Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (562)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Janžurová is back ! '' Přiznávám se, že jsem obsah nečetl a od Teroristky moc netušil co čekat. Hned od prvopočátku mi film připomněl britského Harry Browna (2009), kde vytočený důchodce (mimochodem bývalý člen SAS) začne dělat ordung ve čtvrti kde žije, páč úřady na to pečou. A když myslím ordung, tak pořádnej. Jenže jak běžel děj dál, čím dál více jsem si uvědomoval, že tohle je klasická černá komedie anglického střihu s povedenými dialogy a navíc solidně zahraná. Mám dojem, že to někteří zde nepochopili. Všichni herci mi tam sedli a já si uvědomil jak je dobře, že k nám od bratrů Slováků proudí jejich krásné herečky... Sestry Norisovy, Badinková, Siposová a teď krásná Svarinská... No buďme za to rádi ! :-). Janžurové to sedlo a jak dávala dohromady ty zbraně... hned jsem si vzpomněl na všechny ty akční filmy, kdy před nějakou zásadní misí hrdina či celé komando dává do cajku výstroj a s hlasitým zacvakáváním a chřestěním zandavají náboje, zásobníky, nábojové pásy a šroubují tlumiče... :-). Ve vodách současných českých komedií, které připomínají septik (píšu to těsně poté co jsem viděl Léto s gentlemanem) je tohle sklenka čisté vody. není to úplně za 4, ale celou dobu mi film držel úsměv na tváři, ne jen pár osamocených hlášek a tak zaokrouhluji nahoru a dávám za 4 náboje do brokárny zasunuté do důchodcovských punčocháčů. A ponaučení je jasné, nepruďte moc chataře a místní důchodce, nemají totiž už co ztratit... * * * * ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

O podivném spolčení obyvatel jisté chatové osady kdesi za Prahou.. proti "nezničitelnému" podnikateli, který chce celou osadu proměnit v bytovou zástavbu. Janžurová velmi vtipná hlavně v druhé půli příběhu, tím to ale končí, jedná se jinak o těžce uchopitelnou "moralitu-mortalitu", která asi ani nezná hranic!! ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden by sa mohol spýtať, ako to tá Janžurová robí, že v takmer osemdesiatke vyzerá vo filmoch spred 40 rokov? Asi to je tým, že v štyridsiatke vyzerala na 80. Ale inak komediálna herečka excelentná a tu jej sadol aj scenár, Pomstychtivá babička, zahrala to skvele. Len to okolo toho, ten dej, tá vata, všetko také poslabšie. Očakávaný vtip prišiel málokedy. A Svarinská zas nič neukázala. Teda okrem tony makeupu a chýbajúcej podprsenky. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bída na bídu. Na potřeštěnou taškařici to bylo málo ztřeštěné, na moralitu zase plné klišoidních figurek. Janžurová hrající sedmdesátiletou učitelku v penzi? Ok, ale proč se chová a obléká jako z 19. století? Vždyť to snad není těžký spočíst. Taková paní by se narodila v roce 1950 a dospívala by a prožívala pubertu v šedesátých letech. Tudíž: Semafor, big beat, Beatles, Olympic.... Nechápu, proč se tedy tady sedmdesátnice chová, jako kdyby vyrůstala v dívčím ústavu s Karolínou Světlou a nosí šaty, jako by si je půjčila od Boženy Němcové...... Zápletka je samozřejmě nevěrohodná, což by nevadilo, kdyby autoři přidali víc humoru a nadsázky. Místo toho se inscenace chvilku toporně snaží o komedii, pak nahodí těžké sociální téma, pak se pokouší o satiru - a z toho žánrového mixu jsou maximálně tak rozpaky. Jo, a ta unylá rádoby westernová hudba, co hrála furt dokola, by byla schopná přivést člověka k šílenství. SHRNUTÍ: Česká televizní inscenace.... ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Budete muset v jedné chvíli rozdýchat, že se to stát nemůže resp. že takhle to dál nepůjde. Když se přes to přenesete, dostanete prima nekorektní porci humoru Luďana z Mostu, jemuž skvěle sekundují Liška, Vilhelmová, Plodková a Svarinská, s profesorským dozorem jako vždy dokonalé Janžurové. Ten konec je můstkem pro dvojku? Podobné filmy: Kill Bill! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Tatiana Vilhelmová si do smlouvy zanesla odstavec o tom, že veškeré fotky, jež budou souviset s propagací filmu, chce nejprve vidět a odsouhlasit. V praxi to znamená, že na akci, při niž se na film přijeli podívat vybraní novináři, bez výjimky museli před opuštěním areálu ukázat herečkám všechny fotky a cokoliv se jim nelíbilo, byli nuceni přímo před nimi smazat. (Duoscop)
  • Natáčení probíhalo v okolí Prahy a řeky Berounky v místech zahrádkářské kolonie a v luxusním sídle jednoho z filmových hrdinů Macha. Točilo se také v Dolních Mokropsech, v osadě Pod Kazínem. (ČSFD)
  • Prvá zbraň, ktorú dostane Marie (Iva Janžurová), je pištoľ Desert Eagle. Neskôr má revolver Astra 357. Eva Součková (Eva Holubová) má revolver typu Webley Bulldog. Mach (Martin Hofmann) má pištoľ CZ 75. (ČSFD)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama