Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (380)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Žádná pecka se nekonala, to ani náhodou, ale mě survivaly baví, takže jsem se ani nenudil. Pěkné prostředí, pár napínavějších scén a Radcifův úsměv dostatečně děsivý. 70% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

V dobrodružnej dráme podľa skutočnej udalosti nás čaká ako krásna príroda a indiánska hudba, tak kruté stretnutie s realitou, keď si hrdinovia uvedomia, že v džungli termín "pán tvorstva" neznamená vôbec nič. Pekná ukážka sily priateľstva a ľudskej vôle v extrémnych podmienkach. Daniel Radcliffe sa na svoju rolu pripravoval poctivým hladovaním a musel zapracovať na svojom prízvuku, ktorý slovenský divák pravdepodobne príliš neocení. Príbehy podľa skutočnej udalosti budú divákov lákať vždy. Obzvlášť, keď sa v nich bojuje o prežitie. Na niektoré zásadné informácie a zakončenie si musíme navyše počkať až do záverečných titulkov, čo pri takmer dvojhodinovej snímke, ktorá miestami stráca dych, je veľká škoda. Obrazové stvárnenie by v nás zanechalo väčší dojem ako pár strohých viet. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Stejnojemnnou knihu Yossi Ghinsberga od vydavatelství Jota v edici cestopisy jsem dočetl shodou okolností zhruba před rokem a tak jsem byl ošizen o všechny momenty překvapení na rozdíl od těch, pro něž se příběh na plátně odvíjel poprvé... Mám rád tyhle příběhy, obzvláště pokud se staly a ještě raději pokud jde o autobiografie. Mohu tak srovnávat věrnost předloze a musím uzant, že jak co do lokací, tak do samotných epizodek film kompletně jede podle knihy. Dokonce se v něm objevuje i ta scénka s kočičkou a sexem v drogovém rauši před výpravou. Ačkoliv to však bylo výpravné a Radcliffe mi tu odcela sedl, přišlo mi to málo napínavé, málo vypjaté. A také koukám, že Thomas Kretschmann se nyní zhostil role dobrodruhů! Shodou okolností jsem jej včera viděl hrát otce Sabine Kuegler v podobně znějícím filmu Dítě džungle... :-). Yossi v džungli našel co hledal a asi tam našel i Boha, přesto se nedivím místním, kteří bílé gringos považují za šílence, když v hloubi pralesa hledají cosi a pak často se štěstím se z něj sotva vyhrabou zpět... V tomto případě spíše než film doporučuji četbu knihy. Dávám za tři ptačí vejce. * * * ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Nečakajte, že zažijete nejakú žánrovú revolúciu či do detailov vyladenú drámu, z ktorej nebudete môcť večer zaspať. Jednoducho si spríjemníte večer s pútavou adrenalínovou jazdou, kde na vás okrem exotickej Bolívie bude čakať aj talentovaný Radcliffe so svojou premenou na nepoznanie. Príjemná jednohubka - neurazí, neohúri, no na jedno zhliadnutie si ju vcelku užijete. 7/10 ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Velmi podařený dobrodružný snímek, který dokáže s klidem konkurovat třeba nedávnému Ztracenému městu Z. Celý film se odehrává v džungli, je svižný, napínavý a v pár momentech až obdivuhodně strhující. Daniel Radcliffe hraje dobře a za vyzdvihnutí stojí opravdu výborná hudba a úžasně natočené scény na řece. A pár nechutných záběrů nikoho chladným rozhodně nenechá, ale to by potom nebyl ten správný survival. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Survivalový námet mám veľmi rád, no v tomto prípade prišlo mierne sklamanie. Lepší celkový dojem sa utápa v nezáživnom a dlhom úvode, kde sa nič nedeje a príbeh sa tu vlečie ako chorému sopeľ. Samotný džungľový survival už bol na tom o dosť lepšie, aj keď niektoré situácie, najmä ak zoberiem do úvahy chatrnú konštrukciu D. Radcliffa, mi mierne nadvihovali obočie. A koniec bol ako vystrihnutý z rozprávky bratov Grimmovcov - emotívne vypätý a napínavý ako guma od trenírok až to vyvolalo úsmev na tvári. Celkovo, nedá sa povedať že by to bolo zlé, ale ani som neskákal od nadšenia. Lepší priemer. 65/100 ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Harry Potter ztracen v džungli. Přiznám se, že mi to moc lákavě neznělo. Už jenom kvůli Redcliff(ovi), ale nakonec se z toho vyklubal obstojnej survival. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

"Stratený v džugli" je silná téma, ktorá nabáda k zamysleniu, tak rozmýšľam. Ak je to kinematografický počin s posolstvom, pýtam sa, s akým ("man doesn´t belong here" je slogan filmu, nie posolstvo). Sú dve možnosti (žiadna tretia neexistuje): buď ide o poctu (adoráciu, apoteózu) hrdinovi alebo idiotovi. V danom prípade ide skôr o to druhé. Ale napokon, aj idioti sa stávajú hrdinami, ako sa dennodenne presviedčame, no trúfam si povedať, že tak košaté podobenstvo títo filmári nesledovali. Ak to nie je kinematografický počin s posolstvom, potom nemá zmysel sa týmto filmom ďalej zaoberať. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Z malého čaroděje velkým dobrodruhem. A je to virvál, přímo survi(r)vál! Co my bychom si bez toho Daniela Radcliffa, kdyby ho v tom památném roce 2001 neobjevil pro film Columbus, počali. Zásadně odmítám, aby se džunglí plazil někdo jiný než právě on. Dokonale se konfrontoval s peřejemi, přeludy i s parazitem (uhnízděným v jeho čele). Atraktivní téma, navíc založené na skutečných událostech prožitých mužem s dobrodružnou povahou jménem Yossi.Ghinsberg, který se v roce 1981 vydal se svými dvěma přáteli a (tak trochu tajemným) průvodcem do útrob nevyzpytatelné amazonské džungle. A to vše nádherně a barvitě nasnímané. Pokud vlastníte velkou tv s vysokým rozlišením, je to solidní masáž bulv. V podstatě není co vytknout. Greg McClean po snůšce hororů přesedlal na jiný typ filmu, a překvapil. Jeho film o síle přátelství a nezlomné vůli (pyje) je určitě skvělým a poutavým zástupcem ve svém žánru. A Radcliffe, ozdobený správným zálesáckým vousem, dává najevo, že se v té čarodějnické škole naučil potají i neokoukané herectví. 10/10 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasicky nakrútený survival príbeh nakrútený na základe skutočných udalostí. Čiže nemá čím extra prekvapiť, ale dokáže pohltiť krásnymi zábermi prírody a občas dostať diváka do napätia prostredníctvom scén, v ktorých ide skutočne o život. Kto nemal rád Radcliffeho predtým, nebude ho mať rád ani po tomto filme, ale jeho vyziablé telo a vyhúkaný pohľad sa sem, aspoň podľa mňa, hodili. Ćo do nechutnosti, vedie asi "vytláčanie" červíkov z obrovského "typla" na hlave. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Snad vůbec poprvé jsem viděl Radcliffa v nepotterovské roli, ve které byl celkem dobrý. Samozřejmě si na jeho místě dovedu představit více než tucet herců, kterým by to seklo víc. Nicméně mě zde vůbec neiritoval. Přeci jen mu jde hrát lépe živé než mrtvé. Úvod byl malinko rozpačitý a vtáhnutí do děje hrozně rychlé. Z ničeho nic vznikne mezi dvěma lidmi za pár dní nepřetrhnutelné pouto (dost možná doplněné i o homosexuální večerní hrátky) a ochota položit jeden za druhého život. Poté už člověk sleduje výhradně boj o přežití, který hlavní hrdina nesvádí ani tak s nehostinnou džunglí, jako spíše sám se sebou a svými vnitřními démony. Divácký dojem mi narušoval, z mého odborného diváckého pohledu, celkem zprasený střih. Večer si snímkem určitě nepokazíte, ale rozhodně bych nečekal zázraky. Solidní zábava. Lepší tři hvězdy. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Je to hodně dobrý. Já nikdy Radcliffa moc nemusela, protože ho vždycky všichni strašně žrali. Respektive žrali Harryho. Já moc ne. Nicméně tady se toho Potterství zbavil a předvedl, že má i na víc, než na mávání hůlkou a létání na koštěti. Navíc oceňuju jeho dietku. Zhubnul pěkně, to se musí nechat. A samomluva taky dobrá. Ovšem nechutnost některých scén má mnohem víc grádů, než jakékoliv nechuťárny, co jsem doposud viděla a to je co říct. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tento film si pokojne zaslúži byť v červených číslach. Solídna survival dráma, ktorej ani prinajmenšom neškodí Daniel Radcliffe. V jeho pozícii nie je ľahké z našich hláv odstrániť čarodejníka s jazvou, pretože ho takto máme všetci prirodzene zafixovaného. No počas cesty po amazónskom lese ma presvedčil, že vie zahrať aj iné role a jeho dobrodružstvo som si maximálne užila s ním. Bavili ma flashbacky do "normálneho" sveta, ktoré divákovi aspoň na chvíľu umožnili oddych od prírody (pretože už aj sama som jej mala napriek jej kráse celkom dosť), bavili ma jeho halucinácie a najmä ma bavila jeho vôľa nevzdať to. Rešpekt voči takýmto dobrodruhom. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Já moc na tyhle filmy na téma "ztracen v džungli" nejsem, protože mi to přijde všechno na jedno brdo. U tohoto jsem se celkem nudil až někam za polovinu filmu, do doby než začne "ztracen v džungli" :o) ... Každopádně Radcliffe zahrál celkem solidně a u pár scén jsem fakt měl co dělat. například boulička na čele, vajíčka na tvrdo a voňavoučké nožky :o) Na jedno zhlédnutí oukey. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Jungle" mi opäť potvrdzuje, že Daniel Radcliffe si posledné roky vyberá scenáre, ktoré mu skutočne dávajú možnosť ísť na dno svojich hereckých síl. A myslím si, že opätovne svoju rolu zvláda výborne a človek chce, aby sa z tej situácie dostal a aby sa mu podarilo prežiť. Aj keď si priznajme na druhú stranu, vieme, že sa odtiaľ dostane. Ako? Na začiatku je predsa rozprávačom celého príbehu. A ako by ho mohol rozprávať, keby to neprežil? A možno to je trošku negatívum, no nemyslím si, že je to veľké mínus pre film. Osobne sa mi páči aj dobrodružná polovica filmu, a rovnako aj survival časť filmu. V dobrodružnej časti, ktorá je trošku srdečnejšia, no súčasne aj desivá v tom, že nevieme kam sa naši hrdinovia nakoniec dostanú a či môžu Karlovi veriť. A nebudeme si klamať, Karl je veľmi zvláštnou postavou. Nevieme čo si o ňom myslieť a niektoré scénky s ním sú skutočne zvláštne. Ako keby ani nevedel čo vlastne robiť. No potom sa Yossi (Daniel Radcliffe) rozdelí od svojej skupiny, a s iba pár vecami, ktoré mu ostali sa musí dostať z džungle von. A funguje to veľmi dobre. Mám pocit, že postavy mi ponúkli dosť na to, aby som sa o ich osudy zaujímal, džungľa je zaujímavé miesto. S množstvom nádhernej scenérie a množstvom nebezpečenstiev. Malých aj veľkých. Živých aj neživých. Takže v tomto smere to film zvládal skvele. Sú 2 veľké problémy, ktoré s týmto filmom mám. Prvým je štýl zostrihania scén v survival časti filmu. Keď si Yossi hodí speed, tak súčasne sa naspeeduje aj kamera a začne sa to strihať hala-bala. A hoci rozumiem o čo im ide, nemyslím si, že to bola dobrá voľba. A čo ma najviac otravovalo boli jeho sny a flashbacky počas druhej polky filmu. Človek je ponorený do toho, čo sa práve deje a zrazu sa ocitneme v úplne inom mieste v scénke, ktorá ako keby bola vystrihnutá z úplne iného filmu a nepasovala tam. A nepodáva to príbeh lepšie, naopak to človeka absolútne vyruší zo záujmu a zrazu nevie čo sa deje. Osobne si myslím, že možno mohol byť film aj o niečo drsnejší. Koniec koncov, trailer mi sľuboval drsný príbeh z džungle. No osobne si myslím, že moc drsných scénok sa tu neobjaví a je to pre bežného diváka celkom pozerateľné. Rozumiem tomu, no mne by trošku viac drsných scénok nevadilo. Celkovo som s filmom spokojný a podľa mňa stojí za pozornosť. Je dostatočne zaujímavý na to, aby si v ňom človek našiel to svoje. Aj v rámci dobrodružstva aj survival akcie. Rozhodnite sa sami a čeknite si film. Hodnotenie: B+ ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

V první půli svou pohodovostí, veselou hudbou a výletováním v přírodě  tenhle snímek spíš připomíná staré italské kanibalské horory a chvíli jsem si i myslel, neznaje pozadí skutečného příběhu, že i zde se nakonec dočkám nějaké podobné zápletky nebo  thrillerového zvratu stran průvodce Karla. Ale chyba lávky, byť Karl svým způsobem  vlastně své temnoty dosáhl, jinak  šlo jen o "obyčejné" přežívání v lese, což ale rozhodně nebylo žádné zklamání. Ba naopak! Po delší době nepřepalovaný survival, kde si sice zrovna neokusujete nehty napětím, ale ani se neošíváte nudou. Radcliffe sice není bůhvíjaký mimický kouzelník, ale kdo by se mu díval do tváře, když si tahá z čela červy nebo leze z blátivých pastí. Pravda,  u ohnivých mravenců (tedy v jazyce kmene Pomo "niečo ako  fire ants" - kriste to je vůl) mu  mohl někdo ze štábu dát aspoň limetku pod jazyk, ale jinak se dal snést podobně jako  třeba Arnie ve všem, v čem kdy hrál.  Bavila mě krásně nasnímaná příroda, paraziti pod kůží, jaguáři v temnotě noci  i dravá řeka plná balvanů.  Nejhezčí  byla ale ta turistka s láskou k přírodním drogám, té mohlo být i víc.  Tři přátelé odchází do džungle, kolik se jich vrátí? ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film má čo ponúknuť ... nevyspytateľnú džungľu aj so všetkými jej zvukmi, peknú muziku, dobre hrajúceho Daniela a životnú skúsenosť jedného statočného dobrodruha. Až na pár momentov, celkom slušná záležitosť. Apropo ... mám pocit, že meno Harry Potter sa v komentároch objavuje častejšie ako Daniel Radcliffe ... sa spamätajte. 3,5* ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Harry Potter úspěšně dokončil studium v Bradavicích a rozhodl se pro další zastávku v džungli, kterou režisér efektně vyobrazil jako místo, které překypuje rozmanitou faunou a flórou a zároveň jako nehostinné prostředí, které nemá daleko k peklu. Nechybí scény, z nichž je cítit bezmoc, zoufalství a beznaděj. Film jasně dává najevo, že nad takovýmito extrémními podmínkami nelze vyhrát, což je velké plus. Na druhou stranu jsem očekával trochu více survival prvků + více konkrétních záběrů na nebezpečná zvířata, hmyz, nebo rostliny. Harry sice musel sežrat ptačí mláďata, vyndat červa z palice a hamtat desítky kilometrů se schnilejma hnátama, ale i tak jsem měl pocit, že ona džungle nebyla fůči němu tak brutální, jak mohla býti. Přes všechny neduhy se však jedná o rozhodně zajímavou podívanou. 70% ()

Reklama

Reklama