Reklama

Reklama

Podezřelý

  • USA Spinning Man (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Profesor filosofie Evan Birch (Guy Pearce) se s rodinou přestěhuje do poklidného maloměsta. Proč se přestěhovali, tuší jenom jeho manželka Ellen (Minnie Driver). Když jednoho dne zabouchá na jejich dveře od domu detektiv Malloy (Pierce Brosnan), zdá se, že pana profesora minulost opět dohání. Kdo může za zmizení dívky Joyce Bonner (Odeya Rush)? Má uznávaný profesor vydávající knížky opravdu problémy s pamětí, nebo to vše zapadá do jeho vzorce o hledání pravdy? (PROCESOR)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (16)

BuBBleS 

všechny recenze uživatele

Tento film je podle mě dost podhodnocený. Na druhou stranu ale chápu, proč lidé dávají nižší hodnocení. Není to totiž typická detektivka. A ani to, co člověk vidí, není tak úplně typické. A tím je právě film tak unikátní. Evan je filozof a vlastně za pravdou vidí to, jak ji dokáže interpretovat. A celý film názorně předvádí, že si pravdu interpretuje tak nějak po svém. Detektiv Malloy zase zastává stranu, která pravdu vyhodnocuje pouze na základě důkazů. Ani to ovšem není záruka toho, že dojde ke skutečné pravdě. A tento konflikt dvou stran lze pak aplikovat na celý film. Je pak na divákovi, jak to interpretuje. Většina zřejmě přijme jen to, co v závěru uvidí. Zajímavé na tom je, že ve filmu je řada náznaků, které odkrývají i variantu, která vlastně v celém filmu nikdy napřímo řečena nebyla. Ale kupodivu dává smysl. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kdesi v americkém maloměstě se ztratí dívka a všechny stopy ukazují, že za jejím zmizením stojí místní profesor, který má kromě výpadků paměti i slabost pro studentky. Tady vidím jako největší problém to, že všechno se zdá tak křišťálově jasné, až si je člověk jist, jak to nebude. Tahádní diváka za nos zkrátka vůbec nefunguje, což je docela problém, protože na tom je to postavené. Korunu tomu nasadil nepovedený závěr, který má vyvola nejistotu, ale mě přišel spíš jak slepý výstřel do tmy. Všechno tak stojí na tandemu Pearce-Brosnan, kterému se nakonec podařilo film utáhnout, ale pocit promrhané příležitosti zůstal. 50% ()

Reklama

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Tak trochu uplne jina detektivka, (spoiler), akorad uplne bez zlocinu a zlocince. Dobre herecke obsazeni, komorni pojeti, ale celkovy dojem je hodne plitky a rozpolceny. Kdyz se celou dobu honite za vrahem...a nakonec nic...je to tak trochu jako “sex bez vyvrcholeni”. Skoda. Dle meho, zcela promarneny potencial... 2** ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusna detektivka kde detektiv /Brosnan/vysetruje udajneho zlocinca /Pearce/, Obaja su uz starsi, ovsem Pearce je vyborny herec zatial co Brosnan hrat nevie. Po dlhom case som videl aj Minnie Driver /Dobry Will Hunting/ -ta ale hrat nevie. Nevadi, vysetrovanie zaujalo, kulisy vyborne, dialogy tiez - tie obycajne prevazuju, to je aj v tomto filme. Spinning man je reziserovym druhym filmom, uz badat aj nejake skusenosti. Kazdopadne trochu akcie a dal bych aj 4 spunty : 60 % ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Není nad to, když se dá všechno, tedy i nevěra, nebo dokonce vražda, hezky odborně zdůvodnit, tak abychom neměli potom pocit viny. A kdo jiný by to měl umět lépe než profesor filosofie. V tomto snímku se to tak servíruje na stříbrném tácu až je každému jasné, že to bude trochu jinak. Problémy s pamětí jsou u profesora spíš úsměvné, než „mysteriozní“. Nicméně napětí tam bylo od začátku do konce a já nebyl zklamaný. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama