Reklama

Reklama

Inujašiki

  • Japonsko いぬやしき (více)
Trailer

Obsahy(1)

Osmapadesátiletý Inujašiki to nemá v životě snadné. Vypadá mnohem starší, rodina ho ignoruje a nerespektuje, i když pro ni hodně udělal, a navíc se od lékaře dozvídá, že má rakovinu a zbývá mu nejspíš jen málo času. Jedno dne ale Inujašikiho zasáhne oslepující světlo z noční oblohy. Poté, co se probere, zjišťuje, že u něho proběhly zásadní změny a získal nečekané schopnosti kyborga. Na osudném místě v osudnou chvíli ale nebyl jenom on... (ČSFD)

(více)

Recenze (7)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Perfektní zpracování mangy a po delší době Japonsko, které mi sedlo. Hlavní hrdina je 58 letý muž umírající na rakovinu, který je věčně ignorován svou vlastní rodinou i okolním světem, avšak onoho večera příjde k nadpozemské síle a stane se z něj Kyborg všemožných schopností ( krom všelijakých zbraní, raket, či schopnosti létát zaujme především schopnost léčit smrtelně vážné nemoci) zkrátka dobrák od kosti, který se bude snažit zachránit okolí, ale onen večer získal schopnost i mladý student, který se rozhodne schopnosti využívat nesprávným směrem a jeho cílem je zneškodnit celé Japonsko. Trošku Japonská Marvelovka, ale díky netradičním hrdinům je velmi originální, místy silně emocionální, vizuálně působivá a po akční stránce epicky velkolepá. Tohle jsem si užil na plné čáře. 85% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Manga adaptace, která patří rozhodně k tomu zajímavějšímu, co se loni v Japonsku zrodilo. Příběh přivádí na scénu dva neobvyklé humanoidní roboty plné super zbraní, tryskových motorů, mladého studenta Hira (Takeru Sató) a obyčejného salarymana Ičira. Akční blbinka se sociálním podtextem a kritikou společnosti v jednom. Vizuálně povedené, pár zajímavých nápadů tady je, stejně jako velmi slušná akce, snad jen trochu kratší stopáž by pomohla. Tenhle typ příběhu nemá šanci mít nějaký rozvinutější scénář, postavy. Takeru Sató byl zvolen v hlasování diváků jako druhý nejlepší záporák roku https://mydramalist.com/article/fan-polls-best-of-japan-2018-results-011013095 ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Možno to malo i nejaké dobré prvky, ale pôsobilo to tak trapne až to bolo nudné. Škoda času, čo som tomu venoval. Snáď jediné pozitvívum, čo si odnášam bol ten hafan. A to je fakt málo na 120 minút. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slušné štyri hviezdy. Je to japonský štýl, ktorí je ťažšie stráviteľný, nakoľko nie som fanúšik animovanej mangy, len live action, ale je to v určitých momentoch správne epické, je vidieť, že to nestálo pár korún, má to slušnú dĺžku, v žánroch je síce len sci-fi, ale je to v podstate dvojstranná rodinná dráma. Myslím, že veľmi dobre spracované. Síce dávam štyri hviezdy, ale subjektívne je to niekde medzi Gantz sériou a Attack on Titan. Bleach, Death Note a iné od Netflixu k tomu moc neprirovnávam, pretože to sú síce japonské snímky, ale točené na americkejší spôsob, takže jednoduchšie stráviteľné a prístupnejšie. Po dramatickej a všeobecne obsahovej rovine ďaleko ďaleko lepšie ako napríklad len o dva roky starší Terra Formars. ()

tuwanakha 

všechny recenze uživatele

Takeru Sato (Rurouni Kenshin) nečekaně v roli záporáka. Je to ovšem japonský film, takže nic není černobílé. Mladý student Hiro a postarší otec od rodiny prožijí setkání s mimozemšťany. Druhý den se probudí a zjistí, že se z nich stali kyborgové. Muž se rozhodne všem pomáhat a Hiro začne zabíjet. Vše nakonec skončí vzájemným soubojem... Nenáročný film pro mladší generaci plný akce a filmových triků... ()

jarah 

všechny recenze uživatele

Celkom podarená metafora na makro aj mikro vzťahy modernej, kybernetickej spoločnosti. Príbeh je až naivne ohraný, ale určite má svoju vďačnú cieľovú skupinu. Vidieť Takeru v polohe zlého chlapca je prinajmenšom zaujímavý zážitok. ()

Ja.Malachi 

všechny recenze uživatele

no za ten nápad a technické prevedenie..tak 3*,ale tá japonská mentalita je ..divná,,,nesedí mi ...celkovo ,,vzťahy  medzi postavami -dialogy,majú divnú formu..takú ázijskú..nie každému  to trafí na strunu..ako mne.. ()

Reklama

Reklama