Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (380)

Happens 

všechny recenze uživatele

V určitých ohledech mi film připomínal 127 hodiny. Harry Potter mě mile překvapil, neskutečný výkon. Síla přírody jak silný vír, který vtáhl diváka do hlubin mocné fauny a flory, která je nehostinná a krutě spravedlivá. Napětí a krása snoubená s reálností. Co víc chtít. ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Výplod hoven s nesympatickymi postavami, který mi hráli na nervy. Vyvaznuti z bažiny listem směšně trapné. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Ze všeho nejvíc by mě asi zajímalo, co se stalo s Karlem a Marcusem, tyhle nezodpovězené otázky mě vždycky fascinovali a opravdový Yossi Ghinsberg s tím musí žít a to břemeno musí být opravdu těžké a vše kolem téhle záhady, která jde úplně bokem je mnohem zajímavější, než to, co se děje v samotném filmu. Skoro až těžko věřit, že párek chlapíků co se znali asi tejden v sobě našel tolik přátelství, až za hranicí chápaní a jeden druhého našel jak princ Popelku podle střevíčku. Přitom by oba měli těžce přemýšlet nad tím, že kvůli nim Marcus už nikdy z džungle nevyšel. Co se týče Radcliffova výkonu sem skeptický, už dokázal, že není jen Potrat, hlavně v perfektním Švýcaráku a v hodně dobrých Horns, ale tady jsem mu tu roli vůbec nevěřil, jeho přežití mě nestrhlo a záchranu sem mu nepřál. Už kdysi u Pádu do tmy sem řikal, že když někdo někam leze, nahoru, dolu, do džungle a nemá na to, riskuje svůj drahocený život kvůli dobrodružství, tak si svým způsobem a to říká a umřít si vlastně zaslouží, když si neváží života. Nejsilnější element filmu určitě hudba, ta byla skvělá. Jinak nezájem, Percy Fawcett nastavil laťku vysoko a jak už sem řikal, chtěl bych vidět film hlavně o Karlovi a Marcusovi. Průměrný dobrodrůžo.60%. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Režie je dobrá, scénář horší. Rozvíjení vztahu mezi muži mohlo bý věnováno více času. Téma přežití. Hodně fyzičnosti , vztah člověka a přírody. Film je předvídatelný, podobný cestopisnému dokumentu. Zvědavost je ta tam. Připomíná to reality show Robinsonův ostrov. Herci nezaujmou charismatem ani herecky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Vousatý Harry Potter a jeho boj o přežití v nelítostné džungli. Od dob Revenanta mám jasno v tom, jak má vypadat survival thriller a přestože Ztracen v džungli neurazí, zmíněnému filmu se ani nepřibližuje. Možná kdyby tvůrci více přitlačili na pilu, byl by výsledný dojem lepší. Takhle je to jen slabší čajíček. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

První polovina naprosto dechberoucí, od samotného ztroskotání na řece už trochu režisér vařil vodu a nevěděl, co s časem, ale jako celek jsem si tento film náramně užil a herci byli naprosto věrní - jak kdybych koukal na živý přenos. Jako za mě palec hore a když trochu přivřu oko, tak to vyjde i na maximum :)) ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Slušne natočený survival podľa skutočnej udalosti. Skupinka mužov sa rozhodne prebádať nehostinnú džungľu v amazonskom pralese a pri vidine bohatstva a uznania pokúšajú osud. Ľahkovážna cesta niečo si dokázať a ľahko zbohatnúť sa razom mení na boj o prežitie. Očakával som však silnejší ráz, mnoho scén hlavne ku koncu malo skôr halucinogénny efekt. Daniel Radcliffe sa úspešne vymaňuje spod HarryPotterovskej ťarchy, jeho výkon je uveriteľný. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe není jenom Harry Potter, ale vybírá si dobré role a filmy. Tentokráte se vydá s kamarády do džungle a je to napínavá podívaná. A když zůstane úplně sám, to teprve začíná to pravé dobrodružství. Za mě velice dobře natočeno, navíc je to podle skutečné události. Škoda, že se nikdy nezjistilo, co se stalo s Karlem a Marcusem. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Slušný, ale příště spíš tu Divokou řeku ze Streepovou, na Ostří nože s Hopkinsem nebo Vysvobození s Voightem z roku 1972. Tady nic nového pod sluncem (musel by to asi točit Danny Boyle). Nicméně Radcliffe se snaží celkem dobře vymanit ze škatulky! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavé nádherná příroda a určitě mě to přesvědčilo z opakovat podobné filmy Daniel dobře zahrál. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak po čase zase jeden dobrodružák, kterej se mi fakt líbil. Není "moderně" akční ale ani příliš rozvláčnej, je celkem realistickej, hlavně neřeší se v něm nějaká láska a podobný kraviny a i přes delší stopáž slušně odsejpá. Jo, jsou v něm sem tam nějaký takový ty klasický šablony, ale žádná tragédie... Třeba: (starej zkušenej zálesák) "Bude pršet." (mladej zelenáč jízlivě) "A z čeho by asi tak mělo pršet?" (střih) Slejvák jako kráva. Jinak pidimužík Potter mě v roli židovskýho dobrodruha překvapivě dost bavil, i když tedy v džanglu baštil laskominy, který určitě nebyly košer a nevím, co by na to řekl jeho rabín. Měl taky jednu hodně zajímavou halucinaci (rejža mě dostal) a žížalák v jeho kedlubně byl teda fakt hustej. Jen příště prosím bez nějakých přeslazených happyendů, pak to bude za plný počet. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5 * Film je skvěle natočený, má spád a místy nahání až klaustrofobické stavy...Bohužel, jeho slabým článkem je právě Daniel, který se na tuhle roli vážně moc nehodí, jeho věčně dětský výraz a jeho veliké ,,odhodlaní přežít" mu prostě moc nežerete...Navíc mě příšerně otravovaly ty ,,snové" vsuvky, které kazily dojem nepříjemna a samoty, ačkoli měli fungovat právě naopak. Každopádně i tak je film dobře koukatelný, dobrodružný a napínavý, prostředí džungle kdesi v Bolívie je vážně úchvatné a zároveň děsivé. Stojí to za ty necelé dvě hodiny času. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Povedené "survival" drama, které stojí a padá na skvělém hereckém výkonu Daniela Radcliffa. Jungle vypráví strhující příběh o vytrvalém lidské touze po přežití, kterou nezlomí ani drsná amazonská džungle. Bohužel, i přes tyto zjevné klady má snímek pár velkých neduhů, zejména v oblasti střihu, celkové stopáže a faktu, že některé nápady na scény s blouzněním si snímek velice okatě "vypůjčuje" z podobného filmu "127 Hours". Až na tyto atributy jsem se snímkem Jungle spokojen. Jako nenáročná dobrodružná jízda, u níž jsou vytyčené mantinely viditelné hodně dopředu, funguje tak jak se od ní očekává. PS: Jsem čím dál tím více ohromen výběrem rolí Daniela Radcliffa. Po nekonvenčním "Swiss Army Man" tu má další zajímavou roli do svého portfolia! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Co se mi líbilo především, tak byl fakt, že hlavního hrdinu něco nehoní. Tím mám na mysli třeba nějakou šelmu nebo splašené indiány. Ne že by tu o nějaká zviřátka byla nouze, ale problémem titulní postavy byla především stupňující se únava a z ní pramenící halucinace, zničené nohy a červík, který se uhnízdil v bouli na hlavě. A to všechno bylo zvládnuté na jedničku, stejně jako se podařilo využít krásy i hrůzy džungle. S herci resp. hercem to bylo kapánek horší. Radclife se sice snažil a byly tu momenty, ve kterých byl výborný, ale celkově jsem se nemohl zbavit pocitu, že trošku drsnější typ by byl pro film vhodnější. I když je fakt, že Yossi Ghinsberg v té době také nebyl žádný kus chlapa. Buď jak buď Jungle je hodně slušný survival, který by fandům poctivého dobrodrůža neměl uniknout. 75% ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Knihu jsem nečetl, ale očekávám, že by to bylo kvalitní čtivo. Tohle survival drama uprostřed džungle mi dalo, tak nějak to co jsem očekával. Zhnusené nohy, krev, utrpení a dokonce i červa v hlavě. Greg McLean docela točit umí, ale jeho styl mi tady značně dělá problémy. Ty neustále střihy a nic neříkající sekvence mi vadí. Půl hodiny a máme tu tolik prostřihu, že by to stačilo na samostatný seriál. Navíc příběhové sekvence jdou tak rychle, že člověk si příběh vůbec neužívá. Oceňuji Radcliffa, který setřepal svojí roli Harryho Pottera snad nadobro. Uprostřed džungle se mu daří přežívat díky silné vůli k životu. Nechybí tedy vlastní operace, vztek, vzpomínky a vlastně ani domácí kuchyně. Napjatý do konce jsem nebyl a finále u řeky na mě působilo strašně moc lacině. Pokud to tak ovšem bylo, tak klobouk dolů. Jungle je dobrodružství samo o sobě. Tenhle film i s mírnou dávkou frustrace a napětí. Ale atmosféru by člověk pohledal. Škoda, survival drama potřebuje něco více. (50 %) ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neuveritelne nudny film o chlapikovi, ktory sa stratil v dzungli, aby sa mohol najst. Jak filozoficky, tak doslovne. Asi to nie je uplne nevydareny film, ale mna na tom nic nebavilo a uplne najviac ma sral sebecky hlavny hrdina v podani vychrtleho Radcliffa. 3/10. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Potter se ztratil v džungli, pako jedno. Holt když nemá za zadkem Grangerovou, spoustu věcí spacká. Jungle je určitě zajímavý snímek, protože pěkně zachycuje hrůznou realitu neprobádaných bolivijských džunglí, přičemž vyobrazení toho, když se v nich někdo ztratí, je opravdu děsivé, ale zároveň pozoruhodné. A film si s tím hraje pěkně (scéna s mravenci, brrr). Velká škoda, že film obsahuje zbytečné retrospektivní scény, které ve výsledku atmosféru onoho ztracení celkem utlumuje. První půlka hezky sviští, ta druhá už bohužel tolik ne. Nicméně i tak to stojí za zhlédnutí, už jen protože je to podle skutečných událostí. Btw, Radcliffe nám pěkně herecky dozrál. Mimo Potterů jsem ho jinak neviděl v žádném jiném filmu, tady mi ukázal, že od dob, co přestal být "chlapcem, který zůstal naživu" udělal značné pokroky. Lepší 3* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ide o svižný dobrodružný snímok, pri ktorom čakáte kedy sa to všetko zvrhne. No a keď sa to zvrhne prichádza nuda. Blúdenie džungľou plnou nástrah sme tu mali už neraz a tento film určite zo škatuľky nevybočuje. Škoda, lebo réžia naozaj nieje zlá. ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapená jak silnou atmosféru v první půlce film má. Bylo to skutečně dobrodružné a poutavé. Druhou půlku bych rozhodně zkrátila. Tam to šlo s tou dynamikou hůř. Balancuji mezi 3-4 hvězdami. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

"Yoooosiii" "Kevineeee" Po přečtení knižní předlohy jde o slabě vylouhovaný čaj sázející na skandální scény (opice, moskitočerv), ale pořád je to vlastně dobrý a je neuvěřitelné, že to dopadlo, jak to dopadlo. Oba chlapi měli neskutečné štěstí, že vlastně dělali ta rozhodnutí, která dělali. Uf, je složitý tu nespoilerovat o jiných (ehm ehm hlavně té jedné) postavách. Ztracen v džungli se mi líbil, Harry Potter mi tam úplně nesedl, ale na sobotní večer dobrý. ()

Reklama

Reklama