Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Horác (D. Matásek) byl hostem u svého dávného kamaráda Zdeňka (M. Finger), který žil v osamělém domě na břehu jezera společně se svou současnou manželkou (L. Zahradnická), ale i bývalou ženou (L. Vlasáková). Během návštěvy je Horác svědkem dvou podivných úmrtí. Protože se ale do žádných případů už nechce zaplétat, opouští krásné místo, aniž by si udělal na události jasný názor. Po dvou letech ho ale vlivem okolností přepadnou pochyby, zda jednal správně, a tak přichází za Vašátkem, aby spolu vnesli do případu jasno. Oba dojdou k názoru, že ve Zdeňkově domácnosti došlo k vraždě, a také odhalí pachatele. Zbývá ho už jen usvědčit… (Česká televize)

(více)

Recenze (54)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Twl, nejzajímavější díl na konec. Že by to bylo tím, že si Lucie Bělohradská scénář tentokrát napsala sama? Skvělé herecké výkony (Finger), tajemno a napětí, škoda jen, že rozsudek se dozvíme pouze formou vypravování u řeky. Od Hany Proškové si určitě něco přečtu. Pozdě, ale přece. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Po první dílu, první série nejvydařenější případ. Uzavřená skupina lidí, mrtvolka, ale žádný napínavý dusno, všeobecné podezírání všech všemi, jak to známě v každé kriminálce, ale objasňování "na pohodu" pomocí vyprávění. Docela jsem si na nedělní společnost Horáce a konstábla zvykl, Matas s Preissem byla dobrá castingová volba. Moc se mě líbila závěrečná scénka na rybách u řeky s pivkem, v prostředí kde jsem tyhle dva poznal, jsem se s nimi i nakonec rozloučil. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se ještě napsalo a natočilo, protože důchodem přece zločiny nezmizí. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Péro doufám držíš líp než tu flintu." Neznám dámu, která po týhle nevinný poznámce nevytáhla z kabelky raketomet a neudělala by z drzouna mastnej flek. Jenže o to tu nejde. Tady jde o to, že Horác vyšetřuje, Vašátko poslouchá a já se nudím, protože je to celý hrozně průhledný. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bolt je běžcem, opilé Horácovo svědomí žalobcem a Vašátko v pyžamu soudcem. V rámci série sice netradiční koncept, ale detektivní linií schází moment překvapení a interakce mezi Preissem a Matáskem, ač spolu stráví nejvíce času ze všech třech nových dílů, není dostatečně vytěžena. Když shrneme celý sextet Lucie Bělohradské, případy „pro a dvou“ by sice Poirot vyřešil v polospánku, aniž by sundal síťku na knír, nicméně na nedělní večer se jedná o docela obstojný počin, který drží nad hladinou našeho rybníka především obsazení.. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Zbývá ho už jen usvědčit?" Tu nikto nikoho neusvedčuje priatelia. Tu je sľubovaný záver dokonale odseknutý, pričom toto je absolútne priemerná kriminálka, na ktorú si zajtra nebude pamätať. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Češi jak si jedou ty kriminálky, to je fakt zajímavé. Každý druhý seriál nějaká detektivka či kriminálka a filmy jak by smet. Nicméně se jim to zatím daří dobře. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Unavený pokus o televizní detektivku mi připomněl, proč jsem před lety knihy tohoto žánru úplně přestal číst. Odehrávají se většinou v paralelním světě, který ten náš jen vzdáleně připomíná. Platí tam jiná logika i psychologie a nepravděpodobné náhody jsou tam na denním pořádku. Přimlouvám se za to, aby Vašátka nechali v důchodu a neexhumovali další případy ze zašlých knížek. Je to prostě nuda. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Žánr psychothrilleru na klasickém půdorysu soukromého zla. Podmanivé místo s měkkým světlem a přiléhavě vybrané lokace. Výborná kamera Davida Ployhara, která jednotnou melancholii příběhů rozrůzňuje podle nálad odlišných ročních období. Preiss coby pouhý posluchač až moc ustupuje ze scény. Ve finále shrnou řešení na rybách či u piva. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Co já vím? Obsazení pěkné, ale celkově zklamání. Význam úvodní scény jsem nepochopila v celkovém kontextu vůbec a konec mi byl jasný už v první třetině. To je potom těžko. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Opět úžasné lokace, výprava a kamera, to tedy klobouk dolů, slušná filmařina. Žel, příběh skáče v několika časových rovinách (aby si dokonce nakonec dvakrát vypomohl titulky O tři dny později, O dva roky později), přičemž třeba úvod je bez jakéhokoliv varování zrychleným sestřihem seznámení profesora s jeho druhou ženou, což posléze nemá nějaký podstatný význam. Právě ten nedůsledný temporytmus příběh hodně shazuje. Klidně by místo prohlášení "a tak jsem tam strávil hezké tři týdny" klidně mohlo zůstat pár dní seznamování se a užívání si, kromě dalšího sestřihu. Samotný případ - k němuž se žel těžce doklopýtáme až v půlce filmu - nemá v podstatě moc podezřelých a z daných náznaků se věci dají poskládat docela brzy. O to víc mne mrzí, že třeba nevím, jaké nové skutečnosti Vašátko našel a použil, protože opět se nám dostane jen úsečného oznámení, jako že to teda vyšlo. Tečka. Chyběl mi pocit satisfakce, jako by mne okradli o zlaté prasátko nebo dárek pod stromečkem. Sice se dozvíme, kdo je vrah, ale netušíme, jakými důkazy použitelnými u soudu se k tomu dospělo. Ale jinak, jak říkám, je to filmařsky velmi dobré. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak jak to před lety začalo – tak to i končí…Prozatím? U vody na rybách s pivkem v ruce…Preiss tu sice hrál spíše druhé housle jen coby pozorný posluchač, ale zbytek osazenstva si tentokrát poradil i bez něj. Zvláště pak trio Lenka Vlasáková, Lenka Zahradnická a Karel Heřmánek ml. Předvedli velmi dobré výkony, Matásek svůj standart a rovněž tak Martin Finger. Njn pekelný zamilovaný trojúhelník, několik nedorozumění, smrt (ne jedna) a pro klid duše i usvědčení nechtěného vraha…Škoda, že ta koupelnová scéna byla hodně rozostřená…. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Oceňuji zajímavý způsob vyprávění příběhu s detektivní zápletkou, moc pěkné exteriéry s opravdu kouzelnými záběry + působivým klavírem a k tomu herecké obsazení, kterému já nedokážu odolat. Výborná dvojka Viktor Preiss s Davidem Matáskem, k nim velice zajímavý Martin Finger a mladý Heřmánek a dvě Lenky v rolích manželek, bývalé a současné, se mi moc líbily. Jen ten samotný závěr mi připadal poněkud rychlý a strohý. ()

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele

,,Dvě ženský mají na svědomí tři mrtvý chlapy.´´ ,,Se všemi zločiny světa mi můžete políbit šos.´´ Pěkný díl na závěr. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Rodinné vztahy a vazby jsou někdy pěkně komplikované. V každé rodině je něco. Dá se z toho i mnoho načerpat. Od začátku jsem tušila, kdo bude držet ve svých rukách Černého Petra. Poctivě jsem si ale počkala až na konec, kdy se celý ten propletenec rozplete a hlavně jakým způsobem. Matásek s Preissem jsou prima dvojka. Uvítala bych i další díly. Ač nejsem rybářka, s nimi bych si klidně k té vodě sedla a nahodila pruty taky. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Případ dvou manželek je zatím nejlepším dílem z případů, které řeší "konstábl" Vašátko s malířem Horácem. Napínavý děj, krásné lokace, uvěřitelní a přirození herci. Způsob vyprávění také odlišnější od předešlých částí. Byl jsem překvapen, jak se to režisérce Bělohradské podařilo natočit. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....celé moc prekomplikované...a vrchol všetkého koniec....že ako sa to skončí...?í-ked majú do konca pár minút a ....titulok o pár mesiacov...o dva roky a ste na konci...ozaj by mňa zaujímalo ako sa podarilo usvedčenie ozajstného páchateľa po toľkej dobe a pri abscencii akýkochkoľvek dôkazov....ibaže by páchateľovi mäkol rozum a priznal sa..lebo by chcel.....vysoká miera nepravdepodobnosti....nnno tento diel sa nevydaril :( ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Tři a půl. Komorní případ rodinného propletence, který dopadl tragicky. Horácovo vyšetřování - vyprávění bylo v pohodovém tempu, ovšem zapojení orgánů - v této sérii Vašátka - proběhlo příliš bleskově. Až na pár drobností napínavé, v atraktivním prostředí, ale useknutý závěr mě nepotěšil. Tentokrát byl trestuhodně nevyužit Preissův hrdina. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Pripad nic moc, vraha jsem odhalil relativne brzy. Ale pozitivem budiz herecke obsazeni, kamera a prostredi. Nejvetsi slabinou je odkryvani samotneho zlocinu a postava Viktora Preisse. Za mladeho Hermanka a Martina Fingera pridavam hvezdicku. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Poslední případ kapitána Vašátka moc detektivky nepřinesl. A je to hrozná škoda. Celý děj je vlastně jen vzpomínání Horáce na dva roky starou událost, kdy umřeli dva muži a nikdo za to nenesl zodpovědnost. A po Vašátkovi chce znovuotevření případu a potrestání jedné z podezřelých. I když film má své líné, ale zajímavé tempo, nejvíce utkví v paměti snad jen mazlící koupelnová scéna dvou manželek. A to je na dobrou detektivku opravdu málo. Smutné a slabé loučení s dvojicí Vašátko - Horác. ()

Reklama

Reklama