Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Německo, 1484. Renesanční hnutí brzy zatlačí temný středověk do éry osvícenství, ale prozatím inkvizice zanechává stopy smrti a teroru po celé Evropě ve svém krvavém honu na údajné čarodějnice. Mladý učenec Richard (Samuel Schneider) se neúspěšně pokusil zavraždit Heinricha Institorise (Philipp Moog) - fanatického inkvizitora, který brutálně zabil svou matku. Richard je zatčen, ale byl zachráněn před popravou tajemným a mocným Jakobem Fuggerem (Herbert Knaup), bohatým obchodníkem a bankéřem, kterého musel poslouchat i císař Svaté říše římské. Fugger tvrdí, že je Richardův strýc - ale ve skutečnosti je to jeho tajný otec. Fugger vychovává chlapce ve svém obchodním impériu a díky své ostrosti, inteligenci a strategickému myšlení se Richard stává Fuggerovým blízkým spolupracovníkem a získává vstupenku do nejmocnějších politických a náboženských kruhů v Evropě. Ale ani uplynulé roky nedokázaly potlačit Richardovu touhu po pomstě, která ho zavede hluboko do světa ambicí, bohatství a chamtivosti. Do míst, kde se odehrávají smrtící mocenské hry a manipulace a kde je stále obtížnější zjistit, kdo je jen loutka a kdo tahá za nitky... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (3)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je zvláštne, že film natočený aj v Čechách a s našimi hercami má tak málo hodnotení a zatiaľ žiadne komentáre. Nadväznosť na číro nemeckú Hriešnicu je tu len obdobím (cca koniec 15. storočia), nejde o syna tej hriešnice z trilógie a tak sa film dá pozrieť len tak. Na jednej strane tu máme zaujímavé obdobie, kde sa bojuje o pápežstvo peniazmi. Máme tu Rodriga Borgiu, budúceho pápeža Alexandra VI., jeho protikandidáta Sforzu z Milána, zasahujú aj všemocní florentskí Mediciovci, peniaze obstará zase Fugger, v tom čase asi najbohatší človek Európy, ktorý vlastnil bane aj u nás. No a potom je tu tá hlavná postava, mladík, ktorý sa medzi nimi akoby strácal. V podstate mňa najviac zaujalo všetko okolo tých politických intríg a kupovaní si cirkevných úradov v časoch, keď pápež bol jeden z najväčších mocnárov sveta. Ale neznalec historických reálií sa tu môže trochu strácať. Na druhej strane tu je akože romantická linka, ktorá zaujme laika, no pre mňa je absolútne nepodstatná a film by fungoval aj bez nej. Keď sa však hlbšie zamyslím, všetky tie veci ohľadom svätokupectva a politikárčenia v cirkvi, viac nemorálnej než mravnej, sme už videli v iných seriáloch ako Mediciovci, Borgiovci atď. Takže nechávam hodnotenie na priemere. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Průměrné dobrodružství  s historickou příchutí pro diváky milující jednoduchou podívanou._____ Zaujal mě příjemný 22letý Samuel Schneider (hlavní postava Richard).                                   .                        .                              .                            . ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Německý televizní historický kostýmový film s tématem inkvizice stylem hrozně připomínající dobrodružnou sérii o Hříšnici. Tady ten námět je o pár procent zajímavější a dokonce se to točilo v ČR a pár českých tváří člověk postřehne, dokonce Slovenka Veronika Strapková tady má trošku větší roli, ale výsledek je něco okolo snesitelných dvou hvězd. ()

Reklama

Reklama