Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (380)

Dm1tr1j 

všechny recenze uživatele

Nerobte filmy "podľa skutočných udalostí" ktoré neboli ani objasnené, teda nemali správny filmový koniec. Toto bolo lenivé a produkcia mohla byť lepšia. Už keď boli v džungli mali to poňať briti ako bbc dokument a uhrať oskara ako life of pi za grafiku. Takto to bolo plné slabých hereckých výkonov, dialógoch v ktorých o nič nešlo a hlavne uplne blbej stupídnej túre. ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Něco do sebe to má ale občas to chtělo místo střihu některé věci protáhnout a dohrát do konce, protože to hodně tříštilo už tak trochu nevýraznou atmosféru. Radcliffe to (nejen) u mě bude mít s vymaněním se z role Henryho Propera těžké a tahle role mu k tomu po pravdě určitě nepomohla (byť se mu asi dá těžko něco vytknout). ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Standardní survival story, která je ale víc působivější díky tomu, že je podle skutečný události (a dle toho, co jsem si dohledal, odpovídalo bloudění po jungli a přežívání tomu, jak bylo popsáno ze strany skutečnýho Yossiho Ghinsberga). Dokázal bych si představit ještě vyhrocenější survivalovou část (víc zoufalejch pokusů o snězení čehokoliv, razantnější řešení zranění, víc krve apod.), ale i tak dávám třetí silnou hvězdu za zarostlýho vychrtlýho Radcliffa, výpravu a filmařinu. ()

CharlieSs 

všechny recenze uživatele

Taktéž nemusím herce Radcliffa, a nemyslela jsem si, že se hodí na takovou roli, ale k mému překvapení to bylo skvěle zahrané. Film sám o sobě byl neskutečný zážitek, byla jsem na něm v kině a celou dobu jsem seděla v napětí a se slzami v očích, co asi bude dál. Konec mě upřímně dohnal k slzám už kompletně. Celý příběh mě po shlédnutí tohoto filmu zajímá mnohem víc a plánuji si pořídit knížku. ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Parta hipsterů ztracená v džungli je rozhodně zajímavější materiál než člověk stojící na mině (Mine), člověk zaseknutý ve skále (127 Hours) a jiní osamělí lidé v jiných dvouhodinových filmových dobrodružstvích. Občasné promluvy k sobě jsou křeč, stejně tak je pravda, že jak hipsterů ubývá, ubývá na zábavnosti. Halucinace posledního hipstera jsou ale nápadité, dějposouvající, a jak se zacílí na záchrannou operaci, začal jsem být dokonce napjatý. Částečně také proto, že jsem film viděl ve vlaku a do poslední chvíle jsem si nebyl jistý, zda to dám do závěrečných titulek (nedal). Osobně bych si vyhalucinoval hezčí indiánku, ale to je tak asi jediná výtka. Slušně vygradovaný závěr, kde už nikdo neví, co je skutečnost, trochu kazí dialogy typu „zachránil jsi mi můj život! Ne ty můj!“ zvláště ve chvílích, kdy jsou doprovázeny malými indiánskými holčičkami dojemně nosícími kytky. Ale ty čtyři tam nechám. V pohodě dobrodrůžo. ()

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe k nepoznání, a to v tom nejlepším slova smyslu. Podle mě to odehrál víc jak slušně a jeho výkon vůbec nebyl tak tragický jak jej vykreslují další komentáře. Od filmu jsem čekala hodně (ačkoli ani nevím proč) a dostala jsem toho dost, protože se od té podívané nedalo odtrhnout a finální záchranná akce mě fakt chytla, takže spokojenost. ()

kluzo 

všechny recenze uživatele

Divím se negativnímu, respektive průměrnému hodnocení tohoto filmu. Podle mne jde o hodně silný film, který mě v podstatě od začátku do konce udržoval v napětí. Hodně dobré časování děje. Pravda, třeba kamera by mohla být nápaditější, ale neurazí. A Daniel Redcliffe? Tak ten mě překvapil hodně. Neznal jsem ho prakticky z jiných než cca 1. 3 dílů Pottera (ostatní jsem radši neviděl), takže jsem ani nevěděl, že hraje i jinde. Řekl bych velké a milé překvapení. Film je jednak o drsnosti opravdové přírody a o tom, že dnešní "civilizovaný" člověk se do ní nehodí, ale je zároveň i o tom, že spoustu věcí si musíme vybojovat sami se sebou a v sobě, abychom dokázali zdánlivě nemožné. ()

hrudka 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale připadá mi to jako Revenant bez nesmyslných nebo těžko přijatelných a zkousnutelných duchovních věcech a jakýmsi transcendentu. To tady sice je, ale na více méně přijatelné / pochopitelné bázi. Takže hlavní hrdina přežil a své si užil. Všechno vlastně nakonec dobře dopadlo, přestože se dva nevrátili, ale buďme dobří. Sice to popisuje celkem zajímavý příběh, ale jinak vlastně moc nechápu, o čem to je. Co tím chtěl básník říci. Že se z džungle dá dostat za pomoci halucinogenních prostředků? Do džungle se hned tak nechystám bez ohledu na tohle. Dalo se to ale přežít. Radcliffe si může odškrtnout další nepotterovskou postavu a začít si vybírat něco dalšího, co bude stejně hrozně dobrodružný. Držím mu všechny zdravý palce. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

55%. Zajímavej film podle skutečnýho příběhu má jednu velkou vadu na kráse a tím je obsazení hlavní postavy. Radcliffovi totiž těžko uvěříte, že by přespal přes noc ve stanu na zahradě, natož že přežije několik dní v džungli. ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Nenápadné a nevýrazné. Silné jsou jen některé okamžiky ale celkově je to hrozně roztahané. Výpravně je to také celkem podprůměrné. Jinak se na to ale dalo koukat až do konce. Dalo se hlavní postavě fandit a děj vás s celkem udrží ve stavu bdělém… ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Mám pocit že Radcliffe sa asi rád váľa v bahne, lebo v poslednom čase som ho videl vo viacerých filmoch, ktoré sa s ním veľmi nepárali. Tentokrát sa snaží prežiť v džungli, no kto by čakal poriadny survival, tak bude zrejme sklamaný. Film je v tomto ohľade bohužiaľ realistický tým spôsobom, že keďže hrdina nie je žiadny zálesák tak sa väčšinu času len potáca hladný medzi stromami a blúzni. Sám o sebe film veľmi neobstojí, na to sa v ňom nedeje dostatok zaujímavých vecí (a navyše do svojej polovice je to len taký výlet do džungle), no môže sa aspoň oprieť o fakt, že je to skutočný príbeh. 5+/10 ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Film získává na zajímavosti až ve druhé půli, kdy začíná velké sólo pro Yossiho. Do té doby je to jen hra na dobrodružství. Daniel Radcliffe se na tu roli moc nehodil, ale za snahu a užívání si (bahníčko) přidávám čtvrtou hvězdu. ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Dobrá kamera. To je asi všechno. Postavy jsou celkově nesympatické, Kevin byl totální idiot, Marcus ufňukaná baba, aspoň ten Yossi byl docela ok. Musí se ocenit, co Radcliffe se sebou udělal pro tenhle film, ale nemyslím si, že to stálo za to. Je to spíš taková ukázka věcí, co vás můžou potkat v jungli, ale jinak to příběhově nic nenabízí. Jak tam vlastně přežil sám ty 3 týdny? Nevím. Asi proto, že se rozhodl. Jestli to měl být film o vůli přežít, šlo to udělat určitě lépe. Dopředu jsem nevěděl moc o čem film je, podle traileru to vypadalo, že je tam spíš ten Karl bude lovit. No po 15. výkřiku WOW jsem doufal, že to tak i bude. Člověk by věřil, že když má někdo z něčeho radost, dokáže to vyjádřit i jinak. Věřím, že reálné postavy byly mnohem zajímavější než tahle parta. Pro mě film byl je směsí záběrů z džungle, kde jsem necítil absolutně žádný vztah k žádné z postav. Ještě na závěr nesmělo chybět poslední ohlédnutí po ukončení pátrání, aby ho v poslední vteřině nakonec zachránili. Některé rekonstrukce podle Beara Grillse byly napínavější než tenhle film. ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Ďalší skutočný príbeh o prežití v ťažkých podmienkach divokej prírody. Prekvapivo ma viac bavila prvá (kratšia) polovica, kedy bola skupina ešte spolu a nič dramatické sa nedialo. Film bol miestami celkom nechutný, ale celkovo nie taký surový a realistický, aký bol skutočný zážitok Yossiho. Skôr išlo iba o také útržky. 6,7/10. ()

Hovnex 

všechny recenze uživatele

Jungle s Dančou Radcliffem je vedlejší linka příběhu Sám doma, kdy Yossi narazil na špatnou stopu a Kevina marně hledá v džungli, chudák jeden. ()

RajAthen 

všechny recenze uživatele

Název vám přesně říká, co uvidíte. A možná budete překvapeni jako já závěrečnou pointou. Občas se zjevně hodí být za egoistického a sebestředného týpka. Harry P. se nicméně s rolí popral se ctí, chvílemi se dostavoval příjemný pocit ztracení, o který filmařům zjevně šlo. Na jednu vycházku do pralesa to stojí. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Ono pri tomto type filmov je vzrušujúcejšie čítať nejaký článok na nete alebo samotnú knihu. Viac vám sprostredkuje. Film pridá na filmovej a umeleckej dramatickosti. Ale je to len jemná stránka ináč dobrého snímku. Potvrdí, že skóre príroda človek niekedy znamená remízu. Pobyt v džungli síce nie je rekordom, ale to že nič nemal a žil povedzme z viery, je priam zázrak. Mám však pocit, že skutočný Yossi bol asi silnejší (povahovo) a Harry sa mi do role nehodil, keď som pozrel skutočné snímky. Ďalším problémom by mohol byť tiahli dej, avšak vyváži to vždy ten pocit, že aj keby som tento typ dobrodruhov nenávidel na začiatku, v tej džungli a na konci by som im fandil. Nestalo sa mi to prvýkrát. režisér je vzhľadom na predchádzajúce snímky jedna veľká bieda, tu ale takmer nemal čo skaziť. Zábery na krajinu sú vskutku úžasné, hoci sa jedná podľa popisov k záveru o Kolumbiu. Celkovo bol film poučný, opäť potvrdil silu ľudskej psychiky ale aj možnosť existencie zázrakov. Film však nebol dychberúci či dramatický a remeselne sa držal len ľahko nad vodou. Verím, že viacerí siahnu po knihe či článku o Yossim, než by si zopakovalo toto dobrodružstvo. (videné 12.06.2018, BDrip) ()

Reklama

Reklama