Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přestože se zdálo, že obyvatele Buchnova Denisův případ nezajímá, někdo na zeď radnice napsal burcující výzvu všem místním: Spravedlnost pro Denise!!! To Lukáše přiměje k dalšímu pátrání. Denisova teta Petra žádá policistu Vojtěcha Marka o spolupráci a zároveň radí Lukášovi, aby se zaměřil na Magdu Stránskou, pro niž Denis pracoval. Denisova matka Marika je ve škole konfrontována s Líbou, manželkou místostarosty Jokla kvůli jejímu synovi Zbyňkovi. Magda rozšiřuje své podnikání o úložiště chemikálií. Pavel chce zabránit Jiřímu mluvit s Lukášem. Těhotná Helena popírá blížící se porod. Zasáhnout tak musí její matka Alena i otec Vladimír. (Česká televize)

(více)

Recenze (16)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl je ještě větší katastrofa, než ten první - sterilní, tezovité, bez náboje, napětí...hodně prapodivná atmosféra...a co je nejhorší - je to neuvěřitelná nuda! Podivně nečitelné postavy chovající se celkem nepochopitelně. Opět si neodpustím srovnání s bravurně komponovanou i natočenou Pustinou - tam také byl obraz hluboce nemocné společnosti, ovšem s hlavními hrdiny se dalo lehce ztotožnit, měli charisma, v Lynči se chovají divně a jsou nesympatičtí naprosto všichni...jestli to byl autorský záměr, tak přispěl jedině k tomu, že tenhle seriál nikdo nedokouká... ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Burcující výzva nevyburcovala postavy k pořádným činům. Tímto dílem jsem se seriálem skončil. Nuda, šeď, co je rádoby šokující, u mě emoce neprobudilo. Do Buchnova, kde do sebe lidi buší rodina nerodina, už se nadále dívat nechci. Seriál působí amatérsky a tendenčně ve vztahu k menšinám. Netuším, ale neuvidím, co tam skoro 8 hodin budou ty postavy dělat. On už ten popis je jako z Ordinace... ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jako takhle. Asi aby to nebyla úplně nuda, tak si scénárista řekl, že to nebude jenom o tom "blbovi s kamerou" (sorry, já vím, že to je v obsahu dílu, ale já nejsem na jména), ale nějak si řekli, že to rozředí dalšími "epizodkamy". Ty sice ukázaly další charaktery (ale dost klišé), ale kvůli tomu děj přešlapoval na místě. Škoda. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jediná akce, která mne vtáhla do děje a u kterého jsem tedy sotva dýchal, byl nekonečně dlouhý porod postavy Štěpánky Fingerhutové ... jinak děsná bída, NUDA!!! A ten incest, který byl od začátku průhledný jak něco, co je prostě průhledné, mi tam nějak nesedí... asi jakože severočeši jsou krom idiocie, rasismem postiženi ještě deviací. Já myslím, že po tomto seriálu se severním Čechám vyhnou všichni čeští turisté. ()

BaruM 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Názorně ukázáno, jak dokáže rodič ovlivnit dítě a jeho názory. Zejména pak otec, který je pro syna vzorem. Dále naprostá beznaděj a frustrace matky, která přišla o dítě, které je neprávem obviněno ze znásilnění. A nakonec naprosto hororový otec, který raději nechá vést řeči o znásilnění jeho dcery Romem, než aby se povidalo o jeho zvrhlosti. A to nemluvím o stavu dcery, která musí zaživat domácí osobní teror, protože lásku jí zabili, a porodila dítě otcovi. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl se mi zdál slabší než první. A toto hodnocení opírám o sled událostí, které se během dvojky odehrály, a které byly ve své podstatě zcela nevýznamné. Samozřejmě pokud o tyto detaily nebude opřena pointa, která však jen stěží utvoří ze sledu nezajímavých a stručných momentů vrcholně dramatický závěr. Ale o ten patrně v tomto seriálu ani nejde, protože hlavní snaha jak diváka šokovat spočívá ve značně kontroverzním pojetí hlavních postav a jejich pohledu na otázky rasizmu. Zbývá snad jediná otázka. Pokud se seriál tváří jako sociální drama, pak by bylo také namístě uvést, kde se podobně úchylná vesnička či městečko nachází, vezmeme-li úvahu, že se o něm autoři rozhodli vyprávět. Vyprávět lze i ostrově kanibalů, to je přípustné, ale hledání paralel mezi kanibaly a většinovou společností bude z principu zdravého rozumu značně ohroženo. Možná ale ani o zdravý rozum nejde, jde o trendy, a proto je tedy nutné většinou společnost vystavit zoufalému sebemrskačství postrádajícímu reálný rámec. Také některé dialogy navazují dojem parodie. A tím míním např. rozhovor Lukáše s místním příslušníkem, na kterého se takřka v druhé větě oboří ohledně jeho nečinnosti v případě neprošetřené vraždy. Je téměř nezbytné v tento okamžik dodat, že vraždy na území ČR skutečně neznají nějakých odkladů nebo nečinnosti ze stran příslušných orgánů. Také některá klišé, malý blonďatý sígr coby syn místostarosty, jsou trochu vyčichlá. O linii s panem doktorem Pavlem Křížem a jejím dalším směřování už ani nemá vůbec smysl hovořit, protože stačí jen propátrat kolik takových případů se na území ČR v její samostatné historii odehrálo... Nejsou to těžké počty. ()

DonBraso odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To co jsem čekal,se naplnilo.To je tak naprosto bezduchej seriál bez atmosféry až to bolí.Herci jen přehrajou svůj part a konec.To co jsem u pilotu psal,je zde pořád.Ano opět to piano,příšerný střih a nezajímavé postavy s debilním příběhem,který má přesah jak celej Magnusek. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechávám 4 * a zvyšuji na 60 % . Tiež sa mi vel´mi páči L.Siposová (teta Tomáše a zavražděného Denise) . J.Dvořák (místostarosta) a Z.Stivínová (Magda) jsou taky velice dobří... . ()

Salvator 

všechny recenze uživatele

Název druhého dílu je poměrně trefný, ale pouze v případě, že se vztahuje k divákům. Česká televize asi plní politické zadání, jinak si nelze existenci tohoto paskvilu vysvětlit. ()

Reklama

Reklama