vydal se v jejích stopách. Některé postavy šustí papírem, jiné jsou jako vystřižené ze života. Chytře je zakomponovaná show Jana Krause. ()

Nonstop lahůdky (2019) (E02) 

Nonstop lahůdky jsou takové malé velké televizní divadlo. Všechny postavy mají propojené osudy, nevzdalují se příliš daleko od sebe a celé to stojí a padá na dialozích o smyslu života. Jako nápad to není špatné, taková dvojice Kopta/Sedláčková má v sobě výrazný komický potenciál, ale za hranici parodie se naštěstí nepropadnou. Pro milovníky toho méně podbízivého obsahu na ČT ideální volba. ()

Můj bezvadnej život (2019) (E03) 

Velice dobrý malý velký televizní film, který by obstál i samostatně. Konec konců průběh záhadné nemoci hlavní hrdinky je více než realistický, ačkoli finále je poměrně úsměvné. Ale jako sólo Brodské je to značka ideál. ()

Beze stopy (2019) (E04) 

Výborné setkání se sólovým koncertem Vetchého. Dobrý nápad, zajímavá práce s českou krajinou, odlišný pohled na to, o čem by měla televize točit. Ale jak už to tak bývá, jakmile někdo takhle vyčnívá, není úplně snadné k němu vybrat odpovídající herecké partnery. Takže v jiné kombinaci bych považovala Václava Švarce za nadějnou omladinu, ale takto všechny scény, které spoléhaly pouze na něj nebo na marnou Šoposkou (která je stejně marná už léta), byly naprosto o ničem. Vetchému by do budoucna slušely role klasického repertoáru, a klidně by mu pro příště stačil jako parťák jen malý Vítek Gajdoš. ()

Reklama

Reklama