Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Budete muset v jedné chvíli rozdýchat, že se to stát nemůže resp. že takhle to dál nepůjde. Když se přes to přenesete, dostanete prima nekorektní porci humoru Luďana z Mostu, jemuž skvěle sekundují Liška, Vilhelmová, Plodková a Svarinská, s profesorským dozorem jako vždy dokonalé Janžurové. Ten konec je můstkem pro dvojku? Podobné filmy: Kill Bill! ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Po pozitívnej odozve na film som bol zvedavý, čo sa pod filmom "Teroristka" reálne ukrýva. Trailer celkom navnadil a Iva Janžurová je proste pani herečka, takže rozhodne mal film čím zaujať. Celkovo poviem, že som s filmom spokojný. Myslím si, že ak je účel komédie nás pobaviť a ja som sa na tom smial, tak je to dobrý signál. Prvá polka filmu, kde dostávame info je pre mňa trošku pomalá. Keď sme videli trailer, tak viac chceme vidieť tie časti, kedy sa to všetko začne dávať do pohybu. Je to pochopiteľné. Ale na druhú stranu potrebujeme informácie ako to celé začalo. Len pravda je taká, že sú tu 2 skvelé scénky. Meranie hluku a vypnutie hluku. Tie časti ma pobavili. Potom však nastane zlomový moment. A naša hlavná hrdinka je rozhodnutá, že musí to celé vyriešiť, lebo nikto iný to neurobí. A inak to nepôjde. A od toho momentu to ide celé veľmi rýchlo hore. A postupne to dospeje až k záverečným momentom, ktoré nemajú chybu. Padne tu pár dobrých hlášok a najmä keď zistíme, že to musela byť robota absolútneho profesionála. To ma fakt dostalo. Čo sa hercov týka, tak Janžurová s Liškom sú absolútne vynikajúci. Martin Hofmann je v role, ktorá mu asi sedí najlepšie, takže tradične dobrý. Tatiana Vilhelmová mi však miestami príde až moc tupá na to, v akom postavení je. A miestami spôsob akým podáva svoje vety má istú dávku trápnosti. Záver je ale uspokojivý, má to vtipné momentky a rozhodne to ukazuje, že niekedy nie je treba dlho chodiť s džbánom po vodu. Lebo keď sa to ucho utrhne, tak sa pri tom môže aj strieľať. Hodnotenie: B ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe som si v televízii pozrel film a spočiatku som mal pocit, že toho budem veľmi ľutovať. Zápletka mi prišla nemastná neslaná a miestami som sa z vykalkulovaného správania babičky verzus dedinského/mafiánskeho zlosyna cítil trápne. Asi v polovici snímky som si však na postavy začal zvykať, pričom niektoré čiernohumorné scény stáli naozaj za to. Poslednú tretinu stopáže (domový dialóg) som si už vyslovene užil. Škoda, že úvodná polovica Teroristky pôsobí dojmom blbosti pre znudených a nenáročných divákov (prevažne z radov dôchodcov). ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Mírná źánrová neukotvenost může působit jako neschopnost tvůrců rozhodnout se, kterým směrem se chtějí vydat. Překvapivě to filmu spíše prospívá. Na české poměry s nebývalou nadsázkou řeší kruciální problém části obyvatel jedné osady. S Tarantinovským šmrncem přistupuje k násilí a schopnost jeho realizace vkládá do rukou učitelky ve výslužbě. Nepoužívá systém mladého, zdravého a pro všechna bojová umění trénovaného hrdiny, kterÿ by právo na pořádek šel hájit ve většině ostatních snímků. Nejen, že sebojí jít poměrně novátorskou cestou zcela nehrdinského hrdiny, ale dokonce posouvá hranice možného ještěo notný kus dál a do role mstitele staví osobu, která by z mnoha důvodů měla patřit na čelná místa mezi nejslabšími. Stává se tak luxusním českým kotrapunktem ke všem nezničitelným americkým hrdinům především z kresleného světa. Nebudu tvrdit, že mě překvapila Iva Janžorová, ta hrála vždy a všude dobře. Velkým překvapením filmu je Pavel Liška, který se snad konečně po dvou dekádách vymanil ze zajetí své jediné role - idiota. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Pozoro spoilery!!! První polovina naprosto fantastická. Skvěle se dařilo kombinovat humor a drama. Druhá polovina se postupně kazí a závěrečný pokus o "Tarantina" nebyl zrovna podle mých představ. Tam, kde mělo vyhrát drama, zvítězila komedie a trochu celý film zparodovala - bohužel. Přesto na české poměry celkem povedené dílko. Jen mě fakt mrzí, že nebyl zcela využit potenciál příběhu. Mafián Mach mohl být drsnější, krutější a mohl páchat víc zla a skvělá Janžurka ho měla na konci odprásknout. Škoda, že se naši tvůrci bojí zabrouzdat do thrillerových rovin. 70% ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Iva Janžurová se kvůli své roli ve filmu musela naučit střílet. (ČSFD)
  • Rozstřelená kytara je semiakustická kytara Oscar Schmidt OE30 od výrobce Cherry Stain. (sator)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama