Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (380)

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Dost intenzivní film. První část je příjemná oddechovka, která se neúspěšně snaží o dechberoucí záběry přírody. Druhá, delší část je ovšem pořádná pecka. Místy jsem nedýchala, srdce mi bilo tak, že to museli slyšet i sousedé. Hudba povedená a kamera jakbysmet. Dost dobře spolu pracují na vytváření opravdu napínavých a šokujících momentů. Takovéhle filmy mám ráda. Dobrodružné, podle skutečné události, se silnými momenty, které ve vás zůstanou ještě dlouho. A plus za to, že ti lidé nebyli totální dementi. Dost jejich názorů a nápadů opravdu dávalo smysl. Ve filmech jako je tento je dost běžné, že si říkáte: "No tak to je pěkná kravina. Proč to jako dělá?". Ale tady ne. Takže iritujícíh momentů je tam opravdu jen pár. Budu ráda vzpomínat a možná se i podívám znovu, abych se ujistila, že se mi to nesplývá se Swiss Army Man. 4* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Greg McLean doposud divákům spíše chystal podívanou v béčkovém až céčkovém duchu (ale Belko Experiment stál za to, o tom žádná), ale tady si vzal na paškál téma, ke kterému by se áčkové zpracování velmi hodilo. Ono to ve výsledku je nakonec stejně ale spíše slušné béčko. Konec toho otravného haštaření s písmenkami. Film si zakládá na skutečných událostech, hned jsem si musel toho chlapíka najít a něco si o něm přečíst. Mít takovou vůli přežít se vidí fakticky málokdy. Natočené je to zručně, okořeněné výborným naturalistickým výkonem Radcliffa, jenž se do své role vžil a dal jí kus svého srdíčka. Ve výsledku to je znát. Líbil se mi záhadný Kretschmann, pořád jsem nevěděl, co má za lubem. Film nabídne i pár nechutných scén, při kterém se vám žaludek převrátí na druhou stranu, ono jíst embryo už samo o sobě stačí, ale ještě k tomu přidali tu scénu s parazitem. No, ale takové věci jsou na denním pořádku, pokud se ztratíte v amazonské džungli. Najdou se zde i napínavé momenty, třeba ten na rozbouřené řece. Závěr emocionální pecka, i když dodnes nikdo neví, jak ti dva, co se odpojili, skončili. Holt dvě strany mince, dva se zachránili a po těch druhých dvou se slehla zem. Smutný příběh. Jinak film vydařený. Za mě dávám 74 % ()

NinonL 

všechny recenze uživatele

Hodnotila bych výše, ale otravovaly mě neustálé stupidní flešbeky, které rozhodily plynulý survival děj. Radcliffe ani nenadchl ani nezklamal. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Dobrý snímek, dobře zahraný, ale tak nějak jsem měl pocit, že to je přesně to, co očekáváte, jen s tím rozdílem, že je to místy hodně drsné. To se mi líbilo, ale prostě jsem měl pocit, že i když to je něco, co někdo prožil, film nedokázal to utrpení, které musel prožívat, správně přenést i na diváka, a to je škoda. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe nie je pre mňa už dávnejšie iba prefláknutý Harry Potter. Neviem či sa v celej spoločnosti zbaví tejto nálepky, taký Macaulay Culkin to nikdy nedokázal, navždy zostal Kevinom, ale v mojom prípade sa mu to podarilo. Je to vynikajúci herec a Jungle je ďalšia snímka v ktorej to dokazuje. Skutočný príbeh zachytáva skupinku cestovateľov ktorí prechádzajú hustým Amazonským pralesom. Traja priatelia sa kvôli zdravotnému stavu jedného z nich rozdelia aby tak skoršie došli k civilizácií. Po rozdelení sa Daniel Radcliffe, ocitá sám v džungli, prevrátil sa mu čln, a kedže nedal zo začiatku na rady sprievodcu (nech sa drží za každú cenu pri rieke) Stratí sa a už iba blúdi v snahe nájsť cestu von. Skutočné príbehy moc nemusím, po väčšine sú predsa nafúknuté. Ale mám taký dojem, že útrapy ktoré prežívala hlavná postava boli celkom realistické. A keďže boli aj slušne zahrané bol to podarený audiovizuálny zážitok. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

První půlka byla nuda (když pominu Thomase Kretschmanna, který hrál svou roli tak, jako by chtěl ty tři osly zavést přímo k lidojedům jako hlavní chod hostiny). Další část s bojem o přežití byla fajn, ale na Radcliffa se nedalo dívat, herecky se snažil , ale ty vousy mu příšerně neslušely a jeho výrazy by se spíše hodily do zombie hororu. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Ať už je tento film podle pravdy, či nikoliv, měl zajímavé provedení a ještě zajímavější příběh. Upřímně, čekal jsem to trochu jinak a to se mi právě líbilo. Prostředí úchvatné, ale zároveň smrtící. Herci zahráli dobře. Chápu, že většina v Danielovi Radcliffovi stále vidí čaroděje s hůlkou, ale když se od toho oprostíte a budete ho brát jako jakéhokoliv herce, film si užijete. Na konci originální fotografie potěšily. Ano, to se mi líbilo. Jen ten konec bych si trochu upravil podle svého, ale pokud to bylo podle pravdy, tak s tím asi nic nenadělám. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

nebetyčná nuda bez špetky atmosféry,která sice obsahuje dramatické momenty,ale bohužel bez dramatu.Z tohodle se ani Potter nevyčaruje...20% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Len priemer. Teda filmov o uniku z dzungle som vela nevidel, ale tento ma nijak nenadchol. Miestami aj putave, dokonca aj dialogy sa obcas podarili. Napriek tomu si to uz nepozriem. Radcliffe-a nemam rad, to je u mna rovnaky level ako Tvajlajtovy Robert Pattinson, dokonca si myslim, ze Radcliffe je o cosi horsi herec. Navyse musim uznat, ze Radcliffe je vrcholne nesympaticky - a to Pattinsona teda nijak neuznavam, ne, ne. Thomas Kretschmann /Ponorka u- 571, Wanted, King Kong 2005/ je este lepsi herec nez Radcliffe, a to taktiez pisem, ze som jeho funda nikdy nebol. Zevraj podla skutocnej udalosti a zevraj ho nasli par minut predtym, nez to chceli odpiskat : 50 % ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Tak zde jsem trochu jak na houpačce... Tři či čtyři, tři či čtyři... Opravdu jsem se první půlku filmu bavil! Skvělý dobrodružství čtyř frajerů, kteří nám vykročili vstříc svým osudům, cestou do hloubi džungle, hledat nové zážitky a nějaké to tajemství. Opravdu mě putování s těma klukama bavilo. Jenže nastal zvrat a to pro mě byla krapet štreka do propadliště! Pasáže kdy nám hlavní hrdina tápe, neorientuje se, ztrácí hlavu a má halucinace, mě absolutně nesedly! Nicméně pan McLean mě splnil malý přání a dal mi závěrem to, co u životopisných story, nebo u příběhů podloženými pravdou žeru! Autentickou historii borců! Fotky skutečných hrdinů s popisem! To mě rozhodně přidalo na kráse snímku a proto volím za čtyři! 70% ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Chyba. že jsem do toho kina nešel, ale kdoví jak bych si to tam užil. Survival žánr má taky svý kouzlo a kort někde v Bolivijský džungli. Klobouk dolů se vůbec takhle někam vypravit, když tam čeká na každým kroku nějaký nebezpečí. Co nezkusit pořádný dobrodružství. Pomaličku se mi daří vymanit Radcliffa z rolí HP, i když toho turistu a trosečníka je furt těžký mu uvěřit. Nicméně všechna ta úskalí, s kterejma se museli vypořádat, ať už s průvodcem Karlem nebo pak i sami, byla vyobrazena celkem dost reálně. A to ještě možná měli štěstí, troufám si totiž říct, že může bejt i hůř. Rozbouřená řeka, jaguáři, hadi, hmyz, bažiny, hlad, blouznění, zranění, to všechno mě pohltilo, jak kdybych tam byl taky. Doják na konci se k tomuhle hodil. Jako třešnička byla informace v titulcích, jak každej z nich podle skutečný události dopadl. Vzhledem k průběhu filmu hodně zarážející. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tohle je z řady naprosto nudnejch filmečků z divočiny,kde se někdo ztratí,ale vlastně se nic pro diváka neděje.40%. ()

Joges 

všechny recenze uživatele

Kdybych teď k filmu sesmolil nějaký komentář, nejspíš bych opakoval již napsané. Zkrátka dopodrobna souhlasím s komentářem Alex126. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se těšil, protože podobné snímky mám rád. Ale byl jsem spíš zklamaný. Záběry z panenské přírody jsou trochu málo, když děj nebyl buhví jak napínavý. Místo boje s džunglí sledujeme spíše halucinogenní stavy hlavního hrdiny. A největší odvaz byl, když snědl ptačí vajíčka. Jasně, že mu tam muselo hrabat, ale já si představoval zkrátka trochu něco jiného. Ta stěžejní stránka, jak tam mohl přežít 20. dní se prostě smrskla na nicneříkající bludy, které měl. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Daniel Radcliffe strašne zveličuje. Jeho výkon vo filme je ako zlá paródia na prežitie v džungli. 5/10 ()

SHI-SHA 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je skvělá - velice napínavá, pořád čekáte, co se přihodí. Druhá polovina je zbytečně natažená a poslední půlhodinu jsem opravdu už jenom očekával, kdy to skončí. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

O tom, že není dobrodružství jako dobrodružství. Nepopírám, že z námětu se dalo vytěžit daleko víc, ale i tak zpracování vyhlíží přiměřeně autenticky - a celkový dojem ještě umocňuje vědomí, že příběh Yossiho Ghinberga vychází ze skutečnosti. Možná je to trochu zvláštní, ale asi nejvíc mě dostal úplný závěr - který se vcelku logicky vetřel do filmu jen jako psaný dovětek před závěrečnými titulky (v překladu je prezentovaný ústně). V mých očích příběh maličko sráží snad jen poměrně výrazné antipatie k hlavnímu hrdinovi - nevím, jak je to možné, ale Daniel Radcliffe zkrátka není týpek, kterého bych si mohla zamilovat ... lhostejno, zda se převtělí v čarodějnického učně z Bradavic či v lehkomyslného dobrodruha ztraceného v džungli. Není to jeho chyba, prostě to tak je. P.S.: Možná je trochu škoda, že jsem se teoreticky ani prakticky nedozvěděla vůbec nic o osamělém putování Kevina Galea - druha hlavního hrdiny, který inicioval pokračování jejich (původně) společné cesty po řece. ()

Reklama

Reklama