Reklama

Reklama

Pračlověk

  • Velká Británie Early Man (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Dug je typický neohrožený hrdina dosud žijící v celkem poklidně probíhající době kamenné. A teď, spolu se svým čtyřnohým přítelem Čenichem, musí zachránit svůj kmen a milovaný domov před velkou hrozbou. Vtrhla k nim doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoněm. Dug se nakonec díky náhodě ocitá přímo uprostřed nepřátelského území a tam vsadí budoucnost svého kmene do podivné hry, ve které se dvě stejně velké skupiny bojovníků snaží kopat do kožené koule. Dug má jedinou šanci: naučit sebe a dalších deset hodně nemotorných pralidí hrát fotbal a pak vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. Jen tak můžou získat zpět své území. To se na začátku jeví naprosto nemožné. Vypadá to spíše na naprostou katastrofu, totální debakl a po ní následující dlouhodobou práci v dolech vítězné civilizace. Naštěstí se jim podaří na svou stranu získat velkou fotbalovou fanynku Tynu a díky jejím trenérským metodám, využívajícím i bublající sopky a vroucí gejzíry, se vše začíná obracet k lepšímu. Dokáže však doba kamenná překonat dobu bronzovou? Vyhraje Dug a jeho tým zápas a získá své území zpět? Nic není jisté. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 11

Recenze (101)

balcazar 

všechny recenze uživatele

Dobrú polovicu som sa pýtal sám seba jediné: wtf? Potom som si však animák začal užívať a prišiel som na kĺb štýlu, spracovaniu, grafike a hlavne humoru. Vtipné hlášky sú tak neskutočne bizarné, že sa v jednu chvíľu sám seba pýtam vetu "čo to vlastne sledujem?", v druhú však sám seba pristihnem pri tom, ako sa smejem. Oceniť musím aj nápad: nepamätám si na animák, ktorý by bol založený na športovej, špeciálne futbalovej myšlienke. A animák z doby praveku? Opäť: WTF? :) ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pračlověk je nepovedený náhled do fotbalového prostředí a první minela velezkušeného britského režiséra, která postrádá originalitu a větší kadenci gagů mířených na různé věkové kategorie. Hodnocení ale zvyšuje opět kvalitně odvedená vizuální práce, způsob jakým nahlíží na fotbal jako na týmový sport, přičemž úspěšně odhaluje jeho současné neduhy a také zmiňuje londýnský Arsenal, což je pro mne, jakožto zatvrzelého fanouška, velké plus. Suma sumárum vnímám hodnotím nejnovější počin studia Aardman jako ten nejslabší, nepříliš hravý a v mnoha pasáž trestuhodně nudný, a to jako fanoušek jejich tvorby vnímám s velkým zklamáním. Je možné, že při verzi s originálním dabingem se hodnocení díky uchovaným narážkám a slovním obratům zvýší. [45%] | Kino ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Že natočí Nick Park takovou nudu, bych teda nečekal. Už ze samotného námětu jsem byl dost překvapený. Hned zmínka o Manchesteru mě měla varovat, že to celé bude nesmyslně o fotbalu. Laciné a bohužel nevtipné odkazy na moderní dobu. To bylo takřka vše, co film nabízí. Pár frků bylo fajn, ale většinou jsem měl pocit, že už jsem je nebo něco podobného viděl jinde. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení je asi ovlivněno trochu tím, že mi tento způsob zpracování vůbec nevadí, a čas od času jsem ochoten jej zkousnout. Pračlověk nefunguje v jediné věci a tou je příběh. Je velmi jednoduchý a věřím, že děti dokáže zaujmout a budou s otevřenými ústy hltat každičký moment, ale pro nás odrostlejší je to pochopitelně velmi jednoduché a předvídatelné. Co nejvíc funguje, tak je humor. Místy je logicky až moc vyhrocený a padá do trapnosti, ale obecně jsem se dobře zasmál a líbilo se mi to. Skvělá myšlenka, legrační momenty. Krásná oddychovka... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby tvurci vymysleli prostredi, pribeh, postavy, se vsim si docela vyhrali, ale tak nejak pri tom zapomneli dat do filmu i nejaky ty fory. Parkrat se sice pobavit da, i kdyz vetsina foru uz byla provarena v ukazkach, ale na 90 minut to je fakt malo. Film sice nenudi, naanimovanej je hezky, docela svizne odsejpa a jednotlivy postavy jsou fajn, ale to bohuzel v dnesni konkurenci animaku a to i kdybych bral jen ty od Parka, bohuzel nestaci. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (7)

  • Každý člen týmu navrhl ve městě dům, který se ve filmu objeví. (ČSFD)
  • Režisér Nick Park také sám propůjčil svůj hlas jedné z postav - Hognobovi. (ČSFD)

Reklama

Reklama