Reklama

Reklama

Nebe peklo Lucie

(TV film)
všechny plakáty
TV spot

Obsahy(1)

Dramatický padesátý rok života nejslavnější české zpěvačky Lucie Bílé. Jako Lucie Bílá dosáhla všeho, čeho mohla. Jen ne úcty, o kterou jí tolik jde. Ve svém padesátém roce se tedy rozhodla opustit roli Lucie Bílé a vrátit se sama k sobě – k Haně Zaňákové. Najde tím i klid v duši a lásku, kterou tak hledá, nebo jde vlastně jen o další projekt? „Představovala jsem si, že to bude rok plný oslav, ale byl plný obrovských a těžkých zkoušek," říká Lucie Bílá. Štáb režisérky Terezy Kopáčové s ní strávil 12 měsíců, ve kterých musela zvládnout smrt maminky, tři vlastní mediální smrti, největší koncert i největší průšvih své kariéry. Čím větší výšky a hlubší propady, tím víc bojuje se samotou, ke které se odsoudila. „K lásce jsem si čuchla, ale opravdu jen na 5 minut. Nejde to," přiznává Lucie Bílá ve filmu Nebe peklo Lucie. (Česká televize)

(více)

Recenze (37)

Simomon 

všechny recenze uživatele

Lucie Bila je pravdepodobne nejmin sympatickou bytosti ve vesmiru. Nicmene svoje antipatie neberu v hodnoceni dokumentu v potaz. Filmarsky je Nebe peklo Lucie katastrofalne nezvladnutym pocinem. Lucie Bila dostala prilis prostoru k exhibovani a celych 85 minut se promeni jen v idealizaci sebe sama pomoci senilne ezoterickeho zvatlani. Casosberny format umoznuje zachytit zajimave udalosti v zivote LB nicmene vse je jen tak zmineno a nikdy ne vice rozebrano.. Duvody proc videt dokument Nebe peklo Lucie? 1.) Patrite k ultras Lucky Bile 2.) Cameo Vaclava Klause. POSLEDNI SLOVO: Vhodnejsi nazev by byl "85 minut pekla s Luckou Bilou. 20% 1/5* ()

MyrnaAlec 

všechny recenze uživatele

Pěvkyně touží po úctě a uznání, chce lidem přinášet štěstí, ale sama nic nemá, jen tu práci a kecy o tom, jak se všem rozdala. Nic jiného ji ani nezajímá, viz. komentář o Bangově odchodu ze Slavíků. MISARIEL byla skvělá deska, něco nového a drzého, pak ji ale semlel ten český hudební rybníček, muzikály a komerce. Ještě víc než o ní to něco vypovídá o české kultuře a IQ jejích obyvatel. Za našimi hranicemi ji nikdo nezná a ona sema neměla nikdy chuť zkusit to i jinde. Umělci jsou sebestřední, ale tady chybí jakákoli sebereflexe. Dokument je čistě její sebeprezentace, režisérka tu byla naprosto nanic. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já se neubráním srovnání s nedávno odvysílaným dokumentem o Michalu Davidovi. Základ celého dokumentu není jen zachytit Lucii Bílou při práci a v soukromí, její postřehy a nechat ji otevřít se, ale též poukázat na složitost jejího povolání a tlaku, který je na ni vyvíjen. Do jisté míry je třeba říct, že Lucie Bílá ho na sebe vyvíjí sama tím, že nedokáže některé věci brát s nadhledem, ale každý na to samozřejmě nemá. Nicméně v souvislosti s dokumentem Michal David - žít tak, jak se má je třeba říct, že zatímco David byl naprosto v pohodě, když se chlubil svým majetkem, Bílá hořekovala nad tím, že se jí nedostává potřebné úcty. A hned dodávala, že "byla na známkách, v muzeu, platinová..." Také, že by média měla psát o tom, kolik Slavíků dostala a kolikrát byla absolutní slavice a že je v tomhle ohledu rekordmanka. Těžko poskytovat úctu někomu, kdo své úspěchy dává tolik na odiv. Je beze sporu, že Bílá je hodný člověk. Pomáhá v rodné obci, zachránila kamarádku od potratu, ale zase jsou to věci, které tak ráda zmiňuje. A opět srovnání. Karel Gott, jeden z nejrespektovanějších umělců naší historie, nikdy nemluvil o úspěších, pokud si z toho vyloženě nedělal legraci. A nikdy také neříkal do rozhovorů kolika lidem pomohl a jak. Tyhle věci taktně přecházel a nutno dodat, že i když je každý jiný, tenhle přístup je mi mnohem, mnohem sympatičtější. Je jasné, že vidíme, kterak na Lucii Bílou doléhá tlak před koncerty nebo z médií, a zrovna bulvár a rádoby anonymní pisálci v komentářích rádi uráží kdekoho a za cokoli. A je to dobře, protože je patrné, že je to taky jenom člověk. Na druhé straně každý soudný člověk ví, kolik toho dokázala a že patří mezi nejlepší zpěvačky Česka a není třeba na to neustále poukazovat. Tímto způsobem se tolik žádané úcty nedočká, spíše budou tvrdit, že je pyšná, namyšlená a povrchní. S samotnému dokumentu je třeba říct, že není úplně logicky zpracován. Například anabáze s Ortelem a Bangou na Zlatém Slavíku. Lucie Bílá se k celému incidentu vyjadřuje, ale jen proto, že přesně vím o co jde, jsem věděl o co jde. Autoři se neobtěžují cokoli vysvětlovat, takže sledujeme jen v rychlém sledu novinové titulky, z kterých není možné nic přečíst a jeden komentář, který také zmizí po pár vteřinách. Stejné to je, když Bílá pláče na koncertu při zpívání anebo v zákulisí. Bylo to způsobeno úmrtí matky nebo tím, že to nezazpívala dle svých představ? Slyšíme velké množství vyjádření zpěvačky ke svému životu, z jejích blízkých v podstatě nikdo nebo pouze útržkovitě. Dokument je tak vhodný pro fanoušky slavné zpěvačky, kteří ji leccos odpustí a stejně tak filmařům. Dozví se, že je to taky jen člověk, nejspíš citlivější než si mysleli a že tlak na ni, mnohdy nefér, je obrovský. Rozdělení do kapitol ovšem působí stejně chaoticky, když jde de facto o časově posloupný dokument, jako většina ostatních věcí. ()

madam.art 

všechny recenze uživatele

A mně se to líbilo. Pohled ostatních lidí a kritiků znám z novin a ze svého okolí a teď jsem mrkla, jak to vidí Bílá sama. Zejména za pasáž z Andělů jsem ráda, trochu mi ty výroky, které jsem četla v novinách, k ní nesedly. Bílá je prostě na nějakém životním přelomu, kdy by od rozjuchané okaté holky s vyřídilkou chtěla přejít k paní zpěvačce, kterou okolí uznává. Tomu rozumím. Ad jiné komenty - nevím, proč by dokument měl za každou cenu přinášet konftrontaci. Záměrem Kopáčové nebylo investigativní pátrání v hlubinách duše, ale jednoduše zachycení jednoho roku z pohledu sledované osobnosti. ()

Janda Panda 

všechny recenze uživatele

Jak může člověk hodnotit dokument o člověku bez toho, aby měl pocit, že vlastně hodnotí člověka samotného? Nemůže. A tak jsem "odklikla" 5 * ne pro paní Terezu, ale pro paní Hanu. Upřímně od dokumentu jsem čekala něco úplně jiného. Myslela jsem, že si zvednu náladu, že mě čeká něco pozitivního, veselého a šťastného. Že při závěrečných titulcích budu cítit stejný pocit jako po skončení divadelního představení s Lucií v hlavní roli. Místo toho mi bylo 85 minut do breku. Obětovat svůj život lidem, kteří si to nezaslouží je prostě smutné. Myslím tím... Jo, po odchodu z divadla či koncertu jsou všichni (včetně mě, párkrát už na mě tenhle pocit paní Hana zanechala) rozsvícení a ten den budou mít navždy (alespoň doufám) v paměti, ale.. Co je jeden den/zážitek mnoha, oproti celému jejímu životu? Vážně mi z toho bylo hodně, ale hodně smutno... ()

Eddemi 

všechny recenze uživatele

Celkom ma šoklo aká je sebestredná a zaujíma sa len o seba a svoje potreby. Na stranu druhú bez tohto aspektu by pravdepodobne nebola tam kde je. Film ako taký sa mi páčil. Páčil sa mi ten nový pohľad na značku LB, to napätie zo zákulisia a v podstate ani minutu z filmu som sa nenudila a nepozrela na hodinky. Čo je pre mňa dosť dôležitý ukazovateľ hodnotenia. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele

Tvorba Lucie Bílé mi blízká není, ovšem uznávám ji jako bezkonkurenční českou zpěvačku, které se nikdo ani nepřibližuje. Teď ale hodnotím film a ten byl dost malér. Namísto dokumentu šlo o oslavný hodinu a půl trvající spot, v němž sebestředná zpěvačka vykládá o tom, co komu dala, co komu koupila, jak dělá charitu a jak je strašně unavená, vyčerpaná a naštvaná z těch, kdo ji nemají rádi. Mimochodem, slyšeli jste někdy, že by takhle o sobě mluvil Karel Gott? ()

PoprockCZ 

všechny recenze uživatele

Rozhodně silná osobnost. Chápu, jak všechen ten mediální a sociální tlak musí být težký ustát. Zvlášť v zemi, kde na bulvár bohužel slyší mnoho lidí. Lucie Bílá se v dokumentu ukázala jako velmi emotivní člověk, jak pozitivně, tak negativně. Je vidět, že emoce v jejím životě hrají velkou roli. Je skvělé, že se opravdu věnuje různým nadacím a pomáhá lidem kolem sebe kde jen to jde, přijde mi toho na ní ale až moc. Jak sama říká "je rozdaná" a ze svého života nemá nic. Můj pocit je z toho takový, že se snaží uspokojit všechny kolem, ale sama si nedokáže trochu sobecky nechat prostor pro sebe. - Dát si pauzu a soustředit se na věci, co dělají radost jen jí. Konec konců je to její život, ne život ostatních. ()

ta*jemna* 

všechny recenze uživatele

Smutné...Lucie Bílá se začíná víc a víc podobat Ivetě Bartošové - uzlíček nervů...a.....a......a k tomu kamarád Vašík...já nevím... ()

Cesty timem 

všechny recenze uživatele

..."už jsem to nemohla vydržet"... No já taky ne. Lucku mám rád a rád poslechnu, ale tento "dokument"? No to už byl minule lepší i Michal David. To se fakt nedalo vydržet ta délka a růženec za růžencem... Co mi to jako mělo přinést? Po 30 min. přetočeno dále na koncert a protože to bylo jen kouskovité, tak vypnuto. Raději si dám CD nebo koncert, ale toto? Ztráta času. ()

lisbon 

všechny recenze uživatele

Mrazilo mě... A po shlédnutí tohohle filmu je je mi smutno. Mrzí mě, že Český národ v sobě nemá trochu úcty, trochu pochopení, trochu emptie, trošku slušnosti a diskrétnosti a vůbec možná trochu z Lucie Bílé. Ostatně to tady dokazují mnohé komentáře při jejichž čtení můžu jen nechápavě kroutit hlavou. Možná že Lucie Bílé je všude plno, ale už to myslím bude tím, že se nachází tam, kde se nachází. Je slavná a tak jde vidět a je jí přirozeně všude plno. Přesto si myslím, že kdyby jsme si z ní uměli vzít aspoň kousek, aspoň malinký kousek, svět by byl možná lepší a neříkám to jen proto, že bych byla její fanynka, ale protože si myslím, že je dobrý člověk s pochopením, s láskou, empatií a přesto všechno co dokázala člověk s pokorou... Dokument mě hodně zaskočil. Byla jsem u některých situací, které byly ve filmu zachycené, ale nikdy by mě nenapadlo, co se děje v pozadí, za jevištěm. Znovu si jen říkám jak je těžké být slavný. Lucka tu těžkou roli zvládá dobře a já jí jen přeju sílu, aby to vydržela. ()

JohnnyV odpad!

všechny recenze uživatele

Sice odpad, ale je dobře, že to spatřilo světlo světa. Aspoň lidi vidí, co je to za vymytou, pozérskou, falešnou a bezprecedentní blbku. ()

EvicaSovica 

všechny recenze uživatele

Nepochopím, jak sem může nějaký „odborník“ napsat, že Lucie Bílá neumí vůbec zpívat, že akorát ječí a že má nulovou techniku.. Ten dotyčný by se nad sebou měl nejdřív zamyslet než něco takového napíše.. Co se týká tohohle dokumentu, tak vzhledem k tomu, že je to dokument o Lucii Bílé tak je docela logické že tam bude „plno Lucie“. Je pravda, že občas mohl promluvit i někdo jiný, ale pokud chtěli snímek pojat takto, tak proč ne. Pokud někomu připadá, že je to psychopatka, tak se na to neměl vůbec dívat. Já se náhodou nedivím, že ji tolik lidí zbožňuje. Mě kolikrát taky přijdou v TV ty její projevy přehnané, ale tady ten dokument to zachytil právě z té úplně jiné stránky. A co si budeme povídat, přece jenom, život co vede ona je trochu psycho. Spousta lidí sem akorát zase hejtuje. Já mám Lucii ráda a pro mě to vždycky byla a je Paní zpěvačka. I když občas je taková moc „srdíčková“ a někdy možná trochu přehání, tady je právě ukázaná její pravá stránka a pochybuju, že je tak dobrá herečka, aby všechny ty emoce do toho dokumentu nahrála. Když tak někteří nesnášíte Lucii, tak nechápu, proč se díváte na dokument o ní. Z toho pramení fakt akorát jakási závist, kterou tam ona zmínila. ()

Reklama

Reklama