Reklama

Reklama

Nebe peklo Lucie

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Dramatický padesátý rok života nejslavnější české zpěvačky Lucie Bílé. Jako Lucie Bílá dosáhla všeho, čeho mohla. Jen ne úcty, o kterou jí tolik jde. Ve svém padesátém roce se tedy rozhodla opustit roli Lucie Bílé a vrátit se sama k sobě – k Haně Zaňákové. Najde tím i klid v duši a lásku, kterou tak hledá, nebo jde vlastně jen o další projekt? „Představovala jsem si, že to bude rok plný oslav, ale byl plný obrovských a těžkých zkoušek," říká Lucie Bílá. Štáb režisérky Terezy Kopáčové s ní strávil 12 měsíců, ve kterých musela zvládnout smrt maminky, tři vlastní mediální smrti, největší koncert i největší průšvih své kariéry. Čím větší výšky a hlubší propady, tím víc bojuje se samotou, ke které se odsoudila. „K lásce jsem si čuchla, ale opravdu jen na 5 minut. Nejde to," přiznává Lucie Bílá ve filmu Nebe peklo Lucie. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (37)

Dr Lizal odpad!

všechny recenze uživatele

Já, já, já...jiné slovo ta piča neumí. Proč by někdo nemohl napsat, že se mu tvůj okopírovaný koncert nelíbil, ty kundo Bílá? Dokument je jen hon za uznáním a je o tom, jak to má v životě strašně těžké a i přesto má miliardy fanoušků, milióny cen (které nikoho nezajímají) a pořád ji haní ve sračkoidních článcích. Jak si to můžete dovolit vy mrdky mediální? Lucka, Hanka nebo kdo to je, má všechny úspěchy zdokumentované a pokud o nich nevíte, tak jí písněte, její stoletá asistentka vám je pošle v PDFku...i s ručně vyrobeným análním krucifixem. Bílá vždy zdůrazní kolik co stálo peněz, potu a krve - normální koncert má jen 16 písníček, ale ona jich zazpívá 10x víc a vpohodě. To by nezvládl ani Jagger na kokainu a s viagrou uvízlou v krku. Nic tam není spontánní, všechno naaranžované, domluvené, zaplacené. Ztracený rok života pro celý štáb. Buznička synátor, smích během přerušené modlitby, Klausík alias Václav, přítel - to už byl úplný konec světa. ()

hrudka 

všechny recenze uživatele

Říkám si, jak moc relevantní vlastně je hodnotit dokument. Špatný, nebo dobrý? Režisérka patrně ukazuje Lucii Bílou tak, jak Hana Zaňáková chce. Nejspíš nezáměrně ji občas zobrazí ve vlastním sebestředném světě, přičemž je z toho obviněna mediální scéna. Ačkoli jsem byl z alba Hana docela potěšen, dojem z filmu je slabší. Chybí sebekritika. Chybí kritický pohled jak ze strany hudebních publicistů, kteří by její úspěch dali do kontextu, tak ze strany nejbližších přátel, takže se z dokumentu dozvíme jenom to, co si o sobě a o svém okolí myslí Hana Zaňáková/Lucie Bílá. Nakonec nesmělý vtip ve scéně, kde figuruje bývalý prezident Václav Klaus jako "přítel", ledacos vysvětluje. ()

Reklama

eileen 

všechny recenze uživatele

Na dokument jsem se koukala zhruba od poloviny ze zvědavosti, copak se asi zase na paní Lucii dozvíme a musím přiznat, že překonal všechna má očekávání, ale ještě víc jsem se pobavila nad některými komentáři zde. Pořád si totiž říkám, jestli je možné, aby národ zbožňoval něco takového, jako je tato "dáma". A vidím, že asi opravdu jo. Když pominu to, že Lucie Bílá vlastně neumí zpívat, ve výškách nezpívá, ale ječí, hlasová technika žádná a o vkusu v jejím pěveckém projevu také nemůže být ani řeči, její Ave Maria mě doslova nadzvedá ze židle, tak opravdu nevím, co na jejím zpívání obdivovat. Že by tedy její pokoru, dobrotu a "srdíčko" a touhu "se rozdat do posledního kousku"? Nevím, ale opravdu je možné, že by jí toto někdo uvěřil? Vždyť je to všechno tak hrané, vyslovované cíleně jako reklama na její "dokonalost". Co je dobré, to se chválí samo a toto je hodina a půl planého tlachání o ničem, falešného slzení, dojímání se nad vlastním "osudem" a pro mě osobně je to naprosto bezcenná sonda do života jedné z našich nejpřeceňovanějších popzpěvaček, která zde na mě celou tu dobu působila jako psychopatka. ()

Lyli 

všechny recenze uživatele

Dokument? Nevím, ale spíš si Lucie potřebovala vylít srdíčko. Rozhodně patří mezi naše nejlepší zpěvačky, a i proto by si zasloužila trochu jiný typ vyprávění, ne? Tohle je jen smutná žena, se kterou nemůžete sympatizovat, i když možná chcete. Pokud šlo o to, získat jakési pochopení, tak to podle mě rozhodně nedopadlo. Tak třeba jindy a jinak. ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Spíš nežli o dokumet se jedná o sebeprezentaci, ale ono to ve výsledku je stejně zajímavé. Lucie Bílá je natolik nevyrovnaná osobnost, že v pohodě sama svým monologem utáhne celou délku filmu. Vlastně jsem se jí celou dobu snažil amatérsky diagnostikovat, což mě bavilo. Ježíš za nás zemřel a Lucie se za nás rozdala /jak několikrát ve filmu sama připomene/. Po jejím koncertě si lidi naplnění láskou dávají přednost do dveří. To je pak už jen krůček od Mesiášského komplexu říznutého komplexem nízkého vzdělání a s polevou velké 30 ti leté slávy a s ní spojené izolace. Když totiž nezpíváte jenom písničky, ale především šíříte Lásku, to pak je asi těžké přijmout jakoukoli kritiku, protože ten kdo vás odmítá zároveň odmítá i univerzální dobro. Možná by to uklízení / Lucii v dokumentu láká profese uklízečky/ na pár let skutečně pomohlo. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama