Reklama

Reklama

Pračlověk

  • Velká Británie Early Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Dug je typický neohrožený hrdina dosud žijící v celkem poklidně probíhající době kamenné. A teď, spolu se svým čtyřnohým přítelem Čenichem, musí zachránit svůj kmen a milovaný domov před velkou hrozbou. Vtrhla k nim doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoněm. Dug se nakonec díky náhodě ocitá přímo uprostřed nepřátelského území a tam vsadí budoucnost svého kmene do podivné hry, ve které se dvě stejně velké skupiny bojovníků snaží kopat do kožené koule. Dug má jedinou šanci: naučit sebe a dalších deset hodně nemotorných pralidí hrát fotbal a pak vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. Jen tak můžou získat zpět své území. To se na začátku jeví naprosto nemožné. Vypadá to spíše na naprostou katastrofu, totální debakl a po ní následující dlouhodobou práci v dolech vítězné civilizace. Naštěstí se jim podaří na svou stranu získat velkou fotbalovou fanynku Tynu a díky jejím trenérským metodám, využívajícím i bublající sopky a vroucí gejzíry, se vše začíná obracet k lepšímu. Dokáže však doba kamenná překonat dobu bronzovou? Vyhraje Dug a jeho tým zápas a získá své území zpět? Nic není jisté. (CinemArt)

(více)

Recenze (101)

aquiver 

všechny recenze uživatele

Nick Park animovanou režii umí stále dobře, animace je pěkná, ve 4K i vizuální stránka vynikne. Takoví tvůrci by neměli dostávat tak předvídatelné a průměrné scénáře. Cílová skupina však spokojená je. 60 % ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Neviděl jsem posledních 10 minut, ale do té doby jen spousta spousta nápadů, boužel v ne moc vtipném animáku. Tahle Parkovina se prostě nepovedla. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Parka a Aardmany mám hodně rád, takže na další animák jsem se těšil. Téma mě ale nenadchlo a postavy nijak nezaujali i přes slušné hlasové obsazení. Chyběl mi tam i nějaký ten humor a kvůli slabšímu příběhu, film prostě nedokázal pořádně zabavit. Velká škoda. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Když už nic, alespoň jsem se dozvěděl, jak vznikl fotbal a co že to tam na těch skorojeskynních malbách loví. Pračlověk vtipný je, žel většinu vtipů vystřílí hned v úvodu a další přidá až při závěrečném zápase. Příběh je prostě příliš jednoduchý na to, aby byl zábavný po celou stopáž. Ani se zábavností postav to není kdovíjak výborné, vlastně prakticky jediná opravdu zábavná postava byl poštovní holub, vlastně více než poštovní holub. Tentokrát Nick Park příliš nezaujal, navíc těch filmů a seriálů tam bylo vidět až příliš, třeba i takové pro mnohé kultovní RRRrrrr!!! 55% ()

lemonova 

všechny recenze uživatele

Veľmi roztomilé, ale jednoducho málo vtipné. Tam, kde mali nastať salvy smiechu, som sa len pousmiala a celé kino bolo na tom podobne. Pritom evidentne na humor táto rozprávka vsadila. Škoda.. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduchý a milý animák, kde motorom celého príbehu je láska k futbalu. Malé ale za to celkom zábavné scény, kde vás získa malý „pes-prasiatko“. Jedine ten záver a „post-úvodné“ pasáže by potrebovali trošku väčšiu fantáziu. Osobné hodnotenie: 75% (***) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Jak mám animáky ráda, a zejména pak ty, které zasazují věci do jiného prostředí (fotbal v pravěku), tak tenhle mě moc nebavil. Vtipy mi připadaly dost ohrané a dalo se poměrně snadno uhodnout nejen, jak to celé dopadne, ale jak to bude celé probíhat. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Tak dlouho jsem se na film těšila, až jsem ho viděla.... docela milý, ale žádný zázrak, žádná velká legrace, žádný úlet. V podstatě lze říci, že to nejlepší bylo shrnuto v ukázkách. ()

Hovado 

všechny recenze uživatele

Miluju Parkovi filmy, seriály i skeče. Zcela obdivuju celkovou pracnost u této animace a modelace. Na Slepičí úlet koukáme s neteří snad každý měsíc... Ale Pračlověk se dle mého nepovedl... Tvůrcům se vůbec nepovedlo vytěžit maximum vtípků z doby kamenné. To už Doba ledová měla více vtipu. Tady jsou vtipy velmi pomalé, pomalu polopaticky podávané. Chybí hudba, podkres, něco charakteristického. Na můj vkus se tam i strašně moc mluvilo a filozofovalo a někdy se teze za sebou zbytečně opakovali. Někdy to vypadá jako moc velký bizár i na Parka. Šílený kačer nebo město bronzové vypadající jako Mordor? No nevím, jsem velice zklamaný. Možná až to uvidím v originále tak nějaké hvězdy přihodím, protože se nejspíš mrtě kouzla ztratilo v dabingu, ale i tak tam bylo i v tak krátké stopáži mrtě hlušiny. Byl jsem v kině na dětské neděli a tolik znuděných dětí a rodičů jsem dlouho neviděl. Smíchu bylo minimum. Vše zahraňoval jen kanec a to bohužel samo o sobě nestačí. A přitom si tak pěkně hráli se stereotypy fotbalu. Tady u dabingu mě mrzí, že na komentátory neobsadili třeba někoho z ČT, Bosák atd... Mělo by to efekt i trademark... Škoda, Pračlověk je velké zklamání, minimálně pro mě... Ta hvězda je za tu obrovskou dřinu při výrobě filmu, zbytek velké zklamání. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Tak toto bol absolútne zbytočný film. Otrepaná zápletka zápasu profíkov proti outsiderom bola zrecyklovaná už x-krát, tento film ju ozvláštnil len tým, že sa udial medzi praľuďmi. Význam toho, že sa film odohráva akože v praveku je ale nulový, lebo nikto sa podľa toho nechová. Jediný zábavný element bolo to prasa, čo sa chovalo ako pes a chcelo sa dostať do tímu, inak len veľmi slabý odvar Parkových prechádzajúcich animákov. 5-/10 ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

Diváci jsou u tohoto klubu zvyklí na poněkud vyšší laťku. Tvůrci zdaleka nevystříleli celý svůj arzenál a řadu příležitostí skórovat neproměnili. Pominuli slabou rozehru, línější výkon a pár faulů ve scénáři, finální rozstřel si uznání fanoušků jistě zaslouží. ()

E lan 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoc, ale tento druh animace mám rád. Navíc příjemně mystifikační fotbalová historie vyloženě baví... ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Dobrú polovicu som sa pýtal sám seba jediné: wtf? Potom som si však animák začal užívať a prišiel som na kĺb štýlu, spracovaniu, grafike a hlavne humoru. Vtipné hlášky sú tak neskutočne bizarné, že sa v jednu chvíľu sám seba pýtam vetu "čo to vlastne sledujem?", v druhú však sám seba pristihnem pri tom, ako sa smejem. Oceniť musím aj nápad: nepamätám si na animák, ktorý by bol založený na športovej, špeciálne futbalovej myšlienke. A animák z doby praveku? Opäť: WTF? :) ()

EmilHS 

všechny recenze uživatele

Pračlověk je zábavnou komedií, která nenudí. Humor je netradiční a skutečně vtipný, zároveň se však příběh odehrává v rychlém tempu. Nevím, zda se některé vtipy neztratí v dabingu. Francouzský přízvuk postaviček z doby bronzové (obvzlášť Lord Nooth - Hiddleston) je výborný a stojí za to. Dokonce i králík, který plní čistě humornou vložku, nepůsobí kýčovitě. Postavičky jsou krásně tvarované z hlíny a člověk si za vším představí to obrovské množství práce. ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Nový animák od režisérů Wallace & Gromit: Prokletí králíkodlaka a nebo ovečka shaun.Dobrý animák na jedno zhlédnutí a vykrádání Croodsů a nevím ještě čeho .Plastelýnový panduláci a jejich pravěký animák .Děcka budou asi nadšené a dospělý to budou muset přetrpět . Za mě 60% ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Taková oddychová zábava, která je plná většinou podařených vtípků. Sice nebudete umírat smíchy, ale zvláště pokud máte rádi fotbal, budete se celkem solidně bavit. Některé narážky na současné fotbalové hvězdy jsou prostě výborné. Absolutní vrchol to není, ale pořád je to nadprůměr. ()

Reklama

Reklama