Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Helena své dítě po narození odmítá. Vladimír se snaží zbytek rodiny přesvědčit, že vše bude brzy v pořádku, obává se ale pomluv, které by mohly o dítěti kolovat. Alena neví, co si s Helenou počít, a svěřuje se Líbě. Ta řeší své ne zrovna ideální manželství. Zároveň ji trápí Zbyňkovy rasistické řeči o Romech, které přebírá od svého otce. Lukášovi se daří získat Jiřího důvěru, Tomáš však o jeho záměrech začíná pochybovat, a tak se na radu Petry za ním chystá. Má strach, že Lukáš může všechny přivést do průšvihu, jak celou dobu tvrdí Pavel. Sám přitom do jednoho spadne kvůli Lukášově protivné bytné. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Radek99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Roztmívačka. Přehodnocuji své srovnání s Pustinou - veřejnoprávní Lynč se blíží spíše tvorbě béčkového krále Tomáše Magnuska. Zatmívačka. Roztmívačka. Béčkové vyznění, béčkový scénář (solitér přicházející zvenčí do uzavřené komunity psychopatů/rednecků/zabijáků...tohle je opravdu výsledek brainstormingu sedmi scénáristů?), béčkové provedení... Zatmívačka. Roztmívačka. Po formální stránce tak špatný projekt dost těžko vyvolá nějakou širší debatu o rasismu, což měla být asi hlavní motivace vzniku celého seriálu. Zatmívačka. Roztmívačka. I angažovanost musí jít ruku v ruce s výborně zvládnutou řemeslnou stránkou, na tohle se nedá dívat, jako divák se seriálem končím...nudí... Zatmívačka. ()

Karp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to marný, je to marný, je to... marný... Série má osm částí a pokud se nic zásadního nezmění, je už nyní možné říci, že by se dala bez problémů sestříhat do tří čtyř dílů. Když už se rozhodnu pro zvolený styl vyprávění, měl bych ho být schopen a měl bych ho zvládat. Pomalé tempo nemusí být na škodu, ovšem v tomto případě je horší než odsouzencova koule. A je vlastně jen příznačné, že nejvíce vzrušení vyvolá jeden z posledních záběrů. Tahák pro další díl, další vějička v marném doufání, že přijde nějaká změna? Kde se vzal, tu se vzal, v kufru leží... nebudu prozrazovat... A to my si raději dáme několik pohledů na náměstí, necháme po place projet dědu na kole i cvrčka snad slyším v trávě a hlavně - máme čas. A to je důležitý... Nicméně, pojďme dál. Nemohla by alespoň jedna postava jevit třebas jen minimální znaky nepředvídatelnosti? Grázl je grázl, rasista je rasista, vrah je vrah a ten, co sedí před obrazovkou? No, nebudu si nadávat... Zdálo se mi, že seriály z produkce ČT mají spíše vzestupnou tendenci. Lynč nás vrací zase zpátky do suterénu a to ještě poměrně bizarního - v některých ohledech rakouského. Navrhoval bych však scénář doplnit o několik prostých vět. Vždy, když se dostaví nutkavý pocit diváka společensky a ideologicky vychovávat, měla by některá z postav pronést známou cimrmanovskou větu: A ze všeho nejhorší jsou trpaslíci. Úroveň seriálu by možná o 5-10% vzrostla. Tak snad příště. ()

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechávám 4 * a zvyšuji na 63 % . Podezření, že ctihodný pan doktor V.Svoboda (P.Kříž) má incestního syna/vnuka se svou dcerou Helenou (Š.Fingerhutová) zvyšuji ze 65 % na 85-90 % . ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TAK přijde mi to , po tomto díle , až taková z velké části dost , slátanina . A navíc ten Bendig je fakt slabý , to byl omyl ho tam dávat . No i ten Anděl slabota . A Kříž s tou dcerkou mají dítě , to už je úplný úlet . Prostě tři díly mi stačily . ()

BooThCZ odpad!

všechny recenze uživatele

Třetí díl a končím. Mě to prostě rozum nebere a rád bych poblahopřál celému tvůrčímu štábu k promrd**í prostředků i materiálu. ()

Reklama

Reklama