Reklama

Reklama

Jak si nepodělat život

(seriál)
  • angličtina How Not to Screw Up Your Life (festivalový název)
Drama / Komedie / Psychologický
Česko, 2019, 5 h 20 min (Minutáž: 74–84 min)

Hrají:

Ondřej Vetchý, Eva Hacurová, Tereza Brodská, Miroslav Krobot, Eliška Křenková, Marika Šoposká, Vít Gajdoš, Jan Jankovský, Petr Motloch, Radek Bruna (více)
(další profese)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Učitelka základní školy s mindrákem ze své nadváhy, bankovní úřednice, které se najednou objeví podivný ekzém kolem očí, stárnoucí majitel nonstop lahůdek v nešťastném manželství, osamělý muž žijící v lesích a cizích chatách… můžou přežívat dál se svým problémem, skrývat ho a neřešit. Anebo se s ním porvou a za cenu šrámů a ran si svůj život opraví k lepšímu. Autorka cyklu Tereza Kopáčová představí příběhy, se kterými se můžou diváci jednoduše ztotožnit. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Pepinec k tomuto seriálu (5)

Jak si nepodělat život (2019) 

Úplně mi není jasný, proč tenhle čtyřdílnej seriál vůbec vzniknul a jakej si kdo představoval, že bude mít přínos. Působí to na mě jako snaha o českej Netflix. Ale co už, máme to tady, tak to pojďme hodnotit. Oceňuju, že každá povídka má silný tahouny v hlavních rolích a úroveň zpracování je vlastně dost vyrovnaná. Co u mě rozhoduje, tak to je výslednej pocit z námětu, a protože nejsem profesionální kritik, nýbrž divák konzument, můžu to úplně v klidu považovat za bernou minci. Taky se mně líbí, že navzdory názvu jde spíš o návod, jak si život podělat = nikdo ti moc necpe, jak by to teda mělo bejt, přijď si na to sám. Teda krom prvního dílu, to je trošku úlet... Epizody bych zkrátil na dýlku poslední a přidělal bych pár dalších, kdyby se mě někdo ptal. A teď mě omluvte, jedu na chatu přepočítat konzervy. ()

Až budou krávy lítat (2019) (E01) 

Už je toho vážně moc. Furt mi někdo podsouvá, že mám předsudky. Vůči černejm, žlutejm, modrejm, zelenejm, vůči gejům, lesbám, bipolárům, přeoperovanejm, vůči chlapům rodící děti, ženskejm na vedoucích pozicích anebo vůči tlustejm lidem dělající striptýz. Dejte s tímhle prvoplánovým a trendům poplatným podkuřováním pokoj, každýmu normálnímu člověku je tohle všechno úplně buřt. Oceňuju na týhle epizodě jenom závěr, kdy to aspoň nesklouzlo k absolutní kolektivní katarzi všech postav. Blb prostě blbem zůstane. Eva Hacurová boží, vlastně mi to celý podělala jen ta nepokrytá snaha udělat něco strašně hlubokýho, i když držím v ruce jenom plastovou lopatičku. ()

Nonstop lahůdky (2019) (E02) 

Vzhledem k první epizodě tohle vyhlašuju za překvapení roku. Funguje tu příběh, humor, po delší době se mi líbila Hřebejkova režie a snad vůbec poprvý se mně líbil Krobot. S Eliškou jim to krásně klapalo a já si díky nim užil jedno z nejtrefnějších připodobnění rodin, jejichž tajemství vychází ven až po setmění. ()

Můj bezvadnej život (2019) (E03) 

A nemělo by u podobnejch filmů bejt oddělený hodnocení pro kluky a holky? Vždyť já dávám tři hvězdičky snad jen ze strachu, aby mě nějaká uživatelka hystericky neseřvala... ()

Beze stopy (2019) (E04) 

Ze všech čtyř povídek je mně tématem tahle rozhodně nejbližší, navíc drží dobrou atmošku po celou dobu a i když je nám všem jasný, kam to směřuje, odehraje se finále aspoň rychle a bez zbytečnejch keců, což je za mě tím pádem akorát další plus. Ondru Vetchýho by mohla nasadit i Viktoria Plzeň v Lize mistrů, protože ten má v současný době takovou formu, že by přehrál i celou Barcelonu. ()

Reklama

Reklama