Reklama

Reklama

Ferdinandovy zahrady

(pořad)
TV spot
Publicistický
Česko, 2017, 24x26 min

Obsahy(1)

Pořad Ferdinandovy zahrady bude inspirací k proměně českých zahrad, rádcem, jak je vkusně, vtipně a prakticky zařídit, a ukáže, že každá zahrada může mít svůj příběh. Ferdinand Leffler, průvodce pořadem, patří mezi nejlepší a nejúspěšnější české zahradní architekty a jeho práce je ceněna a požadována u nás i ve světě. Zahrady současnosti slouží majitelům ke zpříjemnění jejich života a jsou pokračováním obytného prostoru. Ferdinand představené zahrady bude proměňovat právě v tomto duchu. Každý díl nabídne jednu praktickou proměnu. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (14)

Marze 

všechny recenze uživatele

Radši se přikláním k filosofii příroda jako divočina, než příroda jako zahrada. Ale seriál je standartně moderně natočený a zahrady vypadají krásně. Ale dělat si na suburbánních předměstí novostaveb uprostřed zdevastované zemědělské a průmyslové krajiny takovéto náhražky přírody je pro mě zoufalost. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

V prvním dílu jsme viděli úpravu zahrady na "chalupě" bratru tak za 5 mega, druhý díl nám ukázal jak si na zahradě o velikosti cca. 2000 m2 vybudovat koupací "jezírko" o celkové ploše zhruba 300 m2. Moc se těším na třetí díl. Copak nás asi čeká? Inspirace, jak ozvláštnit zahradu v rodinném zámeckém parku? Nemůžu si pomoct, ale smysl tohoto pořadu mi uniká, protože ti, co mají prachy i prostor (Ferdinandova klientela), si najmou zahradního architekta a rozhodně se nebudou koukat pro inspiraci na čétéčko a ti, co nejsou z ranku multimilionářů, se v lepším případě pobaví a v tom horším naserou, protože Ferdovy rady typu "jedna bříza na zahradě vypadá nepatřičně, dejte jich tam aspoň 10, ať máte březový háj", to je fakt z říše snů. ()

Reklama

papilon395 

všechny recenze uživatele

S ukončenou třetí sérií pořadu zůstává moje hodnocení neměnně nadstandardní. Tentokrát se autor v jednotlivých kapitolách zaměřil na součásti okolí domu (předzahrada, terasa, jezírko, svah...) nebo specifické užití (děti, dospělí...).  Vkus pana Lefflera mi vyhovuje, realizace jeho týmu jsou vzdušné a nadčasové. Vždy je kladen důraz na kvalitu a trvanlivost + využití prostoru zahrad k pobytu a odpočinku. Opakovaně jsou zařazovány  oblíbené dřeviny (bříza), keře i trvalky, či použitý materiál (modřínové a dubové dřevo). Majitelé zahrad se z pořadu dozví názory specialistů (čemu se určitě vyhnout) a seznámí se s nabídkou dostupného sortimentu pro práci svépomocí. Svoji zahradu už sice od základu nezměním, ale děkuji za spoustu užitečné inspirace. ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli někdy budu mít vlastní zahradu, ale rozhodně vím, od koho si jí nenechám navrhnout. Pan Ferdinand má zvláštní nadání vybagrovat slušně vypadající zahradu a udělat z ní holé nesympatické místo, které je ale zaručeně moderní a drahé. Jeho zákazníci zrejmě nemají dostatek sebevědoméí a nechají si vnutit něco tak finančně náročného, co budou muset za pár let stejně předělávat. Pro mě to není zrovna užitečný pořad a zahrádky od pana Ferdinanda bych si nikdy nepořídila. ()

Ruda.neck 

všechny recenze uživatele

První díl se jmenoval Venkovská zahrada, očekával jsem v souladu s obsahem pořadu výše, že nám Ferda ukáže vkusnou, vtipnou a praktickou proměnu nějaké zanedbané venkovské zahrady. Místo toho jsem sledoval, jak parta dělníků pod vedením architekta upravuje okolí nějakého milionářského víkendového sídla usazeného v dokonalém prostředí horské krajiny s ohromnými okolními pozemky. Jistě velmi přínosné pro většinu diváků, škoda že neuvedli, kolik taková praktická proměna stojí. Díky nádherným záběrům krajiny se na to koukat dalo, dám tomu ještě šanci, ale jestli to bude probíhat ve stejném duchu, tak asi poslední. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama