Reklama

Reklama

Pračlověk

  • Velká Británie Early Man (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Dug je typický neohrožený hrdina dosud žijící v celkem poklidně probíhající době kamenné. A teď, spolu se svým čtyřnohým přítelem Čenichem, musí zachránit svůj kmen a milovaný domov před velkou hrozbou. Vtrhla k nim doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoněm. Dug se nakonec díky náhodě ocitá přímo uprostřed nepřátelského území a tam vsadí budoucnost svého kmene do podivné hry, ve které se dvě stejně velké skupiny bojovníků snaží kopat do kožené koule. Dug má jedinou šanci: naučit sebe a dalších deset hodně nemotorných pralidí hrát fotbal a pak vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. Jen tak můžou získat zpět své území. To se na začátku jeví naprosto nemožné. Vypadá to spíše na naprostou katastrofu, totální debakl a po ní následující dlouhodobou práci v dolech vítězné civilizace. Naštěstí se jim podaří na svou stranu získat velkou fotbalovou fanynku Tynu a díky jejím trenérským metodám, využívajícím i bublající sopky a vroucí gejzíry, se vše začíná obracet k lepšímu. Dokáže však doba kamenná překonat dobu bronzovou? Vyhraje Dug a jeho tým zápas a získá své území zpět? Nic není jisté. (CinemArt)

(více)

Recenze (101)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Námět za všechny šašlíky, jen je prostě vtipu málo a příběh není dost nosný na takovou stopáž. Kdyby byl celý snímek jako závěrečný mač (kde bylo narážek na fotbal zdaleka nejvíc), šel bych bez problémů s hodnocením výš. Na Aardman slabý. :-( ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chvíľu vykrádačka Flintstonovcov, sem-tam niečo z Croodovcov, občas dobrý fór, ale celkovo premárnená príležitosť. Mierne nadpriemerné hodnotenie si to zaslúži len vďaka futbalovému finále, ktoré má náboj a je zábavné. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $50miliónovTržby USA $8,267,544Tržby Celosvetovo $53,431,158 ▐ Tak už aj plastelínový Aardman zakopol a natočil len ošuntelú rutinu a ešte dokonca aj na futbal aby sa nepovedalo že nie sú praví angličania. /55%/ ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jak kdyby tvurci vymysleli prostredi, pribeh, postavy, se vsim si docela vyhrali, ale tak nejak pri tom zapomneli dat do filmu i nejaky ty fory. Parkrat se sice pobavit da, i kdyz vetsina foru uz byla provarena v ukazkach, ale na 90 minut to je fakt malo. Film sice nenudi, naanimovanej je hezky, docela svizne odsejpa a jednotlivy postavy jsou fajn, ale to bohuzel v dnesni konkurenci animaku a to i kdybych bral jen ty od Parka, bohuzel nestaci. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Plastelínová britská dílna se mnohokrát vyšvihla, pobavila, dojala i přišla s „hlubším“ sdělením. Loutkový stop-motion animovaný film v záplavě počítačové animace furt baví, hračičky ze studia Aardman totiž neumí zklamat. Až dosud. Pračlověk nebaví, nedojímá, je špatně odvyprávěný. Postavy jsou nezajímavé, trestuhodně se s nimi pracovalo. Náš kmen se nedrží pravěkého života, ale nechává se vtlačit do kolektivního sportu, ve kterém se outsideři snaží prosadit proti šampionům ze vzkvétající doby bronzové. Nevyužíváme ani střet zaostalých neandrtálců s vyspělejšími sousedy. Mravenčí práci tvůrců tak chybí nápady, dílčí pointy, nehrají si s detaily tolik jako dřív. Podružné vtipy fungují, ale je jich zoufale málo – fotbalové narážky nebo postava uloveného zajíce. Jinak je to bída. Nenápaditá a ve srovnání se staršími snímky velmi smutná. Dvě až tři hvězdy. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To zklamání mi může málem srdce utrhnout, ale Nicku Parkovi se to tentokrát zkrátka nepodařilo. Poprvé a doufám, že naposledy. Pračlověk je na můj vkus především až podezřele příliš infantilní film, v němž nepříjemně velké množství humoru spočívá v tom, že sebou někdo praští, někdo někoho praští, někdo je úplně tupý, na někoho se vykálí gigantická pravěká masožravá kachna a tak podobně. Suverénně nejlepší postavou je praprase Čumák, které si chce celý film také začutat a hází výmluvnými pohledy všude kolem sebe, na paty mu šlape poštovní holub. Z plastelínových pralidí mě nezaujal takřka nikdo. Ne snad, že by ve filmu nebyly dobré fóry, jsou tam, nicméně doopravdy jsem se bavil až při závěrečném zápase, který tak krásně parodoval všechny možné fotbalové stereotypy. Na závěr bych se zmínil o českém znění, kterému tentokrát bohužel chybí jakákoliv jiskra. Takoví Piráti! měli v hlavních rolích Ivana Trojana a Elišku Balzerovou a byl to skvělý dabing, Pračlověk ale štěstí neměl a režie sehnala spíše nevýrazné hlasy a žádné překvapivé obsazení se nekoná. Škoda. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ať si říká kdo chce co chce, pořád je to solidní porce zábavy. Aardman umí a postavička jako lord Bafoň by si zasloužila klidně vlastní film. Některé vtípky jako třeba s doručováním zpráv nebo Real Bronzio nemají prostě chybu. 70% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromit jsou sice někde jinde, ale tohle je dobré shození dějinných souvislostí s nejoblíbenějším anglickým sportem.. Já se bavil královsky. ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Pračlověk je nepovedený náhled do fotbalového prostředí a první minela velezkušeného britského režiséra, která postrádá originalitu a větší kadenci gagů mířených na různé věkové kategorie. Hodnocení ale zvyšuje opět kvalitně odvedená vizuální práce, způsob jakým nahlíží na fotbal jako na týmový sport, přičemž úspěšně odhaluje jeho současné neduhy a také zmiňuje londýnský Arsenal, což je pro mne, jakožto zatvrzelého fanouška, velké plus. Suma sumárum vnímám hodnotím nejnovější počin studia Aardman jako ten nejslabší, nepříliš hravý a v mnoha pasáž trestuhodně nudný, a to jako fanoušek jejich tvorby vnímám s velkým zklamáním. Je možné, že při verzi s originálním dabingem se hodnocení díky uchovaným narážkám a slovním obratům zvýší. [45%] | Kino ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Z pohľadu najmenších by to ani nebolo zlé. Ale starších divákov to moc nenadchne. Príbeh taký priemerný podľa starej známej klasiky - máme tu lúzrov, ktorí dajú hlavy dokopy a spoločnými silami porazia na prvý pohľad neporaziteľných. Niektoré scénky ma pobavili (hlavne scénka s diviakom a tá jeho masáž), ale väčšina vtipov je tu žiaľ iba na základe pádov a vzájomných kolízií. Priemer. 60/100 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že keby si "Early Man" zvolí trošku iný koncept, tak by to mohlo byť lepšie. Lebo reálne mám pocit, že príbehovo je to staré a známe, no súčasne sú tam aj veci, ktoré ma bavia. Minimálne vizuálny humor filmu je skvelý a veľakrát som sa pristihol ako sa na niektorých scénkach smejem. Áno, pripomínalo to miestami Flinstonovcov, ale nerušilo ma to. Futbalový zápas na záver je super a má pár dobrých momentiek, no povedzme si pravdu, vieme presne ako to nakoniec dopadne. Videli sme to veľakrát a moc nového to neprináša. Príbeh je dobre odhadnuteľný. Ale postavy sú podľa mňa na tom o dosť lepšie. Sú zapamätateľné, sú vtipné, sú celkom dobre napísané a hoci sú tu niektoré klasické typy, tak ma to vôbec neotravovalo. Najmä z titulu, že ma vedeli dobre pobaviť a srdce filmu je na správnom mieste. Animácie sú podľa mňa super. Aardmani sú v tomto smere veľmi talentovaní a vždy sa rád pozerám na filmy z ich dielne. A tento je opäť skvelo vyzerajúci. Možno nie najlepšie vyzerajúci, no stále dosť dobré animácie. Pre fanúšikov Aardmana je to povinnosť a myslím si, že aj fanúšikovia animovaných filmov si tu môžu prísť na svoje. Záleží len na tom, čo od filmu reálne očakávate. Nemám pocit, že by ma to nejako výrazne sklamalo. Ako celok to vypálilo podľa mňa dosť dobre. Hodnotenie: B+ ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Typický anglický humor zůstal, takže jsem se mnohokrát zasmál něčemu nečekaně absurdnímu. Jenže příběh, na kterém byly tyhle ozdůbky nevěšeny, mi prostě připadal slabý. Ani animace mě nijak nezaujala. Tak nevím, třeba jen stárnu (anebo stárne Nick Park?). Prostě jsem čekal víc než průměrný animák (50%). ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ani nedokazu vyjmenovat vsechny duvody, proc se mi tento detsky film tak libil. Pribeh je to hodne jednoduchy a predvidatelny.Ale je to pekne zabavne. Humor je kouzelny, dialogy pekne ztrestene. Nebude se vam to libit, kdyz nebudete mit radi hlavni postavu a jeho prase. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Při sledování Pračlověka jsem měl neustále pocit, že kolem srší naprosto nevyužitý potenciál, který v tomto prehistorickém dobrodružství (nejen) o počátcích fotbalu všudypřítomně dřímal. Vedle toho jsem postrádal jakoukoli vtipnou scénu, která by mě opravdu pobavila - ve většině případů šlo pouze o nedotažené náznaky. Ve výsledku tak šlo pro mě o celkem velké zklamání. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Fantastická expozícia a potom rutinná záležitosť. Ale v zásade zábavná. Nick Park si týmto asi splnil trošku sen. Aspoň ten futbalový. Zamrzí, že na to v akom prostredí sa to odohráva je to všetko veľmi priamočiare. Hoci invenčné nápady tu sú. Stále mám štúdio radšej keď je tam ovečka Shaun alebo Wallace a Gromit, ale za mňa sa o žiadnu tragédiu kupodivu nejedná. Čakal som niečo podstatne horšie. Skvelá oddychovka s fajn animáciou a pár dobre mierenými vtipmi. Ak to bude bežať v telke, neprepnem. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Nápady sa nájdu, je ich plný kotol. Ale akosi sa Nick a jeho parťák Peter Lord príliš nechovajú ako dvojica, ktorá nám priniesla legendárne stop-motion animáky. Môže za to doba? Prispôsobovanie sa komerčnému systému, ktorý toto duo tak krásne obchádzalo? Odpoveďou je tento snímok. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

Wallace a Gromita mám ráda. Mám ráda plastelínové filmy, a přesto mi Pračlověk nesedl. Důvod? Fotbal. Celý film je opravdu o fotbalovém zápasu, který rozhodne, komu připadne území, kde pralidé bydlí. Pár nápadů se mi líbilo, ale jinak je to pro mě bohužel hodně tematicky mimo a bylo mi skoro jedno, kdo vyhraje. SPOILER Hlavně že nakopali zadek záporákovi. ()

Reklama

Reklama