Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. (Marceloo)

Recenze (64)

Toren 

všechny recenze uživatele

4/10. Jeden z nejsilnějších (čti nejvtipnějších) dílů, u kterého se cítíte jak v ordinaci doktora Chocholouška. Tony Hawk potěšil, stejně jako ultradebilní hlášky a pokusy vykrást naprosto vše, co ve filmografii milujete. Čím to může závěrečný díl překonat? ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Jak tak kráva chytla helikoptéru do rukou a vší silou ji držela a pak odhodila, řekl jsem si a dost a tu píčovinu jsem vypnul! ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

V piatom pokračovaní série sa musí legendárny Fin Shepard (Ian Ziering) so svojou rodinou opäť postaviť proti žraločiemu tornádu a zachrániť všetko, čo tento prírodný úkaz ešte nedokázal zničiť. Tentokrát však nie sú v ohrození len jeho blízki, ale celý svet. - Piate Sharknado opäť nesklamalo a bavilo ma asi tak, ako to minuloročné. Na štýle sa nič nezmenilo, ale mal som kvôli tým „kráskam“ pocit, že sa v tomto Sharknade objavilo viac silikónu ako žralokov. Prekvapivo mi v tomto diele scény bez slabých digitálnych efektov prišli celkom schopne odohrané. Tvorcovia konečne obohatili scenár a tentokrát sa dostanú žralokom pod zuby aj viaceré dôležité postavy, takže sa konečne dá vidieť aj nejaká zmena a nie len to, že všetci okolo hlavných postáv umierajú a oni vyviaznu bez ujmy. Pridanie intro soundtracku z The Faculty ma presvedčilo o tom, že si tento horor to priemerné hodnotenie zaslúži. Parádna scéna s Dolphom Lundgrenom pekne nabudila a aj keď to pre väčšinu ludí bude znieť smiešne, ja sa na šieste Sharknado naozaj teším. + Tara Reid + Ian Ziering + herečka z Sharknado 4: The 4th Awakens + herečka z Sharknado 3: Oh Hell No! a Agoraphobia + herec z Sharknado 4: The 4th Awakens + herec z American Horror Story + herec z Ava's Possessions ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Totální zoufalost, už tu i chybí ta správná potrhlost, která dělá z filmů od studia Asylum chlastací soutěž. Trojku ve své mimóznosti už nic nepřekoná a pětka jde jen ve šlépějích slabé 4. Ještěže už to letos Fin Shepard velkolepě (doufejme) zabalí.. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

,Prosíme, abyste se ke žralokům nepřibližovali, nehladili je a nekrmili!´ Indiana Jones, Xena a Wonder Woman bojují v Bláznivé střele 4 proti létajícím žralokům, kladivounům, máčkám a dalším parybám. A jelikož každý je nahraditelný, tak se oběti rozkošně vrší pod náporem zubatých bestií. Žralokonádo, Safarinádo...Trávonádo! Gazela je pronásledována lvem, kterého chce sežrat žralok. Bůh ochraňuj královnu, všechny vchody do Buckinghamského paláce zatarasili žraloci! Tahle ptákovina si zaslouží buď odpad, nebo několik milosrdných vyšisovaných hvězd za zvrácenou zábavu. Potěšilo mě cameo Nichelle Uhury Nicholsové. A muzika. ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Z hostujících herců dopadl nejlépe asi Dolph Lundgren, který má regulérní dvouminutové cameo a reálně hrozí, že by si mohl zahrát v dalším pokračování. Děj nemá cenu moc řešit, protože smysl to nedává a lepší to s touhle sérií asi nebude. ()

misterz odpad!

všechny recenze uživatele

Povedal som si, že ešte tomu dám šancu, keď sa to toľkým ľudom páči, no ako som čakal, opäť som narazil. Od jednotky žiaden posun, možno iba to že zo Zieringa sa stal neohrozený zabijak žralokov v štýle blonďavého Indiana Jonesa a Tara Reid dokáže udržať vrtuľník vo vzduchu a pritom si ešte elegantne poletovať. Viac k tomu nie je čo dodať, hrozná vtákovina a vrchol nevkusného humoru. So Sharkanádom je nadobro šmitec. 5/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Srandovní žraloci, jejichž počet je úměrný scenáristickým absurditám. Jestli jste neviděli žádný díl ze vzniklých šesti, je to jedno. Obsah je díl od dílu absurdnější a tentokrát ani počet obětí nezaostává. Koho by napadlo, že Ian Ziering se najde v postavě novodobého dobrodruha a někdejší umírněná hvězda Prciček Tara Reid ho na společné cestě bude (produkčně) doprovázet jako jeho partnerka s vizáží vysloužilé pornohvězdy s prkennými hereckými schopnostmi a bionickým tělíčkem. A všude budou žraloci, obrovská kvanta žraloků. Pokud vám na současných katastrofických filmech vadí, že rodinní příslušníci přežívají, tak jen takováto céčková produkce má koule likvidovat postavy, které na scéně tráví minutu i víc. A jestli se obáváte, že u takového druhu filmu zhloupnete, tak nemusíte, neb přítomna je i výuka zeměpisu, ze Švýcar skočíte do Brazílie, Londýn se sesype a obrovský valící se shluk žraloků by obdivoval i Spielberg a nakázal by, aby v přetáčkách jeho Čelistí hrál alespoň párek žraloků. Triky svojí nedokonalostí pobaví, je jich pořádná porce, filmu nechybí i ráz masakru. Žádná z postav nemá svůj pobyt jistý-Chris Kattan, Samantha Fox, Katie Price, překvapivě zachovalá Olivia Newton-John... Tvůrcům je jedno, zda se tyhle osobnosti do příběhu hodí, perou je tam a baví se nad tím, jak je to mimózní. A má to velký spád, paroduje to i úvodní slavnou sekvenci z Indiana Jonese a dobyvatelů ztracené archy. Dejme tomu, že Indy by měl k žralokům daleko menší averzi než k hadům. 7/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Sharknado se konečně stalo celosvětovým problémem. Naprosto mě fascinuje, kterak jsou tvůrci stále schopní posouvat hranice absurdity s každým dílem výš a výš. Samozřejmě chci být u toho a sledovat, kam až jejich fantazie sahá. Fascinující je i to, že první díl začal s ubohými 30 % a nyní je 5. díl u diváků považován za kvalitnější o 10 %, což znamená z přimhouřenýma očima zlepšení kvality skoro o polovinu. Samozřejmě je to zapříčiněno tím, že debilní diváci, kteří tomuto úžasnému humoru neholdují, postupně odpadají a neprzní mu tak nadále hodnocení. Věčná škoda, že nejsem odpoledním uživatelem drog a alkoholu. Snímek bych si užil podstatně víc. Naprosto šílená záležitost. Těším se na 6. díl. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Tak ty offspringy, co tam hráli mi udělali největší radost. Co se týče filmu je to dil od dilu prehnanejši a prehnanejsi. Už se ztoho pomalu stává taková ta parodie sama na sebe, který moc nemusím. Párkrát jsem se nad těma srackama zasmal a ten konec mě rozsekal. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak bohužel pravidlo o lichém díle který by měl být lepší než sudý se nepotvrdilo. Tahle podivnost měla skončit kultovní trojkou, která byla opravdu dobrá, ne nedělám si prdel. Trojka měla vtip, zábavný...no asi scénář, laserové motorovky, bitku ve vesmíru a Myče Bukanýra. Tímhle debilním ale zábavným twistem to mělo skončit. Už od čtyřky to nemá co nabídnou, vtipy ani cameo role nefungují, bitky se omrzí a Tara Reid je opravdu kurva děsivá. Bohužel to nezachrání ani Lundgren, ani výborný Chris Kattan který je z celého obsazení aspoň jediný zábavný. Šestku dám, ale jen kvůli slibu, že to je opravdu poslední díl.35%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si ještě docela dobře na dobu, kdy režisér Ferrante přišel s prvním dílem této série a já z něj byl docela mile překvapený. Přestože Asylum většinou plodí jen samé brakové záležitosti, tak u Sharknada jsem se bavil skoro „královsky“. Ulítlá komedie (nebo spíš parodie) ve které žraloci doslova padali z nebes, mě doslova uchvátila. Taky jsem tomu tehdy dal lehce nadprůměrné hodnocení. Jenže jak už to tak bývá, po docela kladném diváckém přijetí se rozjela hotová mašinérie žraločích tornád a kvalita začala rapidně upadat. Scénáristé se doslova předháněli ve vymýšlení čím dál tím víc ujetějších situací a bohužel humor začal bohužel přepouštět místo trapnosti. Dvojka už byla slabší, ale pořád ještě snesitelná. S nástupem trojky už to však nabralo rychlý spád směrem k odpadu a naprosto otřesná čtyřka už dílo zkázy dokonala úplně. Global Swarming (jak už tento název napovídá) nabídl totální destrukci všeho napříč celou zeměkoulí. Zkáze neujde nejen Londýn, Stonehenge, Kansas, Řím, Japonsko nebo Austrálie, ale i Egypt a slavné pyramidy. Samozřejmě nebude chybět ani pořádná porce jak jinak než ujeté podívané, ve které bude figurovat nejen britská královna, premiér ale i sám papež. Ani zde se však nevyhneme naprosto přemrštěným, nelogickým a trapným momentům, ale na to už jsme si jaksi museli u této série zvyknout. A pokud ne, tak se na to raději nedívejte. Koneckonců tu nechybí ani emoce a úmrtí několika důležitých postav. Nicméně jak je „bohužel“ zřejmé, bude ještě šestý díl, ve kterém se bude cestovat časem, takže ti co se radovali – tak zřejmě předčasně. Ač je i pětka podprůměrnou záležitostí, tak na mě působila o něco lépe, než trojka a čtyřka. 40% ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

No a včil babo, raď! Jak mám napsat komentář, když už to za mě napsal KM Phoenix? Vezmu to takhle, čtyřem předchozím dílům jsem nadělil po hvězdičce, protože mě převelice bavilo, jak tvůrci evidentně věřili tomu, že točí děsně napínavé filmy a jejich totální neumětelství mě rozesmívalo až k slzám. Tentokrát zřejmě reagovali na diváckou odezvu, rozhodli se být záměrně vtipní a zákonitě selhali na celé čáře. Páté Sharknado bylo opět těžkou kravinou, ale zatímco předchozí čtyři kousky byly roztomile stupidní, z tohoto dílu se roztomilost vytratila a zůstala stupidita a přehlídka hereček, které byly opravdu nepříjemným zážitkem pro oko každého, kdo má alespoň základní cit pro estetiku. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

A je to opět tady! Velevýznamná událost pro všechny fandy podřadného braku, trapného humoru, mizerných triků, zkrátka bezostyšných debilit. Jako nekritický obdivovatel téhle absurdní série nemůžu jít s hodnocením pod tři, ale ta třetí je fakt z milosti a nostalgie, objektivně musím konstatovat, že pětce Sharknadu došla šťáva stejně jako čtyřce a tentokrát už nejspíš definitivně, pokud se šestky nechopí nějaký radikální inovátor. Ale jak a čím ještě překonat nepřekonatelné první tři díly s Hasselhoffovým orbitálním vyvrcholením? Indianou Zieringem? Déja vu s Londýnským Okem? Přehnaným sebeparodováním, křečovitým hláškováním, snahou o epičnost, scénáristickým dada gulášem? Nebo snad jistým samotným velkým Vikingem/Zieringem juniorem, který využije sharknado jako červí díru při cestování časem?? Posledně jmenované mě tedy fakt překvapilo, ale pobavilo jen jaksi rozpačitě, setrvačně. Tento způsob Sharknada je definitivně passé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Séria je stále zdravá a pri živote. Vyživovaná skvelým prístupom k látke. Opäť ide o ešte väčší humbuk ako minule a zdá sa, že nápady sa len tak nemíňajú ( a nemíňajú sa ani cameá slávnych, či kedysi slávnych ťahúňov svetovej kinematografie ). Ak by sa mala každá céčková zlátanina popasovať so svojimi negatívami tak, ako toto, diváci by zrejme pozerali iba megahity od The Asylum. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pre mna táto séria bola ťažko stráviteľnou a  hnusnou zábavou, ktorá sa u mna začínala stavať mŕtvou a stále som si hovoril, že už to bude naozaj posledná a tak som sa dostal až k tejto.  A pri každej časti som sa len vždy filmovo mrzačil. Ale niekde som čítal, že táto časť je z nich najlepšia a hla, tá osoba sa nemýlila a aj keď mám ešte na pozretie zatial poslednú  časť, tak myslím si, že túto už žiadna ďalšia časť neprekoná a to mi naozaj nehrablo. Táto časť sa serie do všetkého, do čoho sa srať dá. Zlikvidujeme Stonehenge, prídeme do Buckinghamského paláca, aby sme zo žraloka vytiahli korunu a dali ju sparodizovanej kráľovnej, neviem si ináč predstaviť, čo iné by mala tá hrôza znamenať. Pobozkáme prsteň pápežovi v Ríme, pôjdeme do Rio de Janeiro za Ježišom a v Sydney zistime na čo naozaj slúži opera a zistime i to, koho naozaj uctievali starý Egypťania a to všetko s postavou Iana  Indiana Jonesa. Pre niekoho trápnosť, no ja sa bavím už len pri písaní tohto komentára a aj som sa bavil. Po tomto diele by si April aj Fina mal adoptovať Marvel, určite by k jeho hrdinom mali blízko. Po tomto čo tu dokazovali, tak určite, len či by to ich hrdinovia ustáli. Najlepšou scénou v celej sérii bola jazda na lyžiach za sprievodu Offspringu a aj keď by sa mi tu viac hodila Lords of the Boards od Guano Apes i táto skladbička sa do svižnej scény veľmi hodila. Je to stále strašná kravina, ale pre jej dobrodružnosť a celkom i vtipnosť, môžem v pohode dať tú silnú 3* aj keď po štvorke by som tomu vôbec neveril, že je to možné. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ti, co se dívají na „Sharknado 5: Global Swarming“ se k filmu dostali nejspíš náhodou, anebo proto, že si sérii zamilovali. Moc jiných možností není, protože pokud se vám nelíbil první film, dál jste asi už nepokračovali. Já jsem si sérii zamiloval a budu nedočkavě vyčkávat šestý díl, který určitě bude taky krásně šílený a kde se snad zase vrátí všechny postavy, které jsem si oblíbil. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Po pravde už ma to nebavilo. Nápadov bolo menej satyra a komédia ma už nerozosmiali tak ako predošlé časti. Hoci koniec s akčnou ikonou Lundredom stál za hriech po pravde je nepravdepodobné, že sa objaví v ďalšej časti ako to nepriamo sľuboval záver... Škoda, že Haselhoff sa v tejto časti neobjavil. V minulých častiach ma bavil. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Narozdiel od prvej časti tejto série si už tvorcovia v tých ďalších z celej série uťahujú, epizóda navštívi rôzne krajiny sveta, Asylum pohotovo zareagoval na celosvetový liberálny režim šírenia nenávisti a v prestrihom sa mihne aj pápež či socha Ježiša v Brazílii, dobre zapracované su prestrihy na novinárov ktorí reagujú na paniku vo svete a dávajú ľuďom rady o tom aby žralokov nejŕmili a zlatým klincom, ktorý rozhodol o 2 * bola pesnička od The Offspring pri zjazde na svahu v Alpách. Stále to je priam neskutočná hlúposť, ktorá sa však dokáže zasmiať na sebe samej a to dokáže nielen máloktorý film, ale najmä máloktorý človek. A ten záver s Dolphom Lundgrenom a americkým vojenskym hummerom na Červenom námestí to zaklincoval úplne. Ak by to nemalo tak otrasné efekty a neboko tak hlúpe,človek by bol v pokušení dať tomu aj 5*. ()

Související novinky

Zemřela herečka Olivia Newton-John

Zemřela herečka Olivia Newton-John

08.08.2022

Další smutná zpráva z filmového světa. Ve věku 73 let zemřela australská tanečnice, zpěvačka a herečka Olivia Newton-John, kterou diváci budou pravděpodobně nejvíce znát díky její roli v legendárním… (více)

Reklama

Reklama