Reklama

Reklama

Lynč

(seriál)
TV spot

Epizody(8)

Obsahy(1)

Mladý dokumentarista Lukáš přijíždí do malého města Buchnova, aby zjistil více o násilné smrti Denise, kterého znal od dětství, stejně tak jako obviněného vraha. Nalezne tam nejen vzpomínky na minulost, ale také řadu podivností a záhad ze současnosti. Ukáže se totiž, že Denisovu smrt doprovázel krutý lynč. Seriál mimo jiné zkoumá, jaký efekt má vražda nevinného muže na malé město uprostřed Česka, kde se všichni navzájem znají a kde má každý své tajemství. Velkým tématem projektu je odkrývání reality maloměsta a objevování skrytých kostlivců ve skříních jeho obyvatel. Tvůrci se také zaměřili na více či méně fungující mezilidské vztahy a otevřou i problematiku rasové nesnášenlivosti a předsudků. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (54)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Od začátku bylo jasné, že se bude jednat o moralitku, což asi hodně lidí štvalo - a proto to má tak nízké hodnocení. Asi vadili i cikáni, kteří tam vycházeli jako až příliš jasní klaďasové (což bylo zároveň i největší plus projektu - protože většinou jsou všude jinde zobrazování jen jako uřvaní polodementi). K neuvěření tam ale byl hlavně ten naivně až debilně pojatý incest - Pavel Kříž musel asi u této role dost trpět, divím se, že ji vůbec vzal. Ale celkově to pohromadě drželo a sledovat to bylo napínavé. Poslední díl ale zmatlali - zvlášť střídáním časových rovin - ono, dát popisku "před čtyřmi měsíci" se vydrží jednou, max. dvakrát, ale nejmíň 6x během jedné hodiny? Finále se nepovedlo, protože se prakticky žádné nekonalo. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řekněme, že námět lynče v kombinaci se sociálním dramatem severních Čech ( chudoba, sociálně slabí opálení, atd. ) byl celkem dobrý nápad, ale to provedení je tak nevěrohodné a chování postav z říše mimo realitu ( absolutní úlet dva "zábavní" gangsteři, kteří zvednou statistiky počtu vražd v ČR o desítky procent , hlavní hrdina nesympatický chytrolín, který se osype při slovu cikán, atd.) , že tento seriál splachuje do zapomnění. Herecky nejvíce exceluje Kříž, který tu má asi nejúchylnější roli své kariéry. ()

Reklama

zette 

všechny recenze uživatele

Asi od druheho do pateho dilu to vypadalo celkem slusne. Nenormalni pocet scenaristu v cele s Americanem, ktery ma za sebou zarivou minulost se pak v zaveru projevil. Si jako nekdo mysli, ze vrazda na namesti, ktere prihlizi nejmene 20 lidi se nevyresi a musi pockat az na hnupa z Prahy, jo? Mistni policista-samotar je jeste hloupejsi a naivnejsi nez cela Policejni akademie v cele s Maixnerem, naprosto neuveritelne... Ale par dobrych napadu to melo a celkem me bavilo to sledovat, i kdyz zaver byla uz totalni fraska. Hlavne ti dva Nemci, kdo tohle vymyslel? Bez pointy, trapnost a zmar. Z hercu byl nejlepsi Kriz, naopak Stivinova podala snad svuj nejhorsi vykon. ()

Romario 

všechny recenze uživatele

Pokud chtěli tvůrci otevřít problematiku rasové nesnášenlivosti v naší společnosti, nemuseli si vymýšlet nesmysl s lynčem slušného cikána bílými, který se v naší zemi nikdy neudál, ale mohli čerpat ze skutečných událostí, například z mačetového útoku v Novém Boru. Jinak některé herecké výkony celkem slušné, například Marsell Bendig byl hodně věrohodný, asi ani moc nehrál, prostě se choval přirozeně. Janek Gregor a Jiří Dvořák asi nejlepší. Stivínová byla spíše parodií na sebe samu z Pustiny, tady byla otřesná. Matěj Anděl totální propadák a nesympaťák. Vrchol v negativním smyslu byla dvojice "Němců", také mě hned napadlo, že jsou jako z "Alles Gute!". Od chvíle, kdy se tohle směšné duo objevilo na scéně, už byl, do té doby jakž takž průměrný, seriál vyloženě trapný. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Lynč evidentně doplatil na značně rozsáhlej scénáristickej tým, kdy se každej z tvůrcu snažil přispět nějakym svym nápadem. Ve výsledku tak bohužel seriál jako celek nepůsobí vůbec kompaktně, z žádnýho tématu se nedaří vyždímat aspoň většinu potenciálu a nějaký nápady nebo postavy jsou spíš pro smích (němčouři). Finále (reps. závěrečnej díl) mě zklamalo jak nepovedenou prací s flashbackama tak hlavně samotnym provedenim "lynče" (ať mi nikdo nevykládá, že by nikdo z tolika přihlížejících nezavolal policii nebo se nesnažil zasáhnout) nebo samotnym závěrem. Ačkoliv si to tvůrci jistě přáli, žádná druhá Pustina se zdaleka nekoná. Za solidní řemeslo, hudbu, Pavla Kříže v roli nechutnýho záporáka a Jiřího Dvořáka v roli dalšího záporáka nakonec přihodim třetí hodně slabou hvězdu. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (13)

  • Budova, jenž má v seriálu reprezentovat sídlo německých kontroverzních podnikatelů Klause (Ladislav Hampl) a Franze (Ondřej Nosálek), se nachází poblíž Fóra Karlín v Praze. (Nick321)
  • Tvůrčí štáb v počtu několika stovek lidí včetně místních komparzistů se pohyboval v Blšanech (které představují seriálové město) v dubnu a v květnu 2018. Filmaři a herci natáčeli především na náměstí, ale také například v budově obecního úřadu. Blšany se pro potřeby filmového příběhu změnily na fiktivní městečko v českém pohraničí s názvem Buchnov. Na náměstí se natáčely například scény s kolotočem a houpačkami na pouti, při níž se bavili děti i dospělí, nebo také dramatičtější momenty – nepříjemné dotazy na starostku a srocení davu, při kterém musel zasahovat policista, jehož ztvárnil herec Marek Němec. (Frontie)

Reklama

Reklama