Reklama

Reklama

Inside the Superhuman: World of the Iceman

všechny plakáty
USA, 2015, 40 min

Hrají:

Wim Hof

Recenze (5)

Psychor 

všechny recenze uživatele

Už v dětství jsem se před chladem odmítal schovávat do teplého oblečení, jelikož mi útěk nikdy nebyl vlastní. Intuitivně jsem cítil, že musí existovat způsob, jak se s mrazem spřátelit. A skutečně. Nejprve jsem kráčel cestou autosugesce a mechanického otužování, později našel inspiraci v joze. Pamatuji si, jak jsem v různých jogových textech přelouskával poměrně nesrozumitelné střípky o tummo joze a přemýšlel, jak je smysluplně naroubovat na své základy pránájámy, až se najednou objevil Wim Hof se svou komplexní Metodou, která všechny potřebné informace uceleně servíruje na zlatém podnose. Snadné na pochopení i osvojení. Díky Wimovi se tak populace ledových mužů velmi rychle rozrůstá i na západě, čehož pochopitelně využívám i ve své hororové praxi. Jakožto zdejší hororový expert se tak mohu bez obav o své zdraví svěřit do náruče zimní plískanice, kde si horor díky umocněné atmosféře vychutnám o poznání více jak běžný divák, jenž musí být během projekce zalezlý doma v peřinách u horkého čaje. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

To co učí Wim Hof je úžasné. To samé se bohužel nedá říct o filmařském zpracování dokumentu. Je to nesourodé vrstvení scén bez vize. Divoce se přeskakuje ze scény na scénu a některé věci se ve filmu opakují. Jako praktikující absolvent dvou kurzů certifikovaného trenéra, který má poměrně detailní informace o tom co vědci vlastně zjistili, jsem v dokumentu našel mnoho zajímavého, ale musel jsem si to vyzobat. Převládajícím pocitem ze snímku je chaos. A ani tam není popsáno jak se má správně a bezpečně provádět dechové cvičení. Po zadržení dechu následují další dvě fáze. Bezpečnostní varování přidal na konec snímku aspoň autor neoficiálních českých titulků. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Wim Hof poprvé upoutal pozornost vědců, když pomocí meditace zůstal ponořený v ledu 1 hodinu a 53 minut, aniž by se změnila teplota jeho tělesného jádra. Od té doby vylezl v šortkách na Mount Everest, odolal výškové nemoci, bez kapky vody uběhl maraton v Namibské poušti a v laboratorních podmínkách pouhou vůlí ovlivnil svůj autonomní nervový systém a imunitní systém. Téměř vše, co Wim udělal, se v minulosti považovalo za nemožné, ale přesto se nedá říct, že by byl hříčkou přírody. Aby ukázal, že každý člověk se může naučit jeho metodu, Wim nabídl Mattu Sheovi a Daisy-May Hudsonové, že je naučí jak v šortkách a bez nachlazení vylézt v zimě na Sněžku. Ale když se Matt a Daisy přihlásili k výcviku, netušili, že takzvaný Sněžný muž je vezme na psychedelicou cestu po Evropě, která přemostí propast mezi vědou, spiritualitou a neznámem.(Tarak) ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

"Ľudia si myslia, že som šialený. Možno som šialený. Ale nie kvôli mojej dýchacej metóde. Nie kvôli môjmu plávaniu v studenej vode, nie preto, že sa nebojím extrémnych výziev... Nebojím sa smrti. Bojím sa nežiť naplno. Ak žijem naplno, neumieram. Žijem." ()

Nýdnol 

všechny recenze uživatele

Wim Hof je důkaz toho, že lidská mysl dokáže nemyslitelné. Na první pohled houmlesák, ale na druhý jedinec se superschopnostmi, které by mohla závidět nejedna komiksová postava. Své metody ochotně šíří dál a jeho příznivců přibývá a přibývá. Praktikování WHM je něco, co vám otevře nové dveře. Už nebudete muset utrácet peníze za drogy a navíc se vaše tělo stane silnejší a odolnější. Prostě kdo jednou zkusí, už nechce jinak. Věřte mi :-) ()

Reklama

Reklama