Reklama

Reklama

Špionáž v divočině

(seriál)
  • Česko Špióni v divočině (více)
Velká Británie, 2017, 8x53 min

Režie:

John Downer

Hrají:

David Tennant (vypravěč)
(další profese)

Obsahy(1)

Jsme opravdu tak odlišní od našich zvířecích příbuzných? Co odhalí skryté kamery v dokonalých robotických zvířecích replikách? Další cyklus z dílny tvůrců, kteří vytvořili zcela novou generaci maskovaných kamer, jež vypadají jako zvířata, která sledují, a dokonce se i tak chovají. Vyslali je natáčet své opravdové kamarády ve volné přírodě, jak milují, truchlí, podvádějí a vynalézají nová řešení problémů. Každá epizoda je zaměřena na jednu vlastnost, o kterých jsme se ještě nedávno domnívali, že je pouze lidská: na lásku, inteligenci, přátelství i schopnost klamat a podvádět. (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

otík 

všechny recenze uživatele

Mix vtipných scén vycházejících z toho, že k tlupě zvířat přidáme jejich robotický klon, a nádherných záběrů se docela povedl. Některá zvířata reagují skutečně zábavně, jiná jako opice dokonce dokáží nad "mrtvolou" robotického mláděte smutnit a dělat rituál při úmrtí člena tlupy. Jo, tohle se povedlo, i když to na začátku vypadalo trochu divně. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"U surikat pojízdné termitiště nevzbudilo žádné obavy." A o tom to je. Kamery v šutrech, falešných zvířatech či čemkoli jiném jsou jen falešnou zástěrkou toho, že je to jen další z mnoha dokumentů o zvířatech. Já se tedy taky občas rád podívám na orangutana řezajícího pilou větev, pštrosici balamutící levharta či veverky schovávající ořechy, ale radši mám přírodu za domem. ()

Reklama

bobstock 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad s robotickými zvířátky. Tolik krásných a detailních záběrů, spousta nových poznatků z chování zvířat dokazujících často vyšší inteligenci a velkou podobnost s chováním lidí. Vtipné, co všechno se zvířata dokáží naučit či odkoukat od nás. Osobně nejlepší nápad na robo-špióna byla jezdící hromada sloního trusu, která dokázala ještě vyslat malé hovínko s kamerou. :) 85% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dokumentárne filmy o zvieratách, ich živote, správaní, konaní a ďalších aspektoch ich životov mám rád. Dokážu ma zaujať dobre spracované snímky o hoci ktorom živočíšnom druhu. Naposledy som si doslova zgustol na štvordielnom dokumente z produkcie Veľkej Británie. Televízny titul z dieľne BBC Natural History Unit, ktorý sa odvysielal v rámci edície BBC Earth pod názvom "Špión v divočine" (Spy in the Wild), som si vychutnal. Vyslať robotické, animatronické napodobeniny zvierat so zabudovanou kamerou medzi skutočné, divo žijúce zvieratá do ich prirodzeného prostredia bol geniálny nápad. Niečo podobné som ešte doteraz nevidel. Výborne som sa pri tom pobavil, zhliadol som nádherné zábery a mnoho nových informácií som sa dozvedel. **** ()

Scallywag 

všechny recenze uživatele

Špión sem a to mě poser tam....na slovo špión jsem po shlédnutí jednoho dílu naprosto alergický, nejenom že se o nich mluví skoro celou stopáž, ale záběry na tyhle nemotorně se pohybující loutky zaberou cca 30 % dílu. Nemluvě o tom, že ty jejich záběry jsou v 90% úplně k hovnu, protože nic zajímavé nepřinášejí, vše je dobře vidět na záběrech z klasických kamer. Nevim no... ŠPIÓN!! ()

Galerie (46)

Reklama

Reklama