Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 2

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (379)

Paity 

všechny recenze uživatele

Typicaká 3,5 hvězdová jednohubka. Nakonec jsem dal 4 za to, že jsem viděl trochu něco jiného, než je obvyklé v těchto survival snímcích, co se více podobalo realitě. Jinak samozřejmě Daniel Radcliffe nezklamal a je pořád stejně nesnesitelný a nesympatický. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Survivol thriller podle skutečné události. Kdo o příběhu Yossiho už něco ví, bude asi potěšený, že McLean si nic nepřidává a drží se Yossiho vyprávění skoro do puntíku. Trošku mě štvaly ti věčné halucinace, spíš bych uvítal větší Radcliffovu depku než vidiny otce, kecy o bohu atd. ()

Hanes88 

všechny recenze uživatele

Příběh teda dost drsný a co se týče filmu tak skvěle natočený. Hudba a efekty paráda, jedině obrovský průšvih byl výběr hlavního herce. Radcliffe se prostě prosadil jako Harry Potter a co jsem ho viděl v dalších filmech tak jsem mu žádnou z těch rolí nevěřil. Kdyby tam byl někdo jiný, bylo by to podle mě ještě lépe hodnocené. 65%. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Survival filmy zbožňuju zejména díky tomu, že mám odmalička vztah k přírodě. Příběh Yossiho Ghinsberga se ke mě dostal velmi znenadání a rozhodně bych si rád přečetl knihu, podle níž tento film vznikl. První polovina funguje skvěle, hlavně díky adventure style, při němž jsem si nemohl nevzpomenout na můj oblíbený Útěk do divočiny. Kéž by žánr drama/dobrodružný vydržel až do konce filmu. Druhá polovina je žánrově někde jinde (mysteriozní thriller, žánr akční na prvním místě skutečně nechápu) a obrátky se začínají zadrhávat. Daniel Radcliffe i přes neskutečná muka prostě celou polovinu filmu utáhnout nedokáže. Zdlouhavé záběry se prolínají se vzpomínkami na minulost a místy až hororovými mžitky hladového cestovatele na pokraji smrti. Tohle se sem opravdu nehodilo a je to právě druhá polovina snímku, která zapříčinila nedovaření čtvrté hvězdičky, což mě mrzí nejen kvůli skvělému námětu, ale hlavně kvůli tomu, že se jedná o film z přírody. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Něco tomu chybělo, vím, že ano, ale nedokážu říct co. Ale 5* nedám. D. Radcliffe parádní, roli zvládl na perfekt a věřím, že si natáčení i užil. Když pominu tu hladovku. Záběry z džungle nádherné a celkově je příběh po estetické stránce skvěle zpracovaný. Jaká je realita mě upřímně nezajímá. Ať to bylo, jak chtělo, film mě dostal a já upřímně tleskám celému týmu! ()

chaometic 

všechny recenze uživatele

Džungle fajn, nelíbilo se my jak zkrátili konec filmu a celkově to nebylo tak jak jsem očekával. Prvních 30 minut šlo pak to šlo s kopce ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Všade vo svete sa film volá Džungľa len my musíme prezradiť jedinú a hlavnú zápletku. Ale zvykli sme si, však aj iný film s názvom Very Bad Things je doslovne preložený ako Šesť pohrebov a jedna svadba. Takže pohoda. Džungľa sama o sebe ale zlá nie je, nechýba v nej všemožná háveď, nádych adrenalínu, paniky ani psycha, Postavám ich túžbu po dobrodružstve verím, čo už menej ten zázračný prerod v dobrodruhov, ktorí sa rozhodnú v strede džungle rozdeliť. Zvlášť po tom, čo mali pár momentov predtým v nohaviciach, keď sa im sprievodca na chvíľu vzdialil z dohľadu. Celkovo však film zanechal lepší dojem ako žánrovo príbuzná Hora medzi nami z toho istého roku. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Yossi (Daniel Radcliffe) prehovorí dvoch kamošov (Kevin a Marcus), aby sa s ním vydali na dobrodružnú výpravu pralesom. Viesť ich má skúsený, ale nesympatický Karl (Thomas Kretschmann), človek, ktorý ich na túto cestu zlákal. Táto postava je záhadná (mne od začiatku pripadá ako podvodník) a žial nevysvetlená. Po ceste dochádza k vyhroteným situáciám, štvorica sa rozdelí, Yossi ostáva s Kevinom a chudák Marcus s Karlom. Onedlho sa Radcliffe stratí úplne a vidíme už len jeho, ako sa snaží prežiť a ako rýchlo v pralese prichádza o rozum. Viac by som sa zaujímal o osudy všetkých štyroch, dva z nich ale nie sú známe. Nebolo to až tak zlé a dávam tri a pol. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si dnes večer udělala výlet do džungle a musím říct, že zase takový kástingový obrprůser, jaký jsem čekala, to nebyl. Pravda, trochu jsem se bála, neboť posledně, když se Daneček ocitl v pusté přírodě, lobotomicky čuměl a prděl pod režijní taktovkou nějakého zkurveného artového masturbanta, to byl takový sračkoid, že bych skutečně nic podobného už podruhé vidět nechtěla a radši bych se nechala opíchat tou bandou červených mravenců. Tentokrát ale skutr „Hery“ vcelku zajímavě courá po Zapovězeném lese, sem tam máchne nějakým klackem (jak už jsme u něj ostatně zvyklí), místo s hady mluví s přeludy a občas si vymáčkne nějakou Bradavici. Scénáristicky dobré, kamera pěkná, pár scén hodně naturalistických a připisuji velké plus za ten spektakulární pohled na hvězdnou oblohu…; ale tak nějak mi k většímu zážitku a napětí „něco“ chybělo. Bohužel nedokážu definovat, co by to „něco“ mělo být – zkusím to doplnit, až si loknu ayahuasky a olížu pár pralesních žab. Pak to možná zvednu i na 4. ()

Gumrice 

všechny recenze uživatele

Tyto filmy jsou točené pro mě ♥ Mám ráda survivaly a téma džungle je hodně zajímavé. Nejvíc mě vždy fascinuje, jak mozek dokáže člověka vybičovat k jindy nemožným činům a já z pohodlí polstrované sedačky s hubou plnou popcornu jen žasnu. ()

Magika82 

všechny recenze uživatele

Jak přežít v džungli, nám sice nabízí v různých dokumentech na Discovery channel návody mnoho expertů na přežití... Ad Hoc nám tento filmový snímek o přežití shrnuje do značné míry... Ovšem, De jure, sráží hodnotu tohoto snímku "vypůjčování" si mnohých scén a situací z jiných podobných snímků natolik okatě, až by se chvílemi člověk musel pozastavit nad tím, na jaký snímek se zrovna dívá... Nicméně, herecký výkon, exteriéry, práce s kamerou, opět obrazně zvedají hlavu tomuto snímku nad hladinu... 60% a tedy 3 hvězdy. ()

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Klasická variace na survivaly v džungli, jakých už tu bylo mnoho. Tentokrát v podání Daniela Radcliffa (na to že má mít ve filmu odslouženu službu u Izraelského námořnictva, jako v předloze, tak to rozhodně nevypadá). Ostatní postavy jsou prakticky nedůležité (i když, např. Thomas Kretschmann zde dle mého názoru předvedl lepší výkon než v Taxikáři ze Soulu) a vše spěje k předvídatelnému konci (přece jenom když je to podle skutečných událostí, popsaných hlavní postavou, tak se zas až tak velké překvapení konat nemůže). Solidní průměr. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Klobouk dolů za vyhublou postavu Daniela, který si během natáčení musel přivodit pár hvězdiček při pocení, ale ve filmu už tak uvěřitelně nepůsobil. Po slušném začátku, kdy si filmaři hrají se změnou nálad nadšených dobrodruhů přichází odříznutí kamarádů a pak už jen sledujeme jakousi dobrodružnou deskovou hru. Na jakém políčku vstoupí Radcliffe divoké šelmě do spár, na jakém bude mít halucinace, kde bude bloudit v kruhu a kde bude už konečně ten močál s tekutým bahnem. Postava prochází nástrahami divočiny a já si jako divák nijak zvlášť neuvědomuji, že vlastně umírá daleko ztracen v bolívijské džungli a to je u survivalu špatně ne? Procenta přidám za pěkné odhalení skutečných charakterů v nekomformní zóně, kterou jsem sám nejednou okusil, to pak člověk kouká, kdo vlastně je. 65% ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Scénu s parazitem na čele jsem naštěstí zaspala, takže pro mě dobrý. Dík za hezký a stručný komentář Tosiho. ()

Cement73 

všechny recenze uživatele

Pomalý film bez brutálnej akcie s autentickými zábermi z Juhoamerickej džungle, kde ako bolo vo filme spomenuté nemá človek z Európy čo robiť. Čakal by som trochu viac detailov zo survival časti stratenia sa, ale aj to čo bolo sa nestratilo, ako tie červy z rany na čele... Pre mňa šokujúce zakončenie príbehu v titulkách, kde sa dozvedáme detaily čo sa stalo zo všetkými štyrmi účastníkmi výpravy a že zachránený Jossi na tom vlastne vôbec nebol najhoršie... Inak Radcliffe celkom v pohode, hoci ho pre jeho prťavú postavu a vypučené očiská nemusím. ()

Heero 

všechny recenze uživatele

Škoda nevyužitého potenciálu. Přesto hlavně na začátku dokáže film vtáhnout do děje. V druhé polovině děje se projeví největší achillova pata, kdy film ztratil mojí pozornost a koncentraci možná trochu nudnějšími fázemi. Možná to bylo chtěný, možná tvůrcům trochu došla kreativita a nápady, nevím, každopádně boj a přežití v džungli by se mi tu líbili mnohem víc, než je válení se a halušky. Konec naopak dokáže svými fakty šokovat. Daniel Radcliffe mi co by Harry Potter vůbec nevadí, naopak si myslím, že jeho výkon nebyl vůbec špatnej. ()

Reklama

Reklama