Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 10

(série)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (2005–2006), 6 h 36 min (Minutáž: 93–105 min)

Epizody(4)

Recenze (3)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebýt Sarah Harding, která plněním ideologických požadavků maskuje svoji řemeslnou neschopnost, byla by tato série na plný počet. Který díl vyzvednout? Krom dobré detektivní zápletky vás dobře rozjitří především Čas přílivu. Výborný a ve způsobu provedení vraždy snad ještě propracovanější je ovšem i modrý expres. Po pohřbu si ovšem málem zasloužilo také 5*. Takže nám to kazí jen výše jmenovaná progresivní soudružka. ()

Reklama

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Postavu Ariadne Oliverové, kterou hraje Zoë Wanamaker i v několika dalších dílech seriálu, stvořila Agatha Christie jako svoji vlastní karikaturu. Paní Oliverovou a slavnou spisovatelku spojuje např. láska k jablkům, mírná nesnášenlivost vůči jejich knižním detektivům a různé další světonázory. Paní Oliverová si získala velkou oblibu mezi čtenáři a vystupuje v několika detektivkách jako partnerka Hercula Poirota, Slečny Marplové a Parkera Pynea. (Wishkah)
  • Příchod Poirota (David Suchet) a dalších hostů na Shaitanův večírek se natáčel v Leighton House v Londýně. Dům se nachází ve čtvrti Kensington a patřil umělci lordu Fredericovi Leightonovi. Dům je přepychově vybaven suvenýry dovezenými z jeho cest po světě a dnes je zpřístupněn veřejnosti jako muzeum. (JenYu)
  • Ve 34. minutě, kdy Poirot (David Suchet) stojí před mrtvolou v hostinci U hřebce, je jasně vidět, jak zavražděný Enoch Arden (Tim Woodward) dýchá. Hýbe se i klobouk, který na mrtvého položí doktor (Tim Pigott-Smith). (Sebi236)

Reklama

Reklama