Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každá správná detektivka je vzrušující zápas o spravedlnost, dobrodružné pátrání po pachateli nepravostí. Také v našem příběhu, který pro vás napsal a natočil renomovaný režisér Karel Kachyňa, se bude usilovně pátrat... Péťa (J. Strnad) je malý zvědavý kluk, má sestru Veroniku (E. Sirová), milující maminku (E. Balzerová) a tatínka (J. Satoranský), jenž pracuje u policie. Také má na starosti psa Kykýna, kterého chodí po ránu venčit. Při jednom nákupu zjistí, že se v místní samoobsluze ztrácejí jogurty, a rozhodne se, že případ s Kykýnem vyřeší. Podezřelí jsou od vedoucího samoobsluhy (L. Kostelka), přes zákazníka – kapitána (Z. Řehoř) po domovnici (A. Kreuzmannová) všichni… (Česká televize)

(více)

Recenze (18)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Televizní inscenace je natočena s takovým gustem, že i tak primitivní a z jistého pohledu možná i směšný příběh, jakým je tajné pátrání po zloději jogurtů, může být vcelku napínavý. Ač tentokrát v oddechové rovině a bez výraznějších poetických prvků, opět se Karel Kachyňa projevil jako zkušený specialista na kvalitní filmové počiny v hlavních rolích s dětskými herci. Se zaměřením pro ty nejmenší nabídl pro televizní obrazovky detektivku s dětskou klukovskou fantazii v sobě, s níž se kdysi každý z nás toužil v koutku duše stát se důležitou součástí čehosi velkého, záhadného a prožívat u toho stejně napínavá dobrodružství, jaké zažil malý Péťa se svým čtyřnohým Kykýnem. Příběh je to rozhodně důmyslný a neškodně úsměvný, asi jako ty Péťovy představy všech možných variant krádeže s různými pachately. Dojmy za mě silně nad očekávání; 75% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Dětský film o klukovi, který se snaží s pomocí svého psa Kykyna vypátrat, kdo krade pribináčky z protejší mlékárny. Jednu hvězdičku přidávám i jako vzpomínku na chudáka našeho jezevčíka, kterého jsem tehdy v 80. letech nutil taky trénovat, aby odhalil potencionální pachatele. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Tohle určitě není potřeba vidět, je to dost infantilní komunální dětská detektivka s nesmyslně přepálenou stopáží. Jenže od dětství jsem měl zafixovanou scénu se sofistikovaným způsobem zcizení přepravky s jogurtama a teď po víc jak třiceti letech konečně vím, kde jsem to viděl. Za to přihazuju třetí hvězdu, která tomu objektivně nepřísluší. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Jak by asi po jogurtech pátral Sherlock Holmes? 1)  Ani velký mistr scenárista a režisér Karel Kachyňa se nevyhnul slabým kouskům. Toto je jeden z nich._____ 2)  Krátké povídce by slušel krátký film, tak 40 - 50 minut. Vše nad je úplně zbytečné, snímek je roztahaný, pomalý a nudný._____ 3)  Už jsem málem zapomněl, že tehdejší jogurty byly na 150 nebo 200 gramů, nevzpomenu si. Ale je vidět, že kelímky jsou větší než dnes._____ 4)  Z hereckých výkonů oceňuji zejména jezevčíka Džina. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Pohodový dětský film s kriminalistickým obsahem. Sice se odehrával víceméně v jednom jediném místě, ale dokázal si vcelku udržet napětí, či lépe tajemství. K vyřešení případu stačilo opravdu maličko, ale chápu tvůrce, že točili celý film. Na druhou stranu si musím připustit, že zkrácení děje by snímku příliš neuškodilo. Oceňuji slušné obsazení, i když Péťa už byl časem trochu otravný. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele

Parádní dětská podívaná, kterou jsem si užil i jako dospělý....především sekvence, kde vidíme jednotlivé představy, jak ke krádeži mohlo dojít...Alena Kreuzmannová bafne popelnici a uhání s ní pryč. :-D ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele

Zápletka o ztrátě "nedostatkových" jogurtů je v dnešní době samozřejmě velmi úsměvná....Ale proč ne... Dětská hvězdička Jiří Strnad v doprovodu pohodářského Jaroslava Satoránského a starostlivé Elišky Balcarové coby rodičů hlavního dětského hrdiny v příjemném dětské filmu. S dětmi to Karel Kachyňa vždy uměl.... ()

Svata 

všechny recenze uživatele

Uplně strašná socialistická blbost. Vyhozené peníze, rádoby detektivní příběh o ničem a pan Satoranský co je v dětském filmu vidět jen pár minut. Ale na 99 % to byl jako vždy příslušník MV. Pes Kykýn to zahrál ze všech nejlépe a pan Kachyňa, všechna čest, už byl asi trochu vedle. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn detská kriminálka, teda až na tú dĺžku. –––– Ty jsi ale čuně! Jenom samý blbosti, kočky, psy a kde co zbaštit. A já od tebe čekal velkej výkon. ()

mh.mail 

všechny recenze uživatele

50% — Důvod, který vedl pachatele ke krádežím jogurtů, byl hodně přitažený za vlasy už tenkrát. Jinak celkem pohodový film pro děti. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Zvláštní doba plodila zvláštní filmečky! Asi by po třiceti letech těžko děti pochopili, jak dramaticky na nás působilo takové dílo! Dětský svět si svou fantazii holt umí uchovat i v husté normalizační šedi! ()

Pitryx 

všechny recenze uživatele

Velmi hloupoučký film pro menší diváky. Takové neslané a nemastné nic. Snad jen občasný úsměv na tváři diváka to celé zachrání. ()

Hombre8 

všechny recenze uživatele

I na dětský film docela nuda. Natahované, zdlouhavé, s hloupou zápletkou. Divné, že tohle natočil Kachyňa. Mno. Každý den holt není posvícení. ()

PavlosPM 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem vyděl jako malý kluk a byl jsem nadšený, odhaduji někdy okolo roku 1985. Mnohokrát jsem si na něj v minulosti vzpomněl, ale nemohl jsem si vzpomenout na jeho název, až před pár dny trocha náhody pomohla. Podle dostupných informací nebyl po roce 1989 vysílaný. ()

Reklama

Reklama