Reklama

Reklama

Jekatěrina - Vzljot

(série)
  • Rusko Взлёт (více)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Druhá séria ruského historického seriálu o imperátorke Ruskej ríše, Kataríne Veľkej, ktorej už po piatich rokov vlády pridružili prívlastok „Katarína Veľká“. Nad krajinou sa zaťahuje a južná hranica impéria je pod neustálym tlakom Osmanských jazdcov. Vojna je na spadnutie. Ľudia, ktorí kedysi Kataríne Veľkej pomohli k moci, sa dnes stávajú jej najväčšími nepriateľmi. Katarína Veľká sa usiluje nepoľaviť a rozširovanie a blaho ríše uprednostňuje pred svojou rodinou a osobným životom. Presadí úspešné reformy a Rusko sa stane silným impériom. Obdobie jej vlády bude v Rusku známe aj ako zlatý vek osvietenstva. (RTVS)

(více)

Recenze (5)

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seríál mi odpálil dekel, takže je to za plný kotol a momentálne asi najlepší historický seriál sezóny. Vyvážený mix zahraničnej politiky, reforiem, vnútropolitického intrigovania, vzťahov so synom, romantiky a vojny (bude aj trochu Suvorova a bitka pri Cesme). Skvelí herci, najmä Koltakov ako "chodiaca encyklopédia" Nikita Panin je famózny a Alexandrova to tu hrá úplne inak než v prvej sérii, jej postava je omnoho temnejšia. Oproti prvej sérii to muselo stáť strašné prachy lebo výprava (s výnimkou počtu komparzistov) znesie porovnanie s regulérnymi hollywoodskymi blockbustermi. Anglická Viktória z toho istého roku pri tom vyzerá ako chudobný príbuzný. Celé voľne dostupné tu P.S. Tá trúba Pavol I. si tú svoju druhú ženu vôbec nezaslúžil. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Nedokoukala jsem všech 12 dílů, protože mě neskutečně iritovaly venkovní záběry z Petrohradu. Chápu, že štáb nemusel mít peníze nebo schopnosti na digitální animaci, ale tohle je prostě příšerný. Pořád dokola se opakovaly tytéž cca tři záběry, postavy byly jasně dodané až v počítači, komparzu se v pixelech ztrácely lemy sukní a bot...měly to natočit jen v interiérech a v přírodě a byl by klid. Další, co, resp. kdo, mě iritoval byla představitelka Kateřiny...všechno na ní bylo přehnané. Když ale pominu tyto dvě skutečnosti, je seriál krásně barevný, kostými božské a detailní, zákulisní intriky věrohodné a osobně mě fascinovalo ruské myšlentí. Rozhodovala jsem se mezi dvěma a třemi hvězdičkami, ale protože jsem seriál nedokoukala (a mohl se zlepšit), přiklonila jsem se k pozitivnějšímu hodnocení. Britským historickým seriálům o panovnicích (Victoria, The Crown) se Jekatěrina. Vzljot nemůže bohužel rovnat. ()

Reklama

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

jednoznačně za plný počet.Ale najít tenhle seriál aby se dal tady ohodnotit dalo dost práce.Je ale očividné že by byl možná lepší velkofilm.Ten kdo neviděl první serii má asi problém se vzpomínkovými zaběry.nemusí pochopit o co konkrétně jde ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Méně unylé, než minulá řada. 1) Oceňuji kompaktnější děj, zejména v první polovině řady._____ 2) Ale ty příšerné animace..._____ 3) Malý historický exkurs. První řada (Jekatěrina) se zabývá léty 1744 - 1762. Druhá (Jekatěrina Vzljot) 1768 - 1782. Třetí (Jekatěrina Samozvancy) 1774 - 1776 (období mezi 11. a 12. dílem předchozí řady. Čtvrtá řada (závěrečná) se připravuje._____ 4) Jinak zde platí všechno, co jsem psal dříve._____ 5) Zvláštní pozornost si zaslouží 29letý velmi charismatický Sergej Marin (carevnin milenec Grigorij Orlov)._____ 6) Zajímaví jsou i další herci: 21letý oduševnělý Pavel Tabakov (césarovič Petr Petrovič), 33letý přesvalený Vladimir Jaglyč (Grigorij Potemkin), 33letý Arťom Alexejev (Alexej Orlov), 29letý Anton Děnisenko (učitel Petra Pavloviče Poroškin), 9letý Aleksandr Bulatov (nemanželský syn carevny s Orlovom Aljoša), 24letý Alexandr Tkačev (společník Petra Pavloviče Andrej Rozumovskij, kudrnatý), 29letý Rodion Galjučenko (společník Petra Pavloviče Petr Rozumovskij, hladké vlasy) či 36letý Marcin Stěc (polský král Poniatowski). ()

Galerie (44)

Zajímavosti (3)

  • Kostýmy sa kvôli obmedzenému rozpočtu museli požičiavať, ale všetky šperky boli pravé. Marina Alexandrova si pozrela Vojnu a mier (2016) z dielne BBC a zistila, že šperky dodával ruský klenotník Peter Aksenov. Našla ho na Instagrame a napísala mu dlhý list. Nikomu nesmeli povedať, že šperky sú pravé, inak by potrebovali poistku a ochranku. Kostymérka ich nosila celý čas pri sebe ukryté v ľadvinke pod svetrom. (krasomama)
  • Marina Alexandrova musela pribrať, aby mohla hodnovernejšie stvárniť postavu o niečo staršej panovníčky. Pribrala 10 kíl, čo však nestačilo, pretože reálna Katarína Veľká mala plnšiu postavu, takže jej museli vypchávať kostýmy. (krasomama)
  • Herečka Marina Alexandrova si pred natáčaním naštudovala všetku možnú dostupnú literatúru o Kataríne Veľkej a svoju dcéru pomenovala na počesť ruskej imperátorky Ekaterina. (krasomama)

Reklama

Reklama