Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (380)

waltosin 

všechny recenze uživatele

Řekl bych že Potter to zachranuje než potápí,ono se to topí totiž samo protože chvílemi to bylo nudné a zdlouhavé. Je to hlavně kvůli tomu že je to podle skutečnosti takže se nedalo nic moc asi dělat, jenom Harry bojoval až do konce, jak jsme u něj zvyklý a opět vyhral nad zlem. :D 55% ()

klarajaja 

všechny recenze uživatele

Daniela moc nemusím, ale na tuhle roli se mi perfektně hodil (Daniel se moc nehodí do filmů, kde by hrál nějakého superhrdinu, ale tohle mu sedne) . Ztracen v džungli je napínavý film ve kterém jsem hlavnímu hrdinovi už od počátku fandila. Film je podle skutečné události, proto mě asi ze všeho nejvíce vzal za srdce samotný konec. Hezká práce. ()

TinyMartina 

všechny recenze uživatele

U podobných filmů mi vždycky silně vadí jedna věc. Lidi dobrovolně a vědomi si možných následků někam (na něco) lezou, kde to neznají, s někým koho neznají a pak tam (většinou svojí neznalostí, chybou nebo náhodou) zůstanou viset a já je mám litovat a pak se radovat, jak se z toho dostali. To fakt ne. Dobře vám tak, nikdo vás do toho nenutil. Konktrétně tady mě taky dost rušili ty jeho sny a vzpomínky. Vlastně vám to o postavě nic neřekne, akorát vás to probere ze soustředění na tu děsivou realitu džungle a atmosféra je ta tam. ()

Merlinousek 

všechny recenze uživatele

Přátelééé, toto bylo pošušňáníčko :). Nádhera. Další z řady "true story". Borci, kteří asi neskautovali v mládí, mají trochu potíže při putování džunglí byť s průvodcem. Vše vygraduje tím, že se musí rozdělit na dvě družstva (šičku spojlér, ale nijak zásadní) no a pak se dijou věci ;). Na čéséefdéef to má "jen" 68 %, nejspíš proto, že tam za celou dobu nevybuchne nic, fakt nic! Nikoho nezastřelí a krev skoro neteče. Nám se nezavděčíš pane filmař, my buď žehráme, že je to moc emerický a málo pravdivý/uvěřitelný, a když to je hodně podle pravdy, jako že co nejvíc, tak nám to zase přijde málo akční a chtěli bychom atomový hřib na jehož vršku tančí superman s wonderwoman a rotačákem se je snaží sejmout nějakej nejbrutálnější záporák, ale ne a ne se trefit, a do toho hraje háaaj vej tu hel!! Pravda, soudruhu, že i mě něco chybělo, nedokážu povědít co, ale na 5 to není, tak ale 4 rozhodně ano! ;). Zasloužené. Povedal bych aj tych 4,44 hvězdiček :D . (je to alibista! a tlustý prase!) Takovej komentář tu dlouho neuvidíte! :D .. a to su nic nepil.. naposledy mlíko! Zhoupl bych se na liáně! Doporučuju, pěkné film ;). ⭐️⭐️⭐️⭐️🤩 .... 😎 pozor ‼️🚳🚷📵🏴‍☠️ džungle! = >> 🦋🦎🐜🌿🎋🍃🌿🌧 ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

V rámci dobrodružného žánru veľmi podpriemerný, avšak v rámci dramatického prevedenia vskutku nadpriemerný snímok, ktorý vo vás vyvolá nejaké tie emócie, hlavne v závere. Škoda ale premrhaného potenciálu, lebo také amazónske dobrodružstvo sa dá zrežírovať omnoho remeselnejšie a s väčšou dávkou živelnosti. 60 % ()

Muff 

všechny recenze uživatele

Vcelku ucházející survival, v první půli slabší, ale pd sjezdu řeky se to dovře rozjede, a i když se některým věcem moc věřit nechce a přičítal bych je spíš autorově potřebě přidat víc dobrodružných prvků nebo filmařům vyšponovat napětí (např. ten konec u řeky, ZROVNA na tom místě, ZROVNA v tu chvíli, ZROVNA ... no, však víte, nereálný, že jo. Ale jinak dobrý, Daniel v džungli dost přesvědčivý, určitě se člověk nenudí. ()

mkee 

všechny recenze uživatele

Ďalší príklad filmu, ktorý napriek tomu, že vyslovene nemá čím sklamať a ponúka výbornú výpravu, krásny vizuál a vybalansované tempo deja, trpí na svoju zaškatuľkovateľnosť z dôvodu žánru a v zásade menej známeho hereckého obsadenia. Viem si predstaviť, že zmena Daniela Radcliffea za napr. Leonarda DiCapria či Christiana Balea by mnohých ovplyvnila (minimálne) k hviezdičke navyše. V skutočnosti mu však z môjho pohľadu nie je čo vyčítať - dodržal striktnú diétu, vypiloval izraelský akcent, údajne sa takmer utopil...a zahral to veľmi solídne. Film ma zaujal určite viac ako porovnateľný Baleov Rescue Dawn (2006), ktorý má, povedal by som práve vďaka Baleovi samotnému, v priemere hviezdičku navyše. Film podľa skutočných udalostí zintenzívňuje výsledný dojem. Silné 4*. ()

wowylgu313 

všechny recenze uživatele

Tady se nám pan Potter prozmenu podíval do džungle. A musím říct že to zahral opravdu dobře. Jak celkový herecký výkon tak to co jako herec musel zřejmě kvůli natáčení tohoto filmu vytrpět. Viz poslední scény kde je hubený jako tyčka do plotu. K tomu závěru musím ještě dodat, držel jsem pěsti a modlil se aby to dobře dopadlo .... To zda to dobře dopadlo zjistíte když si to pustíte... Musím říct že tady se drama a emoce probíjeli do myšlenek raz dva. Pěkně napsaný příběh, který bude bavit do doslova poslední minuty. Nenudil jsem se. Dávám 75%. ()

jirka25

všechny recenze uživatele

Dneska už se fakt točí jenom "dobrodružné" filmy pro měšťáky :( V džungli přežilo x lidí po pádu letadel a celkem v pohodě... Tady to je zas na efekt :( ()

Deganawidah 

všechny recenze uživatele

Režiséra Greg McLeana sice zatím neznám, ale to samé nemohu tvrdit o hudbě (Johnny Klimek) a kameře (nový nadějný objev - Stefan Duscio). Příběh Yossiho Ghinsberga a jeho přátel (podle skutečné události) se odvíjí zpozvolna, nevinně a dalo by se říci i z organizačního hlediska zodpovědně, nicméně jungle začne velmi rychle absorbovat vše, co do ní vstoupí a v druhé polovině události nabývají přímo dramatického spádu. Yossi (trefně ztvárněný Danielem Radcliffem - Harry Potterem) se ocitá v zeleném pekle zcela sám a bez prostředků. Je vydán na milost milionům tvorů, kteří útočí a křičí všude kolem, má halucinace, v čele červa a nohy do krve rozedřené, zmokvané. Jen těžko si představit tento stav rozšířeného vnímání, stav mezi životem a smrtí, který navždy změní váš život. Přeji pěknou podívanou v chládku mírného pásma, respektive v teple suchého českého domova. ()

Daveoff 

všechny recenze uživatele

Celkově mám tento typ filmů rád, jediné co mě vždy zaráží je to, že se někdo dostane do problémů pouze a jenom svoji hloupostí. Když jde někdo absolutně bez přípravy na "velké dobrodružství" do džungle / na hory / do pouště nemůže se divit, že prostě hrozí situace, kdy bude odkázán pouze sám na sebe a hlavní hrdina je toho příkladem. V rámci žánru je to takový standard, v džungli se odehrává většina filmu, ale paradoxně ji film spíše vyzobrazuje jako krásné místo, kde by bylo hezké vyrazit v létě na dovolenou. Chyběl mi tu ten drsný pohled na svět, ve kterém byl Daniel Radcliffe uvězněn. Ano, občas zaprší, potká zlou pumu, nebo spadne do bažiny, ale o tom příběh není. Příběh je o člověku, který navzdory všemu bojuje o svůj život - to mi trošku chybělo. Halucinogenní stavy mi přišly docela dobré, naopak sny o restauraci a casinu trošku rušivé. Samotný herecký výkon Daniela Radcliffa hodnotím nadprůměrně. Je zbytečné opakovat, že se snaží za každou cenu dostat z role slavného kouzelníka. To dokázal už účastí ve snímcích jako jsou Horns, nebo Swiss Army Man. Myslím, že zde ze sebe (opět) dostává herecké maximum a to je určitě dobře... Doporučil bych film ostatním? Nejspíše ano. Pro fanoušky žánru je to záživná podívaná. PS: Scéna, kdy si hlavní hrdina vytahuje Aliena z čela byla opravdu nechutná! ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Nic zvláštního, vlastně jen věci a události, které se dají od tohoto filmu očekávat. Pro našince je hlavním tahákem exotická příroda a dobrodružství, které hned tak ve střední Evropě nezažijeme. Ačkoli se jedná o dramatický příběh na základě skutečné události, autoři bohužel nevtáhnou diváka do děje tak, jak by bylo záhodno, a proto celý film vyznívá jako příjemná podívaná na jeden večer, ke které není důvod se vracet. A to je škoda. ()

Naghavi 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že po Ženě v černém je to Danielova druhá opravdu dobrá role...Pohodový survival s krásnou přírodou, místy zajímavé záběry (motýlci, vajíčka, parazit, jaguár), Radcliffe se opravdu snažil, důkazem budiž i drsné snížení hercovy váhy...65 % ()

hony23 

všechny recenze uživatele

To takhle Harry Potter zabloudil cestou do Bradavic. Měl sebou ještě další 2 jelimanské kandidáty na Darwinovu cenu, takže z toho vznikl boj o přežití v džungli, při kterém Harry předvedl mnohá ze svých kouzel. Zahnal Jaguára zapalovačem, sežral ptačí embio, utloukl hada kamenem a vymáčknul si červa z hlavy. A jelikož se žadný Voldemort neobjevil, zazvonil zvonec a pohádky byl konec. Ne, nemám nic proti panu Radcliffovi, jen si myslím, že nemůže hrát podobné dobrodruhy, když vypadá, že by nepřežil ani v Kunratickém lese. ()

mr.twizta 

všechny recenze uživatele

Hutny dobrodruzny survival a zaroven dalsi extremne fyzicka role pro skveleho Radcliffa. Samozrejme by neuskodilo smiknout par minut, ale atmosfera bolivijske dzungle je zcela pohlcujici - a to i diky skvele zvukove stope. Velmi dobre odvedena prace. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Výlet za 50 baků si kluci budou pamatovat do konce života. Zase jsem tomu kouzelníkovi nevěřil, ač se snažil, jak mohl. Klady: nádherná příroda - opravdu džungle, žádný ateliér; celý děj se věrně drží skutečného příběhu Yossi Ghinsberga motajícím se tři týdny v nezmapovaném prostoru amazonie. Zápory: herecké obsazení mě nechytlo a stejně tak i nafilmované halušky. ()

Reklama

Reklama