Reklama

Reklama

Pračlověk

  • Velká Británie Early Man (více)
Trailer 9

Obsahy(1)

Dug je typický neohrožený hrdina dosud žijící v celkem poklidně probíhající době kamenné. A teď, spolu se svým čtyřnohým přítelem Čenichem, musí zachránit svůj kmen a milovaný domov před velkou hrozbou. Vtrhla k nim doba bronzová v čele s padoušským lordem Bafoněm. Dug se nakonec díky náhodě ocitá přímo uprostřed nepřátelského území a tam vsadí budoucnost svého kmene do podivné hry, ve které se dvě stejně velké skupiny bojovníků snaží kopat do kožené koule. Dug má jedinou šanci: naučit sebe a dalších deset hodně nemotorných pralidí hrát fotbal a pak vyhrát zápas proti elitnímu reprezentačnímu klubu Real Bronzio. Jen tak můžou získat zpět své území. To se na začátku jeví naprosto nemožné. Vypadá to spíše na naprostou katastrofu, totální debakl a po ní následující dlouhodobou práci v dolech vítězné civilizace. Naštěstí se jim podaří na svou stranu získat velkou fotbalovou fanynku Tynu a díky jejím trenérským metodám, využívajícím i bublající sopky a vroucí gejzíry, se vše začíná obracet k lepšímu. Dokáže však doba kamenná překonat dobu bronzovou? Vyhraje Dug a jeho tým zápas a získá své území zpět? Nic není jisté. (CinemArt)

(více)

Recenze (101)

Scraffy 

všechny recenze uživatele

Však to nebolo také zlé. Síce futbal nemám vôbec rád, no pri tomto som sa bavil. Postavičky sú super a scenár je taký viac jednoduchý (aj na rozprávku), avšak ani na chvíľku nenudí. Navyše to nie je zbytočne moc dlhé, takže to hlavne pre deti skvelo postačí. ()

elimS 

všechny recenze uživatele

30% - komentář 20ti slovy: Fotbal mě nebaví a tady ho bylo plno. Postavy divné, animace taky a příběh nijak originální. Akorát první půlhodinka ušla. ()

himor 

všechny recenze uživatele

Celkom dobré, smiešne a mám rád tieto plastelínové animáky. Super bol holub a svinka. Ja som sa bavil a rýchlo mi to aj ušlo. 75% ()

PaulCZE 

všechny recenze uživatele

Moc přeplácané a jede se podle klišé sportovních komedií, hlavně že tam nacpali černošku. Pár momentů tam ale je. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš rád podobné plastelínové animace, ale tím, že hlavní roli hraje fotbal, úroveň příběhu stoupá o sto procent. ()

ZHODNOTITEL 

všechny recenze uživatele

Průměrný animovaný film. Animace pěkné, příběh ale už maličko slabší. Také si nejsem potom jistý, jestli se našlo dost dětí, které by zaujal fotbal, který je nosným pilířem celého filmu - byť sportovci spíš vypadají jako ragbysti. Že by snaha o podporu sportu v Británii? ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Vtipný detský animák z doby kamennej o futbale. Film utečie ako voda a napriek tomu, že nemáte vysoké očakávania, príjemne vás prekvapí. Teda aspoň mňa a synátora ešte viac. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Milé. Asi takto najlepšie vystihnúť tento animák, ktorý nie je ničím výnimočným, ale zároveň poteší nielen deti. Ja osobne milujem tieto plastelínové rozprávky v štýle Shaun The Sheep. Len škoda, že obsahovo bol tento snímok ozaj prázdny, nakoľko sa všetko točilo okolo nezmyselného futbalového zápasu a nebolo tam nejako veľa vtipných momentov. Podľa mňa premrhaný potenciál, ale na jedno pozretie je to fajn oddychovka. 55 % ()

Memesis 

všechny recenze uživatele

Animace skvela, napad dobrej a sledovani bezvadny. Ja tomu muzu vytknout jenom to ze to bylo vsrchno o fotbalu, ale to taky nikomu nevadi, takze za me 74,1% ()

jfaba 

všechny recenze uživatele

Já jsem se bavil! Šašlíky nešašlíky. Fotbalové primadony byly už i v době bronzové. Poštovní holub byl super. ()

RyonMathrin 

všechny recenze uživatele

Já se bavil v kině celou dobu :-) Nick Park je prostě borec. Byl jsem překvapen, že je to více o fotbale, než o pravěku, ale vznikla z toho zajímavá směska. Určitě by šlo vytěžit z obou témat více gagů, a také mi přišlo, že některé vtípky musely přijít vtipné jen dětem (Bafoň pokakán obří kachnou) a jiné zase byly cíleny jen na dospělé (Arsenal). Celkem vzato to však fungovalo dobře. A nejepší je ptákogram. (V originále "Bird message" ukazuje na nedokonalost angličtiny a naopak vyzdvihuje hravost češtiny a našeho dabingu). ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

Futbalový predhistorický film, no čo k tomu dodať :) Odvážny pračlovek Dug sa so svojou tlupou pokúsi poraziť vo futbale majstrov doby bronzovej - Real Bronzio, aby získali späť svoj domov. Koniec uhádneme hneď na začiatku, preto sa tvorcovia v takýchto prípadoch majú zamerať hlavne na dej, pridať doňho čo najviac podarených žartov, zaujímavostí, proste niečo, čo vyváži tento nepríjemný fakt. Tu to zostalo ale len na priemernosti. Čo poteší, je samotné prevedenie - stop-motion sa predsa len v mainstreame až tak často nevidí. Bohužiaľ, jedným z nepríjemných aspektov tohto prevedenia je veliká nesympatickosť postáv už od začiatku - oni nielenže sa správajú ako imbecily, oni tak aj vyzerajú - potom si už len ťažko nachádzate sympatie a držíte im palce. Keď sme pri postavách - všetky boli absolútne čiernobiele, bez akýchkoľvek charakterových zaujímavostí - čo samozrejme pri výlučne detských "animákoch" je až žiadané, ale priznajme si, toto pre malé deti jednoducho nebolo. Žartov málo, väčšina obohraných, hoci sa tvorcovia snažili to okoreniť všakovakými blbostičkami (ľudožravý káčer, štekajúce prasa,...) - osobne ma zo všetkých najviac bavil Čumák a jeho scény :) Mňa osobne ani nezaujal hlavný futbalový námet, jelikož ho ani nemám rada :) Takže mi určite ušlo kopec futbalových narážiek a ftípkov, takže ľudia z fachu sa na tom zasmiali možno o trochu viac. Suma sumarum sa jedná o vcelku zaujímavo prevedený, ale po všetkých stránkach priemerný filmík, skôr pre väčšie deti a dospelých, ktorý neurazí, ani nenadchne. ()

Reklama

Reklama